Крем "Дипломат" - домашен вариант
4 яйца
12 суп.л. пудра захар
2 суп.л какао
4 суп.л. брашно (нишесте)
1 л. прясно мляко
1 ванилия
1/2 пак. масло
може да се прибави и есенция ром
4 белтъка се разбиват с 4 лъжици пудра захар. Прибавя се и какаото и като се получи хомогенна смес се разпределя в 10 чашки (прозрачни). Жълтъците се разбиват с останалата захар, млякото и брашното, и се вари до рядък крем. Прибавя се прибавя се ванилията и маслото при непрекъснато разбиване. Сместа се изсипва в чашките. Отгоре може да се наръси с орехови ядки или настърган шоколад.
Приятен Апетит!!!
ВАЖНО! Поради това, че белтъците не преминават през топлинна обработка ви съветвам да не правите този крем през лятото! Може да го направите, ако сте сигурни, че яйцата ви са пресни!!!!!!!!