сьомга ?

  • 19 588
  • 29
Имам  сьомга и и се чудя как да я направя,моля ви дайте някакви идеи.
Предният път я изпържих ,но е много суха и на никой не му хареса.Чудя се супа ще стане ли ,че наистина много суха ни идва,а на супичка няма да се усеща.
За пръв и последен път взимам такова нещо в къщи,пушена я ядем много ,но така.
Виж целия пост
# 1
Ако е с главите направи супа от тях. Ще стане екстра.

По принцип сьомгата е много мазна риба , но тази по нашите магазини е съвсем различна от оригинала , а и замразяването си казва думата  Peace
Виж целия пост
# 2
Взимаш морска сол. Слагаш 2-3 белтъка и омесваш солта хубаво. Рибата в тавата и върху нея  морската сол, около 2см дебелина. Печеш на 200 1 час. След като изстине, махаш солта и се наслаждаваш на страхотна сьомга.
Виж целия пост
# 3
Само веднъж сме приготвяли сьомга и то беше на барбекю. Хареса ми, но нямам база за сравнение  Hug Но си мисля, че не си струва да хабиш рибата за супа  Wink
Виж целия пост
# 4
Как да приготвя сьомга

Хрупкава сьомга с лимоново масло

Сьомга с винен сос

Сьомга със сметана

Как да приготвя сьомга
Виж целия пост
# 5
Сьомга със сметана от посочените от Блонди става много хубава!  Peace
Виж целия пост
# 6
Моята любима рецепта за сьомга е:
Рибата се посолява и се слага в намазнена с масло тава,залива се с готварска сметана,завива се с фолио и се слага във фурната.Други подправки не се слагат,за да си запази рибата аромата.
След като стане готова се сервира с гарнитура от задушени на пара зеленчуци(моркови,броколи,картофи).
Адски просто е,но много вкусно!
Виж целия пост
# 7
Хм, Блонди не те е срам, с тези рецепти така ми се прияде сьомга  Crossing Arms  Mr. Green
Сьомгата е доста тежка риба, не е подходяща за пържене - най-добре задушена със сметана или на грил-тиган/BBQ.
Виж целия пост
# 8
Аз няколко пъти си поръчвам  шиш скариди и сьомга в едно заведение във Варна и е невероятен просто.
Сьомгата остава много сочна.
Представлява нанизани на шиш квадратни парчета сьомга и кралски скариди,като се редуват.Осолени са леко.И изпечени на скара.
Виж целия пост
# 9
Аз видях рецептата от едно предаване ...Нареждат се парчетата в намазнена тава ,отгоре се намазват с песто и се пече на фурна.Не трябва да се препича,за да остане крехка...то това важи всъщност за всяка риба.
Виж целия пост
# 10
Правиш смес от горчица, майонеза и малко чер пипер. Посоляваш сьомгата и я намазваш с тази смес. Увиваш я във фолио и печеш във фурната. Става много мекичка и се топи в устата.
Виж целия пост
# 11
Това е един от любимите ми начини за приготвяне на риба /рецептата я научих тук, в Италия/
Върху рибата се правят 2-3 напречни нарези,в който се втрива счукан/ или сух/ чесън. Пържи се,маха се , и в същото олио се задушават с малко водичка нарязан на дребно лук и чесън. След което се сипват смлени домати/ от консерва/,маслини,каперси,сол.Долива се малко вода и се връща рибата да поври заедно със соса.Накрая се поръсва с магданоз.
Става много вкусно  chef
Виж целия пост
# 12
Аз лично я пека с копър, чесън, ехтин и картофки /във фолио също става добре/ и накрая преди да я извадя слагам отгоре парченца пушено сирене  Peace
Защо ти става суха?? Сьомгата е доста мазна риба, аз дори отделям част от тлъстините преди да я готвя... newsm78
Виж целия пост
# 13
     Аз я правя в плик във фурната заедно с картофки, морков, малко зехтин и подправка за риба. Става бързо и е сочна.
Виж целия пост
# 14
Аз като един бивш професионален готвач бих казала, че сьомгата се готви много малко, защото иначе изсъхва и не става хубава.
Аз лично правя няколко рязана в рибата и редувам домат и лимон. Посолявам рибата, слагам е във фолио с малко масло, зехтин и сол (хубаво е рибата да се осоли предварително, за да попие) и пека около 20-25 мин във силна фурна.

Сервирам с бяло вино и става фантазия.
Виж целия пост
# 15
Котлети от сьомга приготвям супер елементарно и е вкусно:осолявам котлета и го подправям с малко зехтин,оцет балсамико и сух чесън,запичам в грил тигана до готовност и е готово!По същия начин приготвям и скаридите...и с подходяща лека зеленчукова гарнинтура е чудесно меню и за гости Simple Smile  Доста бързо става.
Обичам сьомга и в ризото с малко зеленчуци и кашкавал Peace
Виж целия пост
# 16
Ние най-много я обичаме с мед и соев сос. Става божествено.
Днес вечеряхме сьомга, приготвена по този начин, с гарнитура от задушени броколи и карфиол.   chef
Виж целия пост
# 17
Във Варна в Годзилата ядох крем супа от сьомга и скариди. Божествена ми се видя, а по принцип не съм нито по супите, нито по рибата твърде. Някой има ли идея за рецептата? Беше плътна бяла супа и сякаш с мляко в бульона.
Виж целия пост
# 18
В къщи я приготвяме по този начин или на грил-тигана.Мммм, много вкусно Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Ако е с главите направи супа от тях. Ще стане екстра.

По принцип сьомгата е много мазна риба , но тази по нашите магазини е съвсем различна от оригинала , а и замразяването си казва думата  Peace
В България никъде не съм виждала сьомга с главите да се продава.Винаги е филе или котлет.Струва адски много и да я направиш на супа е направо извращение.В ресторант МОТТО съм яла сьомга с маслен со.Уникално е,но не знам как се прави.Ако някой знае,ще съм много благодарна да науча.
Виж целия пост
# 20
В България никъде не съм виждала сьомга с главите да се продава.Винаги е филе или котлет.
Продават в Пикадили цели риби (в МОЛ-а)...Продават и само глави.Аз често купувам от главите-правя точно супа( по рецептата на Червено Винце).... Crazy Crazy Crazy
Виж целия пост
# 21
Не съм виждала,извинете ме.
Виж целия пост
# 22
Мдааа, а на Била има глава и гръбнак с доста месце, водят го набор за супа. Иначе не съм си и помисляла да правя котлети на супа...

Добавям, че намерих рецептата на Червено винце и май това ще да е. Ето тук.
Виж целия пост
# 23
Прочетох рецептите на Червено винце и ми се замая главата.Уникални!Супата от сьомга е от филе,но се използват само 200 гр.,което е супер.Явно тъй като е риба със силен аромат,това е достатъчно.Непременно ще я направя.Ето затова влизам от време на време тук,винаги можеш да научеш нещо ново.
Виж целия пост
# 24
Само веднъж сме приготвяли сьомга и то беше на барбекю. Хареса ми, но нямам база за сравнение  Hug Но си мисля, че не си струва да хабиш рибата за супа  Wink
и аз така - веднъж и то на скара. Преди това стоя в марината от лимон и някакви подправки. Сервирах я на гости и си облизаха пръстите.
Виж целия пост
# 25
Прочетох рецептите на Червено винце и ми се замая главата.Уникални!Супата от сьомга е от филе,но се използват само 200 гр.,което е супер.Явно тъй като е риба със силен аромат,това е достатъчно.Непременно ще я направя.Ето затова влизам от време на време тук,винаги можеш да научеш нещо ново.
Даааа.вече разбра за каква супа говоря нали?Да ти е сладко като я направиш!  Hug Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 26
Да попитам тези, които са я правили с глави от сьомга. Колко глави слагате и после вадите главите от супата? Моля обяснете  Praynig!
Виж целия пост
# 27
Направих сьомга със сметана  Simple Smile
Страхотна  Simple SmileБлонди Благодаря  Hug
Виж целия пост
# 28
Според мен, братушките не случайно наричат сьомгата-"Цар Риба", достатъчно е да се осоли леко и да се хвърли на скарата:)
аз лично, котлетите(2 бр.)  преди това ги държа около час в марината от: зехтин-50-100гр, бира-100-150 гр, малко лимонов сок/фреш/, малко соев сос, малко чили, 2 скилидки чесън(накълцани), малко риган, малко копър.
А после - с бяло вино или дори с малка водка, вечерта  добива друг нюанс:)
Виж целия пост
# 29
Печена съомга с вино



Съомга по хавайски



Печена съомга с босилек

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия