Балет или художествена гимнастика?

  • 133 118
  • 565
# 15
Моята ходи от една година на художествена гимнастика /е, сега лятото почива/. Това е първият спорт, който наистина й харесва и ходи с голямо желание и амбиция. Занимава се по малко и с тенис, плуване, кънки на лед, ски, балет, но определено художествената гимнастика й е фаворит. Тренира към Левски Триадица - 3 пъти седмично по 1.30 ч, но спокойно може и да оцъства /на този етап не й правят забележка/. Много бързо и видимо се стегна и доби грация и е много горда с шпагата, моста отгоре и другите научени упражнения. разбира се и с първия си медал /нищо, че всички от групата получиха/. Понаучи се и на дисциплина, нещо което и куца по принцип. Всички деца от нейната група ходят с желание и няма отказали се. Явно треньорката им е добра - май Илиева се казваше.
Моят съвет е да запишеш детето и на двете и то само да избере след няколко седмици.
Виж целия пост
# 16
аз ще ти дам един много прозаичен отговор - избери това, което е по-близо до вас.

вариантът след детска/училище да возя детето в задръстване на майната си, за да упражнява каквото и да било, не го предпочитам. ще е уморително и за двете ви.
Виж целия пост
# 17
Благодаря ви момичета! Не мисля, че ще ставаме професионални балерини или гимнастички, по-скоро за грация, стойка, чуство за ритъм, дисциплина, изразходване на енергията...
Виж целия пост
# 18
Според мен балет. Заради рокличките, с който ще бъде като принцеска. Заради хубавата музика, на която се танцува...заради самата магия на танца  Hug
Виж целия пост
# 19
Ах как си личат мъжките майки......, работете за девойки!
Виж целия пост
# 20
Благодаря ви момичета! Не мисля, че ще ставаме професионални балерини или гимнастички, по-скоро за грация, стойка, чуство за ритъм, дисциплина, изразходване на енергията...

Въпреки че питането ти изключва спортните танци, ще си позволя да дам още един глас ЗА.
Дъщеря ми тренира една година балет, след което с удоволствие се пренасочи към танците (вече 3 години). Докато беше "балерина" тренировките въобще не покриваха представата ми нито за изразходване на енергията (говоря за натоварването при деца, а не при професионални балерини), а още по-малко за така очакваната грация. Лично за мен резултатът беше тридесетина нейни участия, заради които трябваше да си взимаме отпуска и да правим лупинги, за да може детето да покаже някому какво е научило.
За гимнастиката нямам личен коментар.
Да сравняваш балет с гимнастика е като кон за кокошка - едното е изкуство, а другото спорт.
При спортните танци имаш голямо изразходване на енергия, усет за ритъм и музика, грация. Що се отнася до ваянето на телата, просто се загледайте в телата на състезателите танцьори - перфектни са.
Виж целия пост
# 21
Не си казала на колко години е.
Иначе аз не знам. Обиколете няколко места. Говорете с треньорите.  И то детето накрая само ще каже къде се е почувствало най-добре. Не решавай сега кое от двете.
И аз ще ти ползвам темата да чета за координати на школи. Макар че при нас въпросът стои само за балет, а не за гимнастика.
Виж целия пост
# 22
Моля, ако някой има информация за някоя школа да сподели....До сега разбрах за такава към "Левски Триадица. Нещо по- към центъра?
Виж целия пост
# 23
да сравняваш балет с гимнастика е като кон за кокошка - едното е изкуство, а другото спорт.
 
Напротив, балетът си е почти и спорт, а художествената гимнастика затова се казва "художествена". Много близки са едно до друго. И при двете се изисква физика и еластинчост.
В много от спортовете - не само художествена гимнастика, а и спортна такава, синхронно плуване, се учи балет. Могат да ти кажат хора, които са се занимавали с подобни неща.

Дъщеря ми ходи(в момента е попрекъснала малко) на Стадион Васил Левски. Клубът мисля, че е към ЦСКА, учителките са младички и милички.
Виж целия пост
# 24
http://www.robertaballet.com/index_bg.html

Моята дъщеря тренираше при Роберта.
Тренират и модерен и класически балет.Много съм доволна дано съм ти помогнала  Hug

Виж целия пост
# 25
ако те интересува нещо в центъра, балет има в културен дом "Средец" /бившата "Лиляна Димитрова"/ - на Маша Илиева школата е там. мисля, че е добра. Peace
Виж целия пост
# 26
Много ми помагате, благодаря!
Виж целия пост
# 27
Балет!
Виж целия пост
# 28
По-горе някой го беше писал, мисля че беше Авторката на темата. Наистина най-важното е детето да се занимава с нещо, защото освен физическите умения, се придобиват дисциплина и самоувереност.
Толкова са горди и сладки мъниците, когато показват новото нещо, което са научили.   Crazy
Виж целия пост
# 29
Щерката иска балет и тази есен ще я запиша. Повече ми харесва от художествената (такава имаха в детската, много й харесваше, но като сурогат на балета).
От две години ме врънка, аз отказвах заради натоварването на костите. Сега е на пет и половина и вече може. Пък и щом не се отказа сама междувременно, значи може да се пробва.

това с възраста ли е свързано? би ли обяснила? Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия