Малко помощ за рецепти за Цептер:)

  • 160 990
  • 793
# 15
Здравейте момичета...от близо година имам съдовете на Цептер и готвя в тях..имам големия диаметър съдове с трите етажа и отделно тигана с две дръжки (т.нар. голяма система)...с удоволствие си готвя в тях...относно книжките за готвене с Цептер има която е много хубава, но като цяло не ми пречи да си готвя моите манджи приспособени по правилата на готвене...като цяло има няколко правила за готвене, които най - вероятно са ви казали при купуването на съдовете...не се отхлупва капака, загрява се на силно степен (при етажно готвене) за 4-5 мин след което се оставя на ниска, оставя се за се задуши известно време след като сме свалили от огъня и т.н

любимите ми неща на тиган са
- баница (както се прави обикновена баница), но се изпича и от двете страни... като един пакет кори стига за две баници
- картофи соте на тиган
- кюфтенца и пържоли (като на скара стават но по - вкусни)
- ябълков сладкиш с карамел - него като рецепта го взех от книжката и е любимия ми сладкиш много лесен и лек

при етажното готвене любимите и най - често правени са
- на първи етаж месо (може и руло, цяло пиле или каквото харесваме), на втори ориз със зеленчуци на пара и на трети крем карамел
- на първи пиле по императорски, на втори зеленчуци (харесвам особено броколи и моркови, върху които още топли поставям парче ароматизирано масло с подправки) и на трети етаж млечна баница

много хубави стават пълнени чушки (има още на пазара) като на първия етаж са тези с кайма и ориз за мъжката част от домакинството, а на пара слагам пълнени с яйце и сирене...сместта от ориз и кайма не е необходимо да се вари или запържва предварително (само се измива ориза, смесва се с накъсаната кайма и се добавят подправките по избор - лук магданоз сол и т.н)

хубавото е при готвенето с Цептер е че се слага всичко заедно и не е необходимо да се разбърква...аз имам и индукционния котлон, който ми позволява да сложа всичко да се готви и да си легна или пък да изляза ... когато изтече времето котлона се изключва...

в съдовете няма шанс да загори готвеното ако се спазват правилата (при варене на втори етаж на пара задължително се слагат една две лъжици вода)...ако все пак нещо загори не го търкайте а го накиснете за 5-10 мин във вода и след това с гъбата...

относно книжката която е посочена те се дават като подарък при получаване на съдовете, но не е най - хубавата..

другото което забравих да спомена е че времето за готвене не е задължително 30 мин...времето зависи от вида на яденето (дали е пиле, или телешко или супа), от количеството (дали е пълен съда или не) и от тока (на места е по - силен на места по - слаб)...общо взето всеки свиква с времето например мусака за колко време се готви, пиле с картофи колко..времето зависи и от това на един, два или три етажа се готви...
Виж целия пост
# 16

Ето още едно вкусно предложение, дадено е за съдове Цептер, но става и в обикновена тенджера.
Виж целия пост
# 17
labrex   bouquet това задължително ще го пробвам...иначе всички рецепти за Цептер стават и за други съдове
ето малко снимки от моето готвене..ще кача и снимка на сладкиша, защото е много хубав..много хубаво става крем карамел в малка тиква, но трябва по - дълго да се готви

питката е с готово тесто...намаслява се тигана и се пече около 20 мин на 140 градуса след което се обръща и се оставя за още 15 мин...може да се сложи сиренце във всяка топка...

Виж целия пост
# 18
ето снимки на ябълковия сладкиш, както и на крем карамел в тиква правени в съдове на Цептер
Виж целия пост
# 19
Ще използвам темата да попитам тези, които ползват Цептер - с 24 см.  или 20 см. дъно са по-удобни? Кои  съдове са "задължително" необходими? Реших да купя "малката принцеса" за пюретата на малкия, но покрай нея се запалих и за големите съдове. Посъветвайте ме  Grinning
Виж целия пост
# 20
Здравейте момичета
нагледно съм снимала как се прави баница в тиган стъпка по стъпка... надявам се съм била полезна  Hug
Виж целия пост
# 21
wb, страхотни рецепти! много ми хареса баничката, изглежда божествена!   bouquet
сега се запалих и остава да си купя комплекта съдове...каква е цената им горе-долу?
Виж целия пост
# 22
Голямата система с диаметър 24 см с индукционниа котлон е 866 евро като 
І вноска  –  866 € x 20 % = 173.20 €  = 339.21 лв
Останалата сума 866 - 173.20 =  692.80 € 
Изплащане за 12 месеца  - 692.80 / 11 вноски = 62.98 € = 123.34 лв
Изплащане за 18 месеца  - 692.80 / 17 вноски = 40.75 € = 79.80 лв

но това е най-голямата възможна система (отляво на снимкат, включваща трите етажа + тигана+котлона и подходяща за семейство от 4-6 души...

когато са двама или трима души може да е варианта на системата с по - малък диаметър 20 см (диаметъра на снимката в дясно), тогава нещата са 789 евро

І вноска  –  789 € x 20 % = 157.80 €  = 309.05 лв
Останалата сума 789 - 157.80 =  631.20 € 
Изплащане за 12 месеца  - 631.20 / 11 вноски = 57.38 € = 112.38 лв
Изплащане за 18 месеца  - 631.20 / 17 вноски = 37.13 € = 72.71 лв

котлона е 180 евро и ако имате вкъщи котлон който има минутки или с ниска консумация и може да го извади от сметките по - горе...иначе има и вариант в който човек да си вземе само един съд като начало (той е 4 литра за 240 евро)...той е нещо средно между тенджера и тиган, т.е по - дълбок е от тигана, но успешно може да се печат месца като на скара без мазнина, както и спокойно да се пече цяло пиле като в голяма тенжера...

Забравих да спомена, че този месец бонуса е тиган за палачинки на стойност 130 евро, както и ако е фест се получава и втори подарък (който е комплект ножове или комплект за чай по избор)..При нас феста е на 18 декември

Като цяло баницата на мен ми е една от най - любимите и лесни неща за правене, т.е когато не ми се пазарува или трябва нещо много набързо да се сготви и да е ефектно правя или скара или баница...като ако са гости за кафе сутрин в събота и неделя особено се впечатляват от баницата...даже имам комшийки дето свикнаха да идват или да ме канят на кафе с условието че от мен е баницата  Joy Joy Joy

следващия път ще покажа ризото с гъби също много любимо нещо и бързо (за 15-20 мин)...ако някой има интерес ще сканирам и книжките с рецепти като идеи, които могат да се приложат и при обикновеното готвене в други съдове

между другото страшно скъпи изглеждат нещата на пръв поглед и когато майка ми ми каза че ни е поръчала по един комплект със сестра ми я обявих за луда а сега съм и страшно благодарна и не пропускам сбирки, където да науча някой нов продукт или някоя нова рецепта...за здравословното хранене няма нужда да обяснявам предполагам повечето тук във форума са запознати...нещото което при мен изчезна са киселините от храните и вече мога да хапвам до насита любимите ми пълнени чушки, от които преди ми се гадеше след хапването им...и мъжа ми който има склонност да похапва повечко ми каза онзи ден след пръзнуването на РД на систъра за пръв път да съм не натъпкал до насита и да ми е тежко , но не ми става лошо както обикновено
Виж целия пост
# 23
wb баницата изглежда страхотно,не съм пробвала до сега въпреки че имам почти всички неща на Цептер.Ще я пробвам още утре да я направя  Hug
Виж целия пост
# 24
Ето това е любимата ми книжка за готвене с Цептер..много от рецептите ги видоизменям според вкуса си, на като цяло е доста практично ръководство човек да го прочете веднъж...рецептите стават и за готвене и в обикновени съдове (изпробвано)...Да ви е сладко момичета  eat eat eat...ще се радвам ако и Вие се включвате да обменяме опит   chef
Виж целия пост
# 25
WB,радвам се ,че такава запалена почитателка се включи Simple SmileАз малко го бях поизоставила Цептера, но днес пак се надъхах благодарение на теб  bouquet
Даже си намерих същата книжка.Обаче аз всъщност имам куатро или там както се казва-квадратния тиган ,вътре с тънък съд и капак.Може ли да ми дадеш оснонви напътствия.Pleace Защото не е на етажи моят съд
Виж целия пост
# 26
WB,радвам се ,че такава запалена почитателка се включи Simple SmileАз малко го бях поизоставила Цептера, но днес пак се надъхах благодарение на теб  bouquet

И аз так  Peace
Виж целия пост
# 27
хехех радвам се че ви действам така   bouquet....аз така се надъхах от миналата зима и още не ме е пуснало май  hahaha hahaha hahaha отидох просто да видя какво имам като подарък и защо толкова ги хвалят...и сега така се палнах, че почти всичко насъбрах, а и май зарибих всички покрай мен ... интересно ми е защото аз и преди време си харесвах експериментите и готвенето, но ми оставаше много малко време и само съботите си губех по цял следобяд в бъркане на първо второ и трето да поглезя вкъщи, вместо да отида на разходка привечер се чуствах пребита и нямах сили дори да пробвам какво съм сътворила...сега не ми е проблем да готвя винаги когато поискам...дори и в офиса си нося периодично тигана...лятото на вила си ходих с комплекта...общо взето навсякъде май с тенджерките си се движа (кога с един съд кога с всички тенджерки - обикновено до село) ...

тази събота ще показвам пак в снимков материал какво харесваме ние вкъщи...така като издирвах съм пропуснала да прикача точно страницата с рецептата на любимия ми ябълков сл … 82;иш  Embarassed показан в снимките ... ще се постарая в събота и него да го направя и снимам, защото от тестените той ни е любимия сладкиш - хем диетичен за мен хем с достатъчно карамел за мъж ми  bowuu предишните ми опити да направя подобно нещо винаги довършваха в кофата и дълго стъргане на тавички

утре ще ходя на парти да гледам как се прави коледно меню та ща разказвам след това и ако мога ще снимам 

а относно Куадра-та аз съм им хвърлила око защото ми изглеждат много красиви, но имам само кръглия котлон та се колебая молко още ..
azuro би трябвало да са като останалите съдове на Цептер, но доколкото знам са само на два етажа...ти какво точно имаш от тях   и ще разпитам утре на партито, защото около мен тепърва пристигнаха преди седмица на една от жените и още нищо не се е похвалила...
Виж целия пост
# 28
На мен скоро свеки ми го подари.Купувала го е преди десетина години и го пазела за сватбата на моя мъж.Квадратен тиган оребрен и отгоре се слага по-висок съд тъничък и капак с термостат.Но тънкия прилепва плътно за тигана-така 4е според мен не може на две нива.Наистина каквото се сготви на Цептер е по . -вкусно.Ще бъде ли удобно да поразпиташ за някакви правила - вода ли се слага в тигана.Защото аз до сега съм го полздала няколко пъти и не съм слагала.А пък за партитата-знам че е хубаво да отида-ама не знам кога ще стане. newsm78Така 4е ако не е проблем да ме насочиш Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост
# 29
wb, златна си!  bouquet такъв изчерпателен отговор!
много благодаря, остава да питам - магазинът в София е някъде около зала "Универсиада", нали?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия