Как готвите леща?

  • 23 883
  • 40
# 30
Ето още една идея - от баба ми съм научила да слагам и праз лук в лещата. Нарязвам го на тънки кръгчета.

Вярно,че става вкусно.Аз слагам праз само през зимата обаче....И не трябва да се прекалява с него,че става лигаво  Laughing
Виж целия пост
# 31
и аз готвя помарзеливия начин-измивам лещата и я слагам в тенджерата кам нея прибавям морков,чушка и домат и оставям да ври по късно слагам чесън и чубричка и готово
Виж целия пост
# 32
Аз я готвя доста мързеливо - измивам лещата , слагам я в тенжера, добавям малко олио, морков , чушка, и картофи на кубчета, доматено пюре и/или червен пипер.Всичко завира и като е почти готова , слагам сол, чубрица и чесън и магданоз Peace
Виж целия пост
# 33
Аз също готвя мързеливо и става много вкусна. Само веднъж хвърлям водата. Слагам всичко заедно -  наливам вода 2 пръста над лещата и да ври на бавен огън, лук, чесън, морков, една суха цяла червена чушка, чубрица и сол. Запържвам на края с олио и червен пипер. Не слагам брашно в запръжката , защото я разварявам доста и става много вкусна леща яхния. Мисля някой път и аз да пробвам леща на фурна. Лещата в тенджера под налягане е супер. Готвила съм така. Слагам пак всичко заедно и олио без да я запържвам. Супер вкусно става. Според мен леща без чесънче и чубричка не е леща дори и да е на супа Peace
Виж целия пост
# 34
Предварително леко посварявам лещата, но да не е съвсем готова. После в отделен съд правя запръжка в началото - слагам ситно нарязан лук, цели обелени скилидки чесън, моркови и целина надребно. Поръсвам с червен пипер, малко сол и чубрица. Като поомекне зарзавата, прибавям лещата, вода и оставям да поври 10тина минути, после прибавям консерва домати и щипка захар. Изключвам и след 10мин е готова. Сервирам поръсена с магданоз и оцет за който желае.
Виж целия пост
# 35
 HugУ-хаа лещичка! Слагам един нарязан картоф заедно със зеленчуците и като се свари го намачквам - той играе ролята на сгъстител вместо брашно. Чесънчето го нарязвам на шайбички и го добавям накрая да остане леко хрупкаво.
Виж целия пост
# 36
Слагам я в тенджера под налягане с много лук, чесън и чубрица. Не соля и не слагам домати, за да уври по- бързо. Ври 10 мин. Задушавам домати и червен пипер в зехтин, соля и сипвам всичко в тенджерата да поври още 5 мин и готово!
Виж целия пост
# 37
Е, само аз ли подправям лещата с джоджен, а не с чубрица?  Simple Smile
Виж целия пост
# 38
Е, само аз ли подправям лещата с джоджен, а не с чубрица?  Simple Smile
Ами щом ти харесва....Що да не...
По принцип джоджена е характерната подправка за боб,а за леща е чубрицата и чесъна.....
Виж целия пост
# 39
Не е само въпрос на вкус, то си е семейна традиция - и майка ми и баба ми са готвили лещата с джоджен, и аз така  Simple Smile
Виж целия пост
# 40
Трябва да пробвам с джоджен. Аз го слагам само на боб и агнешко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия