Колко често правите супа?

  • 8 642
  • 121
Аз правя от "дъжд на вятър". От кои застройки сте доволни най-много? Напоследък купувам сметана и прибавям 1 лъжица брашно. Стават вкусни супи. Проблемът е че не ги правя често.
Виж целия пост
# 1
Зимата всеки ден PeaceЛятото винаги има таратор ,а понякога и градинарска супа  chef
Виж целия пост
# 2
Напоследък много често, 3-4 пъти в седмицата - предимно пилешка супа, а понякога и супа топчета.
Виж целия пост
# 3
Есен и зима без супа не съм оставала.
Правя картофена,пилешка,гъбена(любимата ми)супа топчета,супа от заешка глава,телешко варено.
За застройка правя следното:
Разбивам едно яйце с 5,6 лъжици кисело мляко.
Разпочвам да сипвам по малко от супата,като непрекъснато бъркам.
После обратно пак по същия начин.
Не слагам капак поне половин час,да не се пресече.
Забравих и спаначена със сиренце.
Виж целия пост
# 4
Редовно готвя супа . Готвя всякакви супи месни , постни, застроени , незастроени , крем-супи. Детето ми е голям фен на супите и по тази причина гледам да не оставам без супа .
Супата е полезно и вкусно ястие и определено е за предпочитане пред сухите сандвичи и пици. Peace
Виж целия пост
# 5
Доста често напоследък.
Виж целия пост
# 6
Най- много два пъти в седмицата и то заради малкия, ние много не я обичаме, но аз я правя много вкусна и полезна и я ядем. Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Около 3-4 пъти седмично.Децата не са й много фен, и по-често правя малко само за нас с мъжа ми.
Като видове-пилешка,топчета, зеленчукова,грахова,лятото-най-често таратор.Него поне всеки го яде.
Виж целия пост
# 8
задължително правя супа поне 3 пъти седмично

зимата-телешко варено,пилешка ,супа-топчета
правя една гъбенакрем-супа,която децата обожават
лятото-таратор ,пилешка и супа-топчета

Виж целия пост
# 9
Рядко. Пилешка без мазнини - веднъж седмично. Крем-супа от зеленчуци - пак толкова. Застройка - никога. Не я одобрявам, разбирам и харесвам  Blush
Виж целия пост
# 10
Не оставам без супа, щерката може само това да яде. Най-често правя пилешка, супа топчета, гъбена, леща, спаначена, таратор. Много обичам зелева супа (зеле, моркови, грах, картофи, чушки), но нея само аз си я ям. Не застройвам с яйце, а слагам течна готварска сметана. Друга застройка, която правя е: разтопявам малко масло, добавам супена лъжица брашно и доливам с прясно мляко при непрекъснато бъркане.
Виж целия пост
# 11
Почти винаги вкъщи има супа. Правя 3-4 пъти в седмицата - пилешка, топчета, картофена, зеленчукова, леща. А през зимата обичаме много и куркудена чорба. През лятото - много таратор Peace
Виж целия пост
# 12
лятото основно таратор и по-рядко пилешка и топчета, иначе картофена, телешка, свинска, винаги застройвам, не обичам бистри супи  Peace
Виж целия пост
# 13
1-2 пъти в седмицата  Blush  заради малката  feeding  иначе ние с мъжо не обичаме мн супа  Tired  правя пилешка , зеленчукова и топчета
Виж целия пост
# 14
Зимата по4ти всяка ве4ер крем супи с разли4ни зелен4уци ,ле6та,топ4ета,пиле6ка.. без застройки:peace:
лятото по рядко топли ...а студени от време на време(таратор,гаспа4о)
Виж целия пост
# 15
Сега по често правя супи ,може би 3-4 пъти седмично,заради малчо .
По малко ,за да не ни втръсва една и съща.
Застройката я правя различно.
За пилешка например - яйце и лимонов сок.Подбърквам я 2-3 мин. след свалянето от котлона.
Зеленчуковата с прясно мляко и яйце,или само с прясно мляко,или само с яйце -понякога и без застройка  Wink.
Картофена винаги с кисело мляко/сметана/ и яйце.
Магданоза за супата го слагам със застройката.



Виж целия пост
# 16
Горе-долу 1 супа на седмица, само аз си я ям Rolling Eyes (не че не става вкусна де, мъжо хич не ги обича Simple Smile)
Виж целия пост
# 17
Сега лятото хич не съм правила супа.
Ако за супа не се смята тараотра  Mr. Green

Иначе като е по-студено правя по-често.
Виж целия пост
# 18
Напоследък по- често, поне 3 пъти в седмицата- малката е решила, че обича супи в този период на живота си  Laughing Правя предимно картофена, пилешка и зеленчукова.
Виж целия пост
# 19
Много рядко - веднъж на няколко месеца, защото у дома само аз съм любител на супата.
Виж целия пост
# 20
Много рядко - веднъж на няколко месеца, защото у дома само аз съм любител на супата.
И при мен е точно така
Виж целия пост
# 21
Много обичаме супа.  Peace Всякаква супа готвя, но задължително със застройка!
Виж целия пост
# 22
Поне два пъти в седмицата.

Пилешка, топчета, гъбена, зеленчукова, картофена, леша, таратор...

Понякога застройвам, понякога не.

Застройката с яйце и кисело мляко, яйце и оцет, топла застройка, както и само със сметана  chef
Виж целия пост
# 23
Един път на два месеца и си я ям единствено аз.Току що правих супа топчета.
Виж целия пост
# 24
Веднъж седмично.
Застройка-яйце и к. мляко или варена.
Виж целия пост
# 25
Обожавам супа-топчета,кремвирши,пилешка,да не говорим,че и когато са ми останали кебапчета си ги нарязвам и правя супа Simple Smile
Застройка-преди си биех сама майонеза,но сега купувам готова.2 лъж.от нея и 2 л.кисело мляко.Добавям супата при непрекъснато бъркане.
Виж целия пост
# 26
един път в седмицата, понякога два
Виж целия пост
# 27
един път в седмицата, за детето главно заешко или пилешко с картофи и фиде или ориз. Застройки не правя, майка ми също не прави  и така съм свикнала, а и като има много неща в супата няма нужда според мен.
Виж целия пост
# 28
поне три пъти седмично-пилешка, градинарска, крем-супа от моркови и картофи, леща
Виж целия пост
# 29
Старая се поне веднъж седмично, но не винаги ми се отдава
Най-често пилешка със зеленчуци вътре и винаги със застройка, не обичам прозрачни супи
Виж целия пост
# 30
Правя доста често, особено в студеното време, тогава почти всеки ден има супа.

Правя всякакви супи, но най-често супа-оборка на хладилника, картофена крем супа (дъщеря ми само на това може да живее и не й омръзва), супа топчета, зеленчукова, пилешка. Застройка правя с яйце и кисело мляко, а много често и само кисело мляко във вече сервираната в паницата супа.

Виж таратор правя сравнително рядко, що - не знам.
Виж целия пост
# 31
Готвя супа веднъж седмично. Харесвам супите със застройка - яйце + 1/2 коф. кис. мляко, прибавяна към супата на принципа на изравняване на температурата на двете. Без застройка правя само телешко варено и гъбена супа.
Виж целия пост
# 32
Почти веднъж седмично пилешка супа, супа-точета готвя зимата по-често. Готвя със застройка. Никога не съм пробвала да готвя гъбена. Ентусиазирах се. Ще споделя  Peace
Виж целия пост
# 33
Никога  Peace Просто и да направя никой не я яде.Аз си сипвам два пъти и това е.Ама аз един човек няма да готвя  Crossing Arms На бебка праих 2-3 пъти облиза си пръстите.Тъй,че ако това се брои-2 пъти седмично поедна купичка за бебка-пилешка и топчета със застройка от жълтък,кисело мляко и мъничко брашно.става страхотна  Peace
Виж целия пост
# 34
Може би 2, понякога 2 пъти седмично. Застройки не правя.
Виж целия пост
# 35
1 седмично,че и по-рядко
Виж целия пост
# 36
...правя една гъбенакрем-супа,която децата обожават...

Много ще съм ти благодарна за рецепта!  bouquet

Вчера за първи път правих такава супа по рецепта от Бон Апети, но нещо не ми хареса кой знае колко. Специално си купих пасатор, за да я направя, защото мъжът ми много я обича. Mr. Green
Виж целия пост
# 37
Обожавам супа и ако зависи от мен бях яла само това. Даже сега като прочетох и много ми се прияде. Най - често приготвям картофена крем супа, пилешка, агнешка и супа топчета. Фен съм и на всякакви крем и зеленчукови супи. Не съм засичала колко често ги готвя, но определено е често Crazy Правя застройки без брашно, само от яйце и заквасена сметана или в краен случай кисело мляко.
Виж целия пост
# 38
Не готвя супи, не обичаме никакви супи, освен таратор, но и за него не умираме. 
Пилешка съм готвила 2-3 пъти, вкусна беше, но един път в годината стига.  Joy
Виж целия пост
# 39
Рядко правя супи. Застройката е с яйце и сока на половин лимон.
Виж целия пост
# 40
Зимата често и всякакви , лятото по рядко . Винаги с варена  застройка, не обичаме бистри супи.
Виж целия пост
# 41
Готвя супа през ден и децата свикнаха и ядат супи с кеф, но никога не правя застройка, нито ми и е вкусна, нито я намирам за полезно допълнение към супата.
Виж целия пост
# 42
Почти всеки ден и главно за вечеря, защото тогава се връщам от работа.
Правя супи от всичко, даже съм правила една с ябълки, банани и прясно мляко. Облизаха си пръстите мъжете ми Grinning
Застройката обикновено я правя с яйце или яйце и кисело мляко. Брашно не слагам.
Виж целия пост
# 43
Веднъж седмично задължително правя супа.  Peace
Виж целия пост
# 44
Правя супа два пъти седмично.Редувам пилешка, зеленчукова и супа топчета.
Малкият обича супите да са застроени с яйце и кисело мляко.
Виж целия пост
# 45
Два пъти в седмицата правя супа, много я обичаме всички в къщи. Супите ги обичам бистрички и не правя застройка, обичам да ми е като картинка, шарена. Всякакви супи обичаме- зеленчукови, пилешка, супа топчета, рибена, крем супички. Задължително слагам чубрица, тази подправка много я тача и също така много зеленчуци във всяка една супичка. Peace
Виж целия пост
# 46
Правя супа редовно.
Приготвям я с варена застройка.
Виж целия пост
# 47
Много обичаме да ядем супи, правя поне три пъти в седмицата. Но не застройвам, не ми харесва вкуса. Слагам каквото имам картофи, моркови, пиперки, грах - обичаме да има повече зеленчуци, месото не е задължително. Rolling Eyes
Тук открих доста различни и интересни начини за задтройка, може и да ги пробвам. Peace
Виж целия пост
# 48
Зимата по-често правя. Аз много обичам, но мъжа ми със "супа не можел да се наяде, пък като имало и второ преяждал"  Mr. Greenи сега готвя по-рядко. Застройвам с яйце и кисело мляко винаги, бистри супи не харесвам.
Виж целия пост
# 49
Зимата често и всякакви , лятото по рядко . Винаги с варена  застройка, не обичаме бистри супи.
И аз така....Това все едно аз съм го писала   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 50
обичаме и правя много често супа. през лятото леки - таратор, доматена, градинарска, предпочитам да имам всеки ден. през зимата селската пилешка супа е настолно ястие. не застройвам, но сервирам супите с малко кисело мляко на дъното на чинията. а ако броим и боба, и лещата, на които сме заклети фенове, значи си ядем предимно супи  Grinning
Виж целия пост
# 51
Поне веднъж седмично правя супа.
Виж целия пост
# 52
Ние също обичаме супи,само че не ги готвя често,защото отнемат време за приготвянето(да накълцаш всичко на дребно) ooooh!,а не са основно ястие. ThinkingНа вас кога ви остава време и за супички? newsm78  chef
Виж целия пост
# 53
доста често  3-4 пъти в седмицата  , полезни са за децата , пък и ги харесват
Виж целия пост
# 54
През зимата 1-2 пъти в месеца, а през лятото често таратор иначе супа 1-2 пъти за цялото лято. Застройката я правя различно зависи как ми дойде - яйце с лимон, яйце с кисело мляко, яйце с кисело мляко и брашно .........
Виж целия пост
# 55
Рядко,може би веднъж в месеца
Виж целия пост
# 56
Не обичам супи - правя само копривена супа 4-5 пъти в годината.
Виж целия пост
# 57
Супа в къщи има почти винаги,но не я застройвам никога.Така я предпочитаме-богата,с много продукти,но не застроена.
Виж целия пост
# 58
Винаги има супа в къщи , по простата причина ,че синът ми и съпруга ми задължителни обядват със супа.Въпрос на предпочитания , аз лично не ям ...
Виж целия пост
# 59
А през зимата обичаме много и куркудена чорба.

Може ли някой да каже какво е куркудена чорба?
Виж целия пост
# 60
А през зимата обичаме много и куркудена чорба.

Може ли някой да каже какво е куркудена чорба?
Ей това намерих в Гугъла...И аз не знаех какво значи  Blush
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.3924.html
Виж целия пост
# 61
. ThinkingНа вас кога ви остава време и за супички? newsm78  chef
  Shocked
аз някак си между другото ги правя супите, докато готвя основното ястие..гледам да не се повтарят съставките.
Застройвам само ако ми се е прецакал бульона Mr. Green и не е достатъчно бистър  Grinning   chef
Виж целия пост
# 62
миналото лято правех постоянно, а това лято като се замисля я съм правила 2-3 пъти, я - не!
Виж целия пост
# 63
Често правя най-вече заради детето. А и той ги обожава. Вкъщи най-много харесват телешкото варено. Правя също постна градинарска чорба, джолан чорба, пилешка, боб, супа топчета, таратор.
Виж целия пост
# 64
Винаги има супа. Днес доядохме топчета, следва пилешка или агнешка /още се чудя/
Виж целия пост
# 65
Традиционните супи ги правя предимно зимата, за стопляне. Лятото почти всеки ден правя таратор и гаспачо с кубчета лед.  Mr. Green
Виж целия пост
# 66
Не много. Готвя заради детето предимно. Аз не съм много фен на супите. Обикновено правя пилешка, супа топчета и зеленчукова.
Виж целия пост
# 67
Почти винаги има супа вкъщи-редуват се различни видове и вариациите -със,без застройка,с ориз,с фиде,с домати............почти винаги имам и замразена за всеки случай.
Виж целия пост
# 68
Винаги има супа. Днес доядохме топчета, следва пилешка или агнешка /още се чудя/
По това време агнешка?  chef newsm78
Виж целия пост
# 69
. ThinkingНа вас кога ви остава време и за супички? newsm78  chef
  Shocked
аз някак си между другото ги правя супите, докато готвя основното ястие..




Как между другото!?Нали всяка съставка си иска обработката.Да се измие.обели,накълца.На мен ми отнема много време.
Виж целия пост
# 70
Определено супите са ми най-лесни за готвене-аз също покрай другото накълцвам и мятам в тенджерата,единствено пилешката ми отнема повече време докато обезкостявам месото.
Виж целия пост
# 71
През ден готвя супи, лично аз предпочитам зеленчуковите, но мъжката част на домакинството ми предпочита с месо, за това ги редувам. Последно/вчера/ правих от агнешки набор за супа. Обожавам студена зеленчукова супа през лятото! Мога само такава да ям,  е  салатки  и лютики също.
Виж целия пост
# 72
Истинска супа-много рядко,таратор-почти всяка седмица
Виж целия пост
# 73
Определено супите са ми най-лесни за готвене-аз също покрай другото накълцвам и мятам в тенджерата,единствено пилешката ми отнема повече време докато обезкостявам месото.

на мен също. нарязването на 3-4 зеленчука ми отнема има-няма 15 минути, после в тенджерата и забравям за известно време.
Виж целия пост
# 74
А на кои супи добавяте мазнина и кога? newsm78
Виж целия пост
# 75
На месните не слагам мазнина, ако използвам бульони също не слагам.
На лучената супа лука го пръжо-задушавам в началото и това е мазнината,
а на супата от тиквички /много подходяща за сезона/ капвам олио малко след като кипнат. Peace
Виж целия пост
# 76
Заразихте ме и направих гъбена супа с пресен дивисил и малко краве масълце накрая. cook
Виж целия пост
# 77
Не обичам да готвя супи,защото не ги ядат изобщо.Няма значение каква е.Накрая отива при кучето. newsm78
Виж целия пост
# 78
Много рядко готвя супа.Може би защото аз самата не си падам много по супите.
Виж целия пост
# 79
Доста често се случва напоследък, може би защото и малчо почна да ги хапва. Иначе асортимента не е много голям - пилешка, супа топчета, телешко варено, шкембе чорба /от нея малчо не хапва обаче/. Гъбена не правя защото съпружето не обича гъби.
Виж целия пост
# 80
А на кои супи добавяте мазнина и кога? newsm78
Мазнина на супа добавям в началото на готвенето и, като на месните супи не слагам мазнина само на зеленчкувите. Peace
Виж целия пост
# 81
Веднъж в седмицата правя супа-зеленчукова,супа-топчета,пилешка.Много ги обичаме.
Виж целия пост
# 82
Почти всяка седмица.
Почитатели сме на супите.
Зимата се готви 2 пъти в седмицата почти, но през лятото повече наблягаме на салатите и таратора.
Пилешката ни е любима, както и борш, супа топчета, гъбена крем-супа.

Застройката си я правя с яйце и кисело мляко.
Виж целия пост
# 83
Рядко оставаме без супа в къщи, заради детето Simple Smile
Това са двете ми любими супи Crazy :

Супа с топено сирене  и  Гъбена супа със сметана
Виж целия пост
# 84
Ами рядко правя супа,може би 1-2 пъти в седмицата и то заради малката и мъжа ми.Иначе аз не съм любител.
Виж целия пост
# 85
Аз правя поне 4 пъти седмично , правя градинска супа на която винаги ми липсват джанките , защото тук няма от къде да си набавя зелени джанки . Супа топчета , пилешка или пуешка със зеленчуци или крем супа от картоф , морков , лук , целина и тиквички .
Аз мазнината я слагам след като изключа котлона .
Виж целия пост
# 86
Рядко правя супа за нас ( за детето поне два пъти седмично  Embarassed ).Правя предимно картофена и пилешка .Таратор не съм правила от миналото лято.Срамота!
Виж целия пост
# 87
smile3521
Мама слагаше в градинарската супа зеленки джанки..
Наскоро пробвах и аз...но сина ми ме отряза с: Мамо, ти добре ли си?
Като му разказах му стана интересно, но все пак не опита  Weary
Виж целия пост
# 88
А през зимата обичаме много и куркудена чорба.

Може ли някой да каже какво е куркудена чорба?

Това е куркудена чорба  Grinning

По темата: целогодишно два пъти седмично чорба или супа. Зеленчукови супи не обичаме.
И бистри супи също, затова - всички супи с топла застройка  Peace
Виж целия пост
# 89
През ден,два.Ако децата пожелаят.Куркудената чорба ни е любима през зимата.Иначе всички супи ги правя с варена застройка.Така при затопляне,няма как да се пресече. Peace
Виж целия пост
# 90
Най-много веднъж седмично. За съжаление дребната не обича много супа, то какво ли и обича де. ooooh!
Правя пилешка, заешка, картофена, напоследък и италианска- със сирене.  chef
Виж целия пост
# 91

Ааа - супа със свинско.
Не знаех, че така е кръстена, защо, някой знае ли.

Иначе се присетих, зимно време (когато има кисело зеле) правя супа топчета със зелева чорба и клонче чубрица.   chef Heart Eyes
Виж целия пост
# 92
поне веднъж седмично много е обичаме Laughing Heart Eyes
Виж целия пост
# 93
Малката много обича и през ден правя супи, а и аз съм им фен. Правя пилешка, зеленчукова, а най- обичаме крем супа от картофи, моркови и лук с крутончета. Вместо мазнина, слагам масло, и то в края, като я махна от котлона, за да му се запазят витамините. А някой знае ли рецепта за вкусна доматена супа?
Виж целия пост
# 94
Отговорих ти в другата тема която си пуснала
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=328565.0
Виж целия пост
# 95
Много често - обожавам супи и мога да карам само на тях. Правя разнообразни постни: леща, боб-чорба, доматена, карфиолена, борш, грахова, лучена, картофена; по-рядко пилешка и супа-топчета.
Виж целия пост
# 96
Последно правих супа топчета, но по една стара класическа рецепта, защото нямах много време, иначе я правя по рецептата на Бордовски. Много обичаме супи, обикновено асортиментът се върти около пилешка, топчета, зелена - копривена и от лапад, доматена ,но фаворитът ми е лучена супа с препечени филийки от франзела с чесън и кашкавал. Flutter
Виж целия пост
# 97
   Преди готвех по-често и в седмицата поне два пъти готвех супа. Сега ми се случва по-рядко да заставам пред пеката, но на десетина дни правя. Обичаме супа топчета и пилешка.
Виж целия пост
# 98
Зимата по-често.Обичаме пилешка,топчета и шкембе-чорба.Сега през лятото наблягаме на таратора.
Виж целия пост
# 99
през зимата много често - съпругът ми много обича, а и за дъщеря ни, предимно картофена - става бързо, а и много я обичаме

през лятото таратор само, и понякога ощя някаква, ако много им се дояде
Виж целия пост
# 100
Таратор правя почти всеки ден, но супа в къщи никой не обича и не правя Crossing Arms
Виж целия пост
# 101
Почти всеки ден за вечеря има супа, не застройвам. Но обичам в пилешката или зеленчуковата супа да има варено на малки парченца яйце.
Виж целия пост
# 102
Аз сьм голям супоядец и ако зависи от мен бих правила супа 3 пьти в седмицата; за сьжеление сьпруга ми не е голям супар, а синьт ми я яде я не.
 Точно сега готвя супа от броколи и праз. Прави се като крем супа, но без да се прибавя млечен продукт по време на готвене. Когато се сервира се поднася с кисело мляко или заквасена сметана ( не сладка, не знам какьв е бг вариантa, но се казва sour cream).
Следващата супа, която планирам е  крем супа от морковии, портокали и джинджифил. Опитвала сьм я и е много вкусна, но не сьм я готвила до сега.
Виж целия пост
# 103
почти всеки ден Peace
Виж целия пост
# 104
Уфф, аз лично не обичам много-много супа, но мъжа ми обожава, аи заради децата - правя почти през ден.
Виж целия пост
# 105
Отговорих ти в другата тема която си пуснала
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=328565.0
Много ти благодаря
Виж целия пост
# 106
Последно правих супа топчета, но по една стара класическа рецепта, защото нямах много време, иначе я правя по рецептата на Бордовски. Много обичаме супи, обикновено асортиментът се върти около пилешка, топчета, зелена - копривена и от лапад, доматена ,но фаворитът ми е лучена супа с препечени филийки от франзела с чесън и кашкавал. Flutter
Как яправиш тази последната?
Виж целия пост
# 107
Аз поне веднъж в седмицата правя супа,като вкъщи на почит най-вече са пилешката и супа-топчета.Няма ли месце вътре,мъжо и 1 час няма да го държи.
Виж целия пост
# 108
летния сезон не правя супи често, обаче зимата почти всеки ден:

1. Гъбената е фаворит. Понякога я правя със сметана, понякога без
2. Чорба от розова леща- без застройка
3. Копривена-със застройка
4. Зеленчукова- от замразени зеленчуци, със застройка
5. Супа-топчета- със застройка
6. Картофена крем супа
7. Доматена чорба-без застройка
8. Боб чорба
Виж целия пост
# 109
Лятото много рядко правя супи, но захладнее ли и особено зимата винаги има домашна супичка в хладилника.
Чорбари сме всичките и много обичаме всякакви супички.
Виж целия пост
# 110
И аз съм на всеобщата позиция - лятото таратор, зимата по-често супи. Горе долу по една две супи на седимца.
Виж целия пост
# 111
Аз и приятелят ми също не обичаме мн супи, затова и не правя. Ако ям обаче, сякаш предпочитам със застройка Simple Smile
Виж целия пост
# 112
Веднъж седмично правя боб или леща. Лятото много често таратор.
Виж целия пост
# 113
Заради детето правя често супички.Застройвам лятото само с кисело мляко
Виж целия пост
# 114
Лятото -таратор всеки ден,зимата супа през ден.Детето много обича супи.
Виж целия пост
# 115
Последно правих супа топчета, но по една стара класическа рецепта, защото нямах много време, иначе я правя по рецептата на Бордовски. Много обичаме супи, обикновено асортиментът се върти около пилешка, топчета, зелена - копривена и от лапад, доматена ,но фаворитът ми е лучена супа с препечени филийки от франзела с чесън и кашкавал. Flutter
Как яправиш тази последната?

Извинявай чак сега виждам въпроса ти, рецептата е следната


Лучена супа
за 4 порции

Продукти:

 8 средно големи глави лук
 50г масло или маргарин
 1 супена лъжица брашно
 750 мл вода (бульон)
 123 мл бяло вино
 на върха на ножа счукан ким
 на върха на чаената лъжичка черен пипер
 сол
 4 филийки от франзела
 2 скилидки чесън
 100г кашкавал

Начин на приготвяне:
1.   Лукът се нарязва на тънки кръгчета и се задушава в мазнината, докато стане светлорозов.
2.   Поръсвате с брашното, разбърквате няколко пъти, след което наливате водата (бульонът) и виното.
3.   Оставяте да поври около 20 минути, прибавяте подправките.
4.   Кашкавала нарязвате на филийки.
5.   Малко преди да свалите супата от огъня, на всяка филийка от франзелата се слагат по две парченца от кашкавала и се препичат на гореща скара.
6.   Сервира се в купички и се поднася с по една печена филийка с кашкавал
 

Правила съм я повече от 10 пъти, винаги става Peace
Виж целия пост
# 116
Поне 2-3 пъти седмично. Сега правя с тиквички и става страхотна.
Виж целия пост
# 117
Аз не обичам супи,но за мъжа ми и детето - ако няма супичка все едно няма нищо за ядене  ooooh! Затова и правя всеки ден.
Виж целия пост
# 118
Аз обожавам супа и малкия се е метнал на мен Laughing
Но рядко правя в къщи-2-3 пъти в месеца Rolling Eyes.
Виж целия пост
# 119
ние също сме фенове на супата, но в седмицата 2 пъти ни е достатъ4но.
Виж целия пост
# 120
Зимата правя много често, лятото по рядко. Моя син е фен на супите, а и малката ги харесва вече. Най-често правя супа с пиле и супа топчета, другите по не ги харесват.
Виж целия пост
# 121
Доста често - 2-3 седмично,много обичеме супички Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия