Ето моята любима питка, покажете и вашите! - 2-ра тема

  • 115 112
  • 364
# 210
Излиза че я правя по рецептата на свадбарската,но по оформление на "Митковата питка",което пак си е едно и също само първата е по-голяма  Grinning
Виж целия пост
# 211
Пепика мерси за подробното инфо  Grinning  bouquet
И аз благодаря за разяснението   bouquet Hug  bouquet Hug
asq82 Ще се пробваш за рожденния ден ли Wink. Помня, не съм забравила Grinning
 
Рожден ден ли  Rolling Eyes не помня да съм споменавала за предстоящ такъв  Grinning Peace
Виж целия пост
# 212
Може да се каже, че съм почти готова  Mr. Green сега втасва в тавата и после я бухвам на топличко във фурната. Ще ви покажа крайния резултат по-късничко  smile3508
Виж целия пост
# 213
Искам да се запиша в тази тема.  Party

Ето ми я последната питка - Болярска. За мен рецептата е безспорен фаворит, много е вкусна и лесна, няма тън-мън.

http://www.prikachi.com/users/dorchester/89z.jpg

Снимката е от телефон, извинявам се за качеството.
Виж целия пост
# 214
Ето какво сътворих, но нещо не ми се наду  newsm78 Sad може би някъде съм сгрешила

Виж целия пост
# 215
Ето и моята последна питка по случай именният ден на дъщеря ми Simple Smile
Виж целия пост
# 216
Леле, Доби, тя три пъти по-висока от тавата, браво  bouquet!
Виж целия пост
# 217
asq82,  dobbito2, много са ви хубави питките, браво! Сърбят ме и мен ръцете да правя, но нямам време, за съжаление. Ще се наслаждавам на вашите Peace.
Виж целия пост
# 218
Забелязах, че има въпросче за съхранението на питките.
От майсторици знам, че питката се напръсква с водичка веднага, след като се извади от фурната, завива се в памучен и вълнен месал и след това се вкарва в голяма найлонова торба. Не се  притеснявайте, ако видите, че торбата е изпотена. На другия ден питката е душичка, като току-що изпечена. Аз винаги си пека питките предния ден.

Моето въпросче е за печенето, тъй като в момента пека в малка соц. фурна, която е със степени. Кексовете се изпичат прекрасно на долна трета и горна втора степен. Сиреч, това ще е умерената фурна. Тази седмица ще ми се наложи там да пека питка за помен, сигурно ще направя тази на Пепика, за което   bouquet Притеснявам се обаче от печенето - как да стане коричката фина, а не дебела. Ако някой има опит в печенето в такава фурна и се включи, ще бъда благодарна. И да добавя - фурната е на село, където токът обикновено е слаб, затова писах на колко си пека по-фините теста.
Виж целия пост
# 219
Здравейте майсторки  Hug

Не съм се разписвала от 1 година в тази темичка, много питки, много чудо сте направили.

Днес правих прощъпулник на малките ми юнаци и пекох 2 питки. Харесах си "Короната на готвачката" и не съжалявам за избора си - питката е страхотна. За съжаление в суматохата изобщо не успях да я снимам в по-нормален вариант - тя изчезна за секунди, но ето две снимки на които се вижда много добре:

 
Виж целия пост
# 220
[img   http://.jpg                   img]
Ето и моята,ама има още какво да се желае. По рецепта на Lambrex,нещо се мъчих с оформлението...ама следващия път дано се справя.... newsm78
Виж целия пост
# 221
Ето и моята последна
Стана огромна и имаше невероятни конци ,като козунак  Simple Smile
Виж целия пост
# 222
 dobbito2, дай рецепта за "конците" Laughing. Много вкусно изглежда Peace.
Виж целия пост
# 223
Ами според мен за конците е важна мазнината.Аз лично ползвам равни части олио и кр. масло/ маслото ми дава свеки ,има познати в мандра Crazy/
Виж целия пост
# 224
А по коя рецепта направи тази красота?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия