Бутер тесто - идеи......

  • 12 954
  • 25
# 15
темата за бутер тестото ме подсети, че отдавна не съм правила тригуни  Simple Smile 
Виж целия пост
# 16
По каква рецепта ги правиш?  bouquet
Виж целия пост
# 17
без рецепта  Simple Smile  режа бутер естото на квадратчета, прехлупвам да стане триъгълно, може парченца орех или др. ядка да се сложи, или малко захар, аз обаче не слагам; пече се по указанията за бутертесто. Като изстинат, се поливат с обикновен захарен сироп-  вода и захар в съотношение 1:1 + ванилия  Peace Сиропа да е горещ, а тригунките да са съвсем студени, иначе се разкшкват
Виж целия пост
# 18
без рецепта  Simple Smile  режа бутер естото на квадратчета, прехлупвам да стане триъгълно, може парченца орех или др. ядка да се сложи, или малко захар, аз обаче не слагам; пече се по указанията за бутертесто. Като изстинат, се поливат с обикновен захарен сироп-  вода и захар в съотношение 1:1 + ванилия  Peace Сиропа да е горещ, а тригунките да са съвсем студени, иначе се разкшкват
и аз така ги правя, а понякога преди да ги прегъна, вътре слагам по-малко кокосови стърготини, придават страхотен вкус
Виж целия пост
# 19
изобщо не съм се сещала за кокос  Embarassed  ама вече ще знам , мерси  bowuu
Виж целия пост
# 20
Благодаря за отговорите! Hug Hug

Виж целия пост
# 21
Ето и няколко идеи от мен. Има още, но не съм снимала. Нека малко да захладнее, че в тея жеги не се яде Wink

http://picbg.net/pic.php?u=18131gw46D&i=131859
http://picbg.net/pic.php?u=18131gw46D&i=131860

Може ли обяснение за това как точно правиш бутерката като медал?

Извинявай за късния отговор, но сега влизам във форума.
Правиш квадрат, сгъваш го на триъгълник. Двете малки страни на триъгълника ги режеш до върха, без да го сряздваш до края. Двете лентички, които се получават, ги огъваш и в средата слагаш парченцето кренвирш. Ако правя скоро ще го снимам стъпка по стъпка Peace
Виж целия пост
# 22
Включвам се в темичката с една рецепта, на моя приятелка, на която благодаря за всички хубави рецепти, които ми е дала Hug:

Кайма в писма:
 
Тестото се реже на квадрати. Плънката е със сурова кайма, омесена с лук, нарязан на много ситно и черен пипер. Плънката слагам с помощта на чаена лъжичка в средата на квадратчето. Четирите връхчета се събират в горната част и се прищипват, а ръбчета се прищипват едно с друго така, че пакетчето да се затвори отвсякъде. Защипват се пръсти добре, че като се пече, се отварят. Дано съм го обяснила добре. Получава се като затворен плик. Отгоре се маже с жълтък и се поръсва със зрънца  ким. Пекат се да получат златист цвят. Ако "пликчето" не е затворено добре, след изпичането може да извадите отворени писмата  Laughing
Дано да харесат и на вас  Hug
Виж целия пост
# 23
Аз правя много вкусни бутерки с шипков мармалад - нищо сложно, тестото нарязвате в форма, подходяща за плънката, слагате сладкото, завивате и печете.
Виж целия пост
# 24
онзи ден правих бутер-пицата от пуснатия линк .  изяде се де, но класическите бутре-банички май повече ги харесваме
Виж целия пост
# 25
без рецепта  Simple Smile  режа бутер естото на квадратчета, прехлупвам да стане триъгълно, може парченца орех или др. ядка да се сложи, или малко захар, аз обаче не слагам; пече се по указанията за бутертесто. Като изстинат, се поливат с обикновен захарен сироп-  вода и захар в съотношение 1:1 + ванилия  Peace Сиропа да е горещ, а тригунките да са съвсем студени, иначе се разкшкват

Ето го моят вариант на подобно нещо http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=239969.msg5528780#msg5528780.

А сега и 2 плънки, които знам от Русия и често правя бутерки с тях.

Правя бутерки с плънка от варено яйце и зелен лук. Яйцето твърдо сварено ии нарязано на ситно, лука накълцан и задушен в масло. Съставките се смесват и се ползват като плънка.
Другото, което правя е бутрки с кайма. Запържвам 1 глава лук, после добавям 1 пак. кайма, чер. пипер и сол на вкус. Слагам малко мазнина да не станат бутерките после много мазни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия