Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 51

  • 33 838
  • 287
# 270
Най-старателно облизах купичките от двата крема и изядох изрезките от блатовете  Blush обрах с пръстче дори това, което беше покапало по хартията отдолу ......   261uu
Виж целия пост
# 271
Ванче и аз съм съкрушена с случката за тортата. ooooh!Не зная как бих постъпила в този случай само се надявам действията да не изпредварят разума .Нямам думи.Искам да ти кажа,че аз процедирам по друг начин с разтварянето на шоколад.Разтапям един млечен шоколад на водна баня,както каза ти натрошен на парчета,след като се е стопил го свалям от огъня и прибавям 2 или 3 с.л. олио разбърквам докато се получи еднородна смес,която е редичка и заливам върху охладената торта.Задължително замазвам тортата с маслен крем.Това е.Олиото придава блясък на тортата и много лесно се реже не се натрошава шоколада.Това разяснение го правя за Мими.
Сега ви показвам поредната шоколадова торта:
Виж целия пост
# 272
Днес май наистина е ден на шоколадовите торти... Simple Smile

dimitrina73, имам две рецепти без съществена разлика.От сп. "Меню".
Аз я разрязах по средата,за да има повече сладко.И отгоре пак...
В другата рецепта блата не се реже,сладкото е само отгоре.

Мишел +, не казваш вътре каква е ...

badem ,със сигурност ще й хареса...И аз й се каня на Династията,ама да видим кога...
Виж целия пост
# 273
Албена ,супер е тортата! smile3501

Имам един въпрос:
Разтапяла съм шоколад и на водна баня , и направо на котлона.И понеже не виждам разлика,изобщо не си играя да го слагам на водна баня вече.Та въпроса ми е :Каква е целта на водната баня?
Виж целия пост
# 274
Само да ви кажа, че не беше за съпруга, а за брат му, когото поканихме вкъщи на кафенце преди работа, на раждения му ден, за да му чиститим първи и да му дадем подаръка. А за рождения ден на мъжа, който е по-младичък от мен  Flutter му направих тази  http://images26.snimka.bg/006119227-big.jpg тук е още в малко незавършен вид, но не можах да намеря друга снимка, а съм сигурна, че има


Краси, тортичката е пандишпанов блат, по моята любима рецепта. Крема на Пепи с малко модификация (вътре в крема има размразени-замразени череши и захаросани портокалови и лимонови корички, както и малко сладко от печени сливи. Стана много вкусна!
Виж целия пост
# 275
А тези захаросани корички сами ли си ги правите или отнякъде ги купувате?Много ги ползвате,а не съм виждала.
Мишел + , ако си ги правиш,как точно?
Виж целия пост
# 276
   Момичета...аз съм ви  фен   HugСтрахотни сте! Направо ме е страх да влизам в тази тема, че само като гледам и трупам калории.Скоро ще имам 3 повода да се включа, но като гледам вие какво правите, направо губя кураж.
Виж целия пост
# 277
Страхотни майсторки сте на шприца!
barcela,Албена   bouquet
Виж целия пост
# 278
Мишел + тортичката за мъжа ти е супер. Само да питам ягодите желирани ли са?
Виж целия пост
# 279
Краси, аз лично си ги правя от няколко години, уж за кузунците, но си ги ползвам за какво ли не- сладкиши, меденки, блатове, кремове, сладолед, каквото се сетиш, но гледам да не прекалявам.
Аз правя, така:
Измивам кората на портокал и лимон, много добре, подсушавам, обелвам, изяждам съдържанието, а кората нарязвам на мноого тънички лентички, които наситнявам, на много мънички кубченца. Обилно ги наръсвам със захар и оставям да преседят така няколко дни в хладилника, ако са по-сухи слагам 1-2 с.л гореща вода. После ги слагам на котлон докато захарта напълно не се разтопи, нещо, като сладко. Прибирам си ги в бурканче в хладилника и си имам цяла година.

Estell, да ягодите ги желирах. Т.е всяка една потапях в желатин и я слагах върху тортата. Отгоре поръсих с оцветени в зелено ядки
Виж целия пост
# 280
Албена - Усещам те как се пристрастяваш към 3D тортите и украсите..... Голяма е краста, нали? Новата ти торта отново е професионална.  Отличничката на отбора си ти!!!! Много ти се радвам на тортите.
Това което казваш за твоят метод е същото като моят  Joy, само дето ти ползваш котлона и водната баня а аз МВ. Като гледам съотношението шоколад-олио, май същото. Май, и ти като мен караш на око и ти е трудно да обясняваш с грамчета, чашки и лъжички...... 
краси.мира - водната баня предотвратява залепването, пресичането и загарянето на продуктите. При нея трябва да се внимава, да не попадне вода в сместта. Особенно ако има яйца. При повечето смеси, /стига да ти позволява количеството/, можеш да използваш стандартна МЛЕКОВАРКА. Тя си е с две дъна и между тях се налива вода. Ето ти една "мързелива" и удачна водна баня. Но не оставяй след това кремовете вътре, защото повечето са алуминиеви и хич не е полезно......
Принципа на МВ е да затопля отвътре-навън, затова се налага често бъркане и предварителното раздробяване на продуктите.. Докато котлона и водната баня затоплят отвън-навътре.
Май, пак изнасям лекция......  Whistling
Тортата на Мишел направо ми разби мечтите за лека вечеря......  Shocked
За Бадемчето...... да не говорим. Аз нали не обичам шоколад..... ама хич......  обаче тази вечер, ако всичко върви по правилата.... ще ви разбия отвсякъде....... ЩЕ ПРАВЯ ТОРТА БЕЗ ГРАМ ШОКОЛАД И ЩЕ ПЕКА БЛАТОВЕ.....Можете ли да си го представите??? #Crazy Дръж се, печкаааааааа...... идваааааааааааам!
Виж целия пост
# 281
Олелеееееееее Ванчееееее сега стана интересно Joy направо ми разчовърка любопитството. Ще чакам тази вечер с нетърпение Hug
Виж целия пост
# 282
Ама вие сте много жестоки  hahaha  Краси от сутринта започна и всички продължавате след нея с разни шоколадови изкушения, чак усещам как стомаха ми взе да прикъркорква  Joy
badem, Албена, Мишел, облизвах се на тортите ви, и тези ягодки...мммм... чудесни сте майсторки   bouquet
Ванче, да знаеш чакаме с нетърпение, а и да направиш снимков материал, не само на стъпка по стъпка, ами и на блата от фурната, че може и да не ти повярваме, че си гледала печката влИбено  Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 283
Ха-ха-хааааааааааа...... Блатчетата ми са готови вече. У фурната обаче не влизах  с апарата...... Ама ще ги щракна преди да ги сглобя, де. За достоверност.  То па големите блатове...... Thinking Сестра ми ми проби дупка в главата от молби да и напрявя ФРЕНСКА СЕЛСКА ТОРТА. Онзи ден ме заплаши че ще и спре кърмата заради мене, щото я сънувала.....  Joy Иииииии.....  аз се жертвах. Ще ви щракна нещо по-интересно от готовите блатове. Оригиналната МИ рецепта, която имам от близо 25 години, преди някой да я кръсти Френска Селска торта..... Толкова е пожълтяла, че си е антика.......
Виж целия пост
# 284
Да ви покажа и една торта на една моя приятелка:

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия