Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 47

  • 40 477
  • 293
# 210
violetblue и dimitrina73 - Благодаря. Записах ги.
Да де.... ама жената твърди че има и куче. А пък аз намирам една твар, която кукурига като петел..... Май ще тичам до Глобул за брошурки....
Clairette - Грам не мога да ти помогна.
Виж целия пост
# 211
Здравейте момичета, не съм писала до сега в темата, макар че редовно я следя. То е нямало и какво да пиша де, но днес за пръв път правя торта с фонданово покритие и не мога да реша дали да я покрия днес или утре за когато ми трябва. Тортата е с 3 блата по рецепта от 1-ва стр, на Taneto, както и с Муса и за пълнеж на торти (Tannita). Покритието ми е с бонбони машмелоуз, ще има и втори етаж, който ще бъде Барби, като там полата е торта Рафаело, а покритието е готова бавносъхнеща маса. Правих вече един опит с нея и се получи добре. Чуденката ми произлиза от това дали няма да се разтопи до утре фондана и да се свлече, както и дали първият етаж на тортата ще успее да издържи втория без да кльопне толкова много време.

Извинявам се предварително за най-вероятно, тъпите въпроси, но наистина съм много боса по отношение на торти и покрития, но пък имам огромното желание да я направя аз за рождения ден на дъщеря ми. Благодаря ви предварително за отговорите   bouquet
Виж целия пост
# 212
Clairette, тези дни се мъча с този Мечо Пух и останалите, накрая зарязах инструкции, зарязах всичко...Не го докарах много-много, но след 3 опита, все на нещо прилича, аз имах трудности с моделиращата маса, все ми се сплескваше тялото от собствената си тежест, главата също смачквах, докато я оформя, накрая с ММФ нещо успях, но сега да не ти губя времето с тялото, щом си готова...Главата - не я докарах четвъртита, но си изтеглих малко за муцуната, вирнах го малко нагоре и върхът му го боядисах черен, не съм слепвала никакви части, само ушите, защото за целта трябваше много да съхнат, а и не успявах по отделно да ги докарам съразмерни...Чакай да сваля предварителните снимки и да ти покажа какво докарах, че да знаеш дали да ми вземаш предвид споделения опит, или не...ей сегичка пускам снимката

sharli, ММФ кондензира след вадене от хладилник, но ако смяташ, че след ваденето веднага ще режете, не се бой, освен това, сложи сламки под барбито, за да не ти смачка долния етаж, а ако ще имаш възможност, качи барбито в последния момент....Мисля че ще ти е по-спокойно, ако покриеш днес, а утре имаш време за други неща и за самия празник....

Ето го Пух - 1 2 3
Виж целия пост
# 213
Хайде и аз да покажа моята изстрадала торта. Измъчи ме тази мастика, но това вече го писах. Фигурките са видимо напукани, но просто нямах нерви и сили да ги преправям, но и за това вече ви се оплаках.




Повече снимки има тук

Тортата както писах е с орехови платки, карамеловия крем на Пепи, покритието от ММФ, а злополучните фигурки от руска мастика на Гушанка.

Димитрина, не се предавай, много добре ти се получава, а и цветово си го пипнала много добре.
Виж целия пост
# 214
dimitrina73 безкрайни благодарности за съветите   bouquet. Отивам да покривам   chef
Виж целия пост
# 215
marulka_s страхотна, е хич не и се кахъри. Много оригинална. Явно е за някой музикален маниак.  Wink
Виж целия пост
# 216
marulka_s страхотна, е хич не и се кахъри. Много оригинална. Явно е за някой музикален маниак.  Wink

Рожденика е басист и компютърджия, но реших, че музикална торта ще го трогне повече, отколкото компютърна торта.
Виж целия пост
# 217
marulka_s , тортата е просто фантастична, нямам думи  Crazy Hug
Виж целия пост
# 218
Марулче, тортичката е станала много добре.Поздравления!   bouquet

Момичета само пускам снимка на тортата и бягам, после ще обяснявам, защото положението е напечено от към РЕВ!!!



И тук повече снимки http://s144.photobucket.com/albums/r196/silrai/Cakes/

Утре ще снимам както трябва, защото сега просто не ми оставя тази възможност.
Виж целия пост
# 219
Уау, marulka_s невероятна торта  bouquet Толкова оригинална и така добре изпипана... а за фигурките дето се напукали ... смяташ ли, че за рожденника ще има някакво значение? Чудесна е тортата, просто прекрасна   bouquet  веднага я копвам в папката с идеи за торти и някога може да се опитам да те изплагиатствам   Mr. Green

Silrai чудесно, чудесно, нямам думи, но като дойдеш да ни обясняваш, да не забравиш да кажеш каква тортата   hahaha  Много изпипана   bouquet
Виж целия пост
# 220
silrai, добре е станала тортата - какво точно е това, което е по горния ръб на тортата - стилизирани рози, но как? Каква е вътре, нещо грапавичко....Изглежда вкусно освен красиво.

marulka_s, тортата е чудесна като идея, видях само малко грапавини по китарата...идеята наистина е много забавна и свежа:)



Виж целия пост
# 221
silrai - чудесна торта и пантофка. Пиши после какво е станало. А розата е супер.
marulka_s - музикалната торта е върха. Хич не се кахъри за фигурките.
Clairette - aз го правих моя [img=http://images26.snimka.bg/006089438.jpg]http://Мечо Пух[/img] , по инструкции от кухарката, но ми стана съвсем лесно. Общо взето аз го правих от едно парче, на цилиндър го оформям, сплесквам от горната страна за очите и челото, а в долната дооформям отстрани закръглянето на бузките и в средата изтеглям напред за нослето. И отдолу за устата натискам навътре. Връхчето на нослето го залепих допълнително, и за устичката също.
Ванчето - добре дошла!!! Липсваше ни! А за фрог не мога да ти помогна.  Sad Двата шаха са чудесни, а опита със замразяването е безценен.
Fior - Jemma беше правила наскоро рози от маслен крем. Дано се включи и тя.
Tandoori - тортата е супер!!! Прекрасно си се справила, и сега най-добре е да си дадеш почивка за да се възстановиш. А после с нови сили ще очакваме още торти.
Пепи - златното и сребърното и на мен не ми се връзват много, но самите рози са толкова красиви, че привличат главното внимание, и всичко останало е на заден план. Поздравления.

Аз явно няма скоро да тортоправя, дете болно беше, нещо проблеми у дома... и ще чакам по творческа атмосфера. Но ще следя и ще се облизвам.   bouquet
Виж целия пост
# 222
Такаа, сколасах да седна.
Значи тортето е с блатове тип кексово тесто, крема е ганаче-сметана и шоколад.Отгоре е заливката на торта Гараш.Обувката е от захарно тесто, розата също.Розичките по ръба са отпечатък от една мини розичка от една играчка на голямата ми дъщеря, утре ще снимам и ще ви покажа, че сега нямам осветление!Това е за тортата.А да, отстрани е с шоколадови пръчици облепена.
Виж целия пост
# 223
Благодаря на всички за съветите за Мечо, ей сега пак ще го мъча дано да стане, че да захващам другите.
Марулке тортата ти е СУ-ПЕР !!!! Много ме кефи, идейна, различна бравос !!!!
Виж целия пост
# 224
Благодаря ви момичета. В интерес на истината идеята ми беше друга, но като ударих на камък с тестото за моделиране и се ограничих до тук. Смятах от нотна тетрадка да излизат ноти, първо дребни, после малки, по-големи и най-големи, но се спрях на този вариант, защото нямах идея как ще успея да се преборя с разтворените страници на тетрадката с това ронливо тесто.

Димитрина, не малко пукнатини, а много има и по китарата и по ключа сол и по опашките на големите ноти. Китарата е чупена на няколко пъти и лепена в процеса на моделиране, особено много се начупи, когато опъвах кордите за струни. Отстрани се вижда доста назъбена, но е адски трошливо, това, което ми се получи в изсъхнал вид е като консистенция на масленки - твърдичко, но ронливо.
Смятам, че ми е дошла в повечко захарта, както и не съм спазила явно някои процедурки по замесването на мастиката, но като си се знам, разочаровам ли се от нещо и го загърбям, така че май с руската мастика ще си останем на Вие. Далеч по-лесно и приятно се работи с ММФ, поне в моя случай.

Абе, едно е вярно, рожденика ще бъде иненадан. Утре ако успея ще снимам разрез, но горещо ви препоръчвам комбинацията от ореховите блатове с карамеления крем на Пепи.  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия