камби

  • 32 600
  • 25
 Здравейте. Моля, дайте идеии за вкусна и трайна туршийка от червени камби. Приемам  рецепти всякакви- мариновани, печени..с мед изобщо за каквито се сетите..Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 1
Заповядай:
В буркани от компот се разтварят: 1 с.л. сол, 2 с.л. захар, оцет до ръба, 2 асперина и 6 с.л. олио. Камбите се нарязват и се попарват леко във вряла вода. Камбите топли се слагат и се тъпчат в бурканите, слага се чесън и магданоз, веднага се затварят и се обръщат. Не се изваряват. Това е, дано ви хареса Peace
Виж целия пост
# 2
Аз ще ти предложа една много лесна и любима в нашето семейство рецепта за камбички:

Печени камби във фурна

Килограм изпечени камби се побират в един компотен буркан.
Така че, в зависимост от броя на бурканите можеш да купиш точните килограми.

Почистените от семето камби се нареждат плътно една до друга в тава.

Във всяка една от тях се слага щипка сол, щипка захал, по една лъжица олио и оцет.

Пече се във загрята на 250 градуса фурна, докато се опекат. Без да прегаря ципата.
На дъното на компотения буркан стриваш два аспирина и тогава слагаш целите камбички,
както са още горещи и със маринатата. Затваряш с капачка и обръщаш обратно.

След един ден слагаш в мазата.
Виж целия пост
# 3
Аз ще ти предложа една много лесна и любима в нашето семейство рецепта за камбички:

Печени камби във фурна

Килограм изпечени камби се побират в един компотен буркан.
Така че, в зависимост от броя на бурканите можеш да купиш точните килограми.

Почистените от семето камби се нареждат плътно една до друга в тава.

Във всяка една от тях се слага щипка сол, щипка захал, по една лъжица олио и оцет.

Пече се във загрята на 250 градуса фурна, докато се опекат. Без да прегаря ципата.
На дъното на компотения буркан стриваш два аспирина и тогава слагаш целите камбички,
както са още горещи и със маринатата. Затваряш с капачка и обръщаш обратно.

След един ден слагаш в мазата.

   Направих ги по тази рецепта. Благодаря  на упорито зайче за предложението   bouquet
Виж целия пост
# 4
Рецептата на упорито зайче е страхотна, препоръчвам с две ръце. Само ще добавя и склидка чесън във всяка камба.  Wink  
Понякога и само това съм хапвала с хляб. Голяма вкусотия е!  Hug
Виж целия пост
# 5
Майка ми прави страхотна туршия от пълнени камби, само че не знам пропорциите  Sad  камбите се пълнят с нарязан карфиол, морков, зеле и преседяват в марината-сол, захар, оцет и олио, но не знам в какво съотношение  newsm78
Виж целия пост
# 6
Майка ми прави страхотна туршия от пълнени камби, само че не знам пропорциите  Sad  камбите се пълнят с нарязан карфиол, морков, зеле и преседяват в марината-сол, захар, оцет и олио, но не знам в какво съотношение  newsm78

Аз я правих веднъж, обаче беше за първи път иии.........тази година ги изхвърлихме. Blush По книгата правих рецептата, но станаха страшно блудкави. Така, че ако не те затруднява, питай майка си за нейната рецепта. Praynig

Иначе ми хареса на alex_og97 рецептата. Ще я направя. Hug
Виж целия пост
# 7
Аз съм бременна и не мога да ям нищо консервирано с аспирин , а без рецептичка има ли  Embarassed
Виж целия пост
# 8
Здравейте момичета! Радвам се че ви хареса рецептата за печени камбички.
 Hug
Утре ще правя пълнените камбички със зеле и моркови.
Писала съм рецертата в другата тема.
Честно казано тази рецепта е на свекито,
но тя е страхотно вкусна. Камбичката е хрупкава.
Виж целия пост
# 9
Аз съм бременна и не мога да ям нищо консервирано с аспирин , а без рецептичка има ли  Embarassed

Аспирина се слага, за да не се развали туршията, докато И дойде времето през зимата. Ако ти се хапва нещо, направи си малка доза, за бърза консумация и я съхранявай в хладилника, в няколко буркана.  Peace
Виж целия пост
# 10
Рецептата я взех от майка ми тя прави страхотни мариновани камби. 5кг. камби - това са 3 3литрови буркана. Камбите се почистват и нарязват, напълват се в бурканите добавят се разни подправки целина, черен пипер, чесън и др. Приготвя се марината от:9 ч.ч. вода, 6ч.ч.оцет, 3ч.ч.захар и 18 л. морска сол. Маринатата се затопля за да се стопят захарта и солта. С топлата марината се заливат бурканите, запечатват се и се обръщат. На мен маринатата не ми достигна и доливах с вода изглежда чашата ми е била по малка.
Виж целия пост
# 11
Аз съм бременна и не мога да ям нищо консервирано с аспирин , а без рецептичка има ли  Embarassed

Аспирина се слага, за да не се развали туршията, докато И дойде времето през зимата. Ако ти се хапва нещо, направи си малка доза, за бърза консумация и я съхранявай в хладилника, в няколко буркана.  Peace



Да знам мила, че за това се слага аспирин и затова попитах има ли вариант да я консервирам без аспирин.Няма да мога да я съхраня и да я консумирам бързо, ще ми е по-удобно да отварям буркани  Sad Hug.Така че ако има някакъв начин.... Hug
Виж целия пост
# 12
Давам ви рецептата на свеки. Туршийката става страхотна, вече няколко години правя от нея.
5кг почистени камби се накисват в 10л вода и 1кг морска сол за 24ч.След изваждане се изцеждат и се слагат в буркани, които се заливат с марината от 1кг захар, 1л оцет., която трябва да кипне. Добавя се чесън, целина и магданоз по желание. Аз слагам повече чесън, защото става много вкусен. След като изстине, се счукват 15 аспирина и се добавят в бурканите.
Да ви е сладко.
Виж целия пост
# 13
Аз правя камбите почти като по рецептата на упорито зайче, но не слагам аспирин.И без аспирин на камбите нищо не им става.Пълня ги в сухи, затоплени върху печката буркани, веднага затварям и завивам обърнати в одеяло.А във всяка камба слагам 1ч.л. оцет, 1 ч.л. олио, 1 кафена лъжичка захар и непълна каф. лъжичка сол.И чесънче във всяка, но след като ги извадя от фурната.
Виж целия пост
# 14
Аз правя камбите почти като по рецептата на упорито зайче, но не слагам аспирин.И без аспирин на камбите нищо не им става.

E-e-e-e-e, браво!  Hug
Хайде rrhh, ти си   Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия