Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дали това е заекване?

  • 1 835
  • 15
Здравейте майчета,
знам,че заглавието е малко тъпо,но много се чудих как да си задам питането за това,което ме притеснява...
Синът ми говори много и всичко вече,е на някои думи и изречения падаме от смях как ги изговаря,формулира и как ги свързва по смисъл,но не това е,което ме тревожи.
Вчера цял ден беше при свекърите,вечерта се прибира доста превъзбуден,цял ден са били в Морската градина по всякакви джипчета,колички и други чудесии,до тук добре,но Васко тръгва да ми обяснява,че са се прибрали с на дядо му колата и започва едно "на на на дядо колата".След това като се поуспокои взе да си бърбори както винаги,но пак като има някъде "на" в изреченито го повтаряше...
Дали наистина имам повод за притеснение,моля споделете!
Виж целия пост
# 1
Точно на 2 г. и 10 м. дъщеря ми ей така, изведнъж започна да заеква.
Последният ден преди да излезе яслата във ваканция водя детето си сутринта, говорещо нормално и си го прибирам заекващо, също като твоя син.
Това продължи близо четири-пет месеца. Ходихме на логопед, обясниха ни, че е нормално за възрастта.
Но, проблем ще бъде, ако продължи да заеква и след като мине 3 г. и 6 м.
Сега вече всичко при нея е наред и говори абсолютно нормално.
Дано и при вас е така Peace
Виж целия пост
# 2
Ако много те притеснява, потърси квалифицирана помощ. При нас също се случва, когато е превъзбуден и се опитва да каже много неща бързо. Засега не ме притеснява; когато е спокоен, говори нормално.
Виж целия пост
# 3
И при дъщеря ми (3г.и 1 мес.) се случва да поватаря точно тази сричка "на" и то когато много бърза да ми разкаже нещо, или е много превъзбудена от деня! Според мен няма място за притеснение, но ако искаш за твое успокоение се посъветвай със специалист! Peace
Виж целия пост
# 4
Логопедът ми обясни, че в тази възраст мисълта на децата тече по-бързо от говора и за това се получава това запецване.
За истинско заекване се говори след възраст от 3 г. и 6 м.
Виж целия пост
# 5
Не мисля, че трябва да се притесняваш. Детето е било превъзбудено от натрупаните емоции. То и на мен ми се случва да повторя някоя дума, като съм ядосана или като бързам да кажа нещо. Иначе брат ми заекваше, като беше малък, и не е повтарял само една дума, а направо влачеше всички начални гласни. Но неговото заекване беше вследствие на силен стрес, който аз и една моя приятелка му причинихме.
Виж целия пост
# 6
Не е заекване.В този ден емоциите на детето са му дошли в повече. Laughing
Виж целия пост
# 7
И аз мисля,че не е заекване-все пак го наблюдавай
Виж целия пост
# 8
И дребния има моменти,когато иска да каже нещо бързо...и започва да заеква.Не се притеснявам,защото имам вече опит от щерката-на неговата възраст и тя така правеше.
Логопедът ми обясни, че в тази възраст мисълта на децата тече по-бързо от говора и за това се получава това запецване.
За истинско заекване се говори след възраст от 3 г. и 6 м.
Peace
Виж целия пост
# 9
Брат ми беше така до към 6-7 години. После се оправи (изравни говор и мисъл  Laughing ). Сега братовчед ми е пак така (той е в период на изравняване Simple Smile ).
Забелязвам, че и дъщеря ми "запъва" когато много се обяснява. Ще го израсте.
Виж целия пост
# 10
И на нас се е случвало 2-3 пъти точно "на-на" Hug мисля, че няма от какво да се притесняваш, ако продължи често се консултирай с логопед  Grinning
И да го нацелуваш сладкиша!!!!!
Виж целия пост
# 11
И моят дребен го прави, когато бърза нещо да каже. Забелязала съм, че се случва когато търси точната дума или си изгуби мисълта (защото я е настигнала следващата Laughing). Според мен това не е заекване, но ако се притесняваш питайте логопед.
Виж целия пост
# 12
Благодаря ви момичета от сърце!
Успокоихте ме!
Меги, благодаря ти,целувки и на принцеса Йони,страхотна снимка...мацка и половина
Heart Eyes
Виж целия пост
# 13
Дъщеря ми когато беше на 3 години и когато бързаше да ми обясни нещо повтаряше някоя от думичките по два,три пъти.Или пък когато не можеше да намери подходящата дума повтаряше предната няколко пъти докато се сети за следващата дума.Сега вече нямаме такъв проблем.
За това не мисля,че детето заеква просто много бързат малките и се получава така.
Виж целия пост
# 14
Точно миналата вечер при поредното й обясняване как са изкарали на разходката се чудех дали не заеква  ooooh! Толкова бързаше да разкаже, милата, че зацикляше за някои думички  Laughing Явно си е нормално, сега като чета...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия