време е за зимнина

  • 77 511
  • 204
# 150
.......
врелият сок пълниш в добре загрети бутилки/бурканчета (затоплят се във фурната, важно е да са напълно сухи, както и капачките), затварят се и се обръщат.

Благодаря  Hug А аспирин слага ли се?
Виж целия пост
# 151
Благодаря ти!   bouquet
Виж целия пост
# 152

Благодаря  Hug А аспирин слага ли се?

виж сега, това е доматен сок за готвене, не за изтрезняване. Wink
не се слага. всичко си е натурално.

аз не приготвам храни с лекарства  Crossing Arms
Виж целия пост
# 153
Искам печени чушки със сол.Колко време трябва да се стерилизират бурканите?
Виж целия пост
# 154
Търся една рецепта за туршия с червени чушки(цели), чесън, кервиз, копър, олио, сол, захар...Нещо такова беше Hug! Преди години я хапнахме у една колежка и даже си бях записала рецептата. Колежката се пенсионира, а рецептата съм я загубила ooooh!.
Не се стерилизира.
Виж целия пост
# 155
Аз пък съм решила само печени мариновани чушки да направя. Това най-се котита вкъщи. Ако някой зне рецепта по възможност без стерилизиране ще съм много благодарна.  Hug
Във фризера имаш ли място?Там ги  слагам аз.За по-сигурно в 2бр.пликчета/изчистени,обелени/готови за консумация.И малко място заемат.
А как да съхраня сурови чушки във фризера?
Виж целия пост
# 156
Аз пък съм решила само печени мариновани чушки да направя. Това най-се котита вкъщи. Ако някой зне рецепта по възможност без стерилизиране ще съм много благодарна.  Hug
Във фризера имаш ли място?Там ги  слагам аз.За по-сигурно в 2бр.пликчета/изчистени,обелени/готови за консумация.И малко място заемат.
А как да съхраня сурови чушки във фризера?

Изчистваш чушката и я нареждаш в пликове.
Виж целия пост
# 157
Така май много място ще заемат. Една позната преди време ми беше казала как, но забравих.  ooooh! Нещо една в друга се нареждаха... Непомня.  Tired
Виж целия пост
# 158
Аз замразявам чушките по 3 начина. Първия е като натривам вътрешността им със захар и сол, изчаквам една нощ да поумекнат и ги сплесквам една до друга в найлонови пакетчета.
Втория начин е като ги бланширам за малко в подсолена вода смо колкото да станат жилави и пак в пликчета.
Третия и най-любим мой начин е като изсипя безразборно всичките изчистени чушки за една нощ във фризера да замръзнат. на другия ден ги оставям леко да се размразят и си стават жилави за по-лесно притискане една до друга в пакетчета. При последния начин не изтича никаква течност и като ги готвя през зимата си стават като пресни.
Успех!
Виж целия пост
# 159
Търся една рецепта за туршия с червени чушки(цели), чесън, кервиз, копър, олио, сол, захар...Нещо такова беше Hug!

И аз се записвам за тази рецепта!
Виж целия пост
# 160
        pazzza     Grinning    Ммммммммм може би ,защото сме от Пловдив и на мен това са ми любимите технологии........... Peace
Виж целия пост
# 161
Аз замразявам чушките по 3 начина. Първия е като натривам вътрешността им със захар и сол, изчаквам една нощ да поумекнат и ги сплесквам една до друга в найлонови пакетчета.
Втория начин е като ги бланширам за малко в подсолена вода смо колкото да станат жилави и пак в пликчета.
Третия и най-любим мой начин е като изсипя безразборно всичките изчистени чушки за една нощ във фризера да замръзнат. на другия ден ги оставям леко да се размразят и си стават жилави за по-лесно притискане една до друга в пакетчета. При последния начин не изтича никаква течност и като ги готвя през зимата си стават като пресни.
Успех!
Извинявай,би ли пояснила по подробно за 3 начин на приготвяне и съхранение,че не ми стана много ясно Rolling Eyes
И по този начин на съхранение за какво ги ползваш през зимата ThinkingМисля си ако са за пълнене,малко не ми е ясно как ще стане.....или за бюрек,салата.... newsm78
Виж целия пост
# 162
Изчистваш ги,измиваш -след това  в найлонов плик ги слагаш във фризера за 24 часа.След това ги изваждаш `те вече са поомекнали` след като са се размразили ------ сортираш по бройки в пликче   и отново във фризера.Аз ги използвам-за пълнене.
Виж целия пост
# 163
Добре де,не се ли сплескват след повторното слагане във фризера......доколкото разбирам,след като ги извадиш,леко се размразяват,после нареждаш в плик по 15 бр.примерно,и пак слагаш.После не ми е ясна как ги пълниш примерно с кайма,щото нали когато ти трябват и ги извадиш те са камък,поизчакваш да се размразят ли?И нали като се размразят стават едни меки не ти е работа ooooh! ей тук с пълненето не ми е ясна работата Thinking
Виж целия пост
# 164
Изчистваш ги,измиваш -след това  в найлонов плик ги слагаш във фризера за 24 часа.След това ги изваждаш `те вече са поомекнали` след като са се размразили ------ сортираш по бройки в пликче   и отново във фризера.Аз ги използвам-за пълнене.
pazzza, Жужи   bouquet
Благодаря ви момичета!  Още утре ще свърша тази работа.  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия