Тук във слънчева Елада есента ни изненада (Гърция -13)

  • 19 416
  • 298
# 225
Мисля че сте объркали нещата с зехтина
 зехтин-елеоладо става за салати и готвени ястия но не може да пържиш в него.за пържене става илиелео,спорелео,калампокелео и тн.
Виж целия пост
# 226
 iou наистина ли? не знаех. аз правя всичко със зехтин и си пържа даже. ама ние си го произвеждаме сами нашия. в смисъл имаме 2 дка маслини на халкида и ги даваме да ни направят зехтин. обожавам зехтин и маслини
Виж целия пост
# 227
iou, мила, не съм съгласна с теб Peace. Зехтина е с една от най-високите точки на изгаряне т.е изгаря на много висока температура, което го прави подходящ за пържене. Докато слънчогледовото олио гори на ниска температура и си е вредно пърженето с него, не че има полезно пържене Wink.
Виж целия пост
# 228
Аз използвам точно елеоладо за готвене. За пържене в тефлонов тиган на яйца, например, пак използвам него. Рядко пържа в много мазнина, тогава използвам олио, но причината е да не хабя зехтина, отива много мазнина, която изхвърлям после.
Виж целия пост
# 229
Зехтина е с една от най-високите точки на изгаряне т.е изгаря на много висока температура, което го прави подходящ за пържене. Докато слънчогледовото олио гори на ниска температура и си е вредно пърженето с него, не че има полезно пържене Wink.
И аз така съм чувала - със зехтин е по-малко вредно пърженото... и по-разхитително!
Виж целия пост
# 230
iou, мила, не съм съгласна с теб Peace. Зехтина е с една от най-високите точки на изгаряне т.е изгаря на много висока температура, което го прави подходящ за пържене. Докато слънчогледовото олио гори на ниска температура и си е вредно пърженето с него, не че има полезно пържене Wink.
as znam 4e ako purzis eleolado pove4e ot 2 puti stava toksi4no i vredno za zdraveto.
ako si znaete to4kata za da stane edno olio tok4i4no,aide,kazete i na nas Laughing
Виж целия пост
# 231
Zdraveite otnovo na vsi4ki.Biax 4ela predi vreme niakade ,no prostete za nevejestvoto ne pomnia kade ,4e zehtinat EXTRA VIRGIN e tozi ,koito se proizvejda ot studeno presovani maslini i e s niska kiselinnost.Ne biva da se nagriava zastoto gubi ot ka4estvata si.Proizvoditelite prepora4vat da se parji v kraen slu4ai na ne pove4e ot 180 C.Jelaya priyaten den na vsi4ki navan vremeto e samo za razhodka..... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Виж целия пост
# 232
Пишете на кирилица, моля?
Виж целия пост
# 233
Ами аз не пържа повече от два пъти в едно и също олио. И като сме на кулинарна вълна, я кажете какво ви е мнението за хортата. Аз я обожавам във всичките й видове, и мога да ям хорта, фета и маслини или хорта и риба всеки ден, но досега не съм срещала на друг българин да му харесва, а щерка ми даже я снима и показва на гаджето как я храня с трева като дойде  Joy
Виж целия пост
# 234
molia za izvinenie!  Embarassed
Виж целия пост
# 235
Ами аз не пържа повече от два пъти в едно и също олио. И като сме на кулинарна вълна, я кажете какво ви е мнението за хортата. Аз я обожавам във всичките й видове, и мога да ям хорта, фета и маслини или хорта и риба всеки ден, но досега не съм срещала на друг българин да му харесва, а щерка ми даже я снима и показва на гаджето как я храня с трева като дойде  Joy
аз съм един от тези българи, дето вече ядат или поне предпочитат най-вече риба и хорта.Simple Smile
Трябваше обаче да измине известно време за да култивирам вкуса си:)

И аз ползвам само зехтин- само в кексове не го слагам, но аз така или иначе не правя такива неща:)
Това със студено пресования зехтин е една голяма заблуда- едва ли има останали фабрики, които го правят. Мисля ,че е рекламен трик за чужденците
Виж целия пост
# 236
iou,  това, което казваш по принцип е вярно, но важи за всички видове мазнини Wink. Аз не пържа повече от веднъж в една мазнина. Два пъти пържа само във фритюрника и изхвърлям мазнината.

didi 75, всеки продукт при загряване губи част или всички полезни вещества, които съдържа, не само зехтина Wink. Поради тази причина по света има и суровоядци Wink.

Spender, не ям глухарче, млечка и въобще никакви бурени Laughing.
Виж целия пост
# 237
И аз обожавам хорта, не съм привиквала към нея, просто откакто я вкусих, много ми хареса. Обичам я на салата, леко затоплена и с повечко лимон. А за фета, както и за нашето саламурено сирене, умирам си. Признавам си без бой, че го ям със всякакво ядене, даже и с боб Laughing За зеления боб сега се сетих, ние го сервираме с кисело мляко в къщи, тук обаче много странно ме гледат роднините като го правя и аз и не слагам вече, от срам Embarassed.
За зехтина и аз знам, че студено пресованият е най-скъп и най-качествен. Честно казано, слагам го само на салати, готвя със слънчогледово олио, защото ястията с елеоладо ми идват много тежки. Само на боб и леща слагам, но пак малко. За това и спорим в къщи, мъжът ми като готви, слага само елеоладо и държи и аз така да правя, но като се обърне и си слагам от това, от което си знам Laughing Само когато се чуваше, че имало някаква отровна партида на пазара от слънчогледово олио, само тогава готвех със зехтин, защото така и не разбрах коя е опасната марка  chef
Виж целия пост
# 238
Добър ви ден дами....
Гледам на  кулинарни теми сте се развихрили..., та да споделя и аз  Heart Eyes.
Вече (от няколко години), готвя само със зехтин, дори и кекса го правя със зехтин. по принцип готвя на котлон или фурна, много рядко пържа. Обикновено това е риба Laughing Laughing. За тигана ползвам царевично олио.
Салати от типа на хортата, андидиа клп, се консумират с килограми. Както и сиренето.

Момичета готвите ли ангинарес? Щото аз готвя, но нещо мойте не са в луд възторг от тях...
Виж целия пост
# 239
ее.не ставам и луда за тях
 пробвай да ги готвиш с картофи.\"пататес гяхни\" се кα3ва
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия