Бързо и вкусно бисквитено руло "Зебра"

  • 15 359
  • 42
Рулото става много бързо с малко продукти и е много вкусно. Имам рецептата отдавна, вкъщи много се харесва и реших да я споделя с вас.
Продукти
1 голям пакет бисквити Закуска (бели)
около 200 мл прясно мляко
1 малък буркан шипков мармалад
1 пакет масло
1 шепа орехи

Приготвяне на крема
Мармалада се разбърква с размекнатото на стайна температура масло.
Оформяне
Бисквитите се потапят в леко загрятото мляко и се слепват по между си с крема. Редят се изправени в тавичка. Отгоре се намазват с остатъка от крема. Така полученото руло се поръсва с орехи или други ядки по избор. Реже се по диагонал, за да се получи ефекта на зебра
Ето го и крайния резултат

и парченце

Виж целия пост
# 1
Много вкусно и лесно!  bouquet
Виж целия пост
# 2
Помня, че навремето майка ми правеше подобно руло и ставаше много вкусно. Тя обаче го правеше с кръгли бисквити, но това няма никакво значение. Още днес или утре мисля да го спретна и аз. Grinning
Чудесно, че ме подсети. Wink
Виж целия пост
# 3
Да интересно е, само ако може да споделиш от кои точно бисквити "Закуска" щото са няколко вида има едни квадратни други правоъгълни  Thinking
Виж целия пост
# 4
Да ти кажа даже не знам, че има различни видове. Мислех, че са само бели и с какао. Ще стане и с двата размера, за да има този ефект на "Зебра" трябва да са обаче бели
Виж целия пост
# 5
Аз съм правила с по-дебелите "Закуска". Но ги държа съвсем мъничко в млякото, че направо щяха да се разпаднат. Даже въобще се чудех дали да ги потапям, ама исках като за първи път да направя рецептата както си е. Вече не ги топя. Hug

Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Grinning
Виж целия пост
# 6
Привет!
Много приятно става ако се потапят в швепс - ягода,портокал...
пожелание.Получава се плодов аромат.
Виж целия пост
# 7
Аз съм правила с по-дебелите "Закуска". Но ги държа съвсем мъничко в млякото, че направо щяха да се разпаднат. Даже въобще се чудех дали да ги потапям, ама исках като за първи път да направя рецептата както си е. Вече не ги топя. Hug

Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Grinning
Бе като гледам снимката с разреза май и тези са от по-дебелите  newsm78
Виж целия пост
# 8
Точно вчера го правих, но малко по-разлчино - бисквитите се слепват с мармалада, а отгоре рулото се маже с крем от масло, захар и едно яйце. Не ми харесва така. Кремът е ужасно мазен, не се яде, аз го остъргвам от парчето си. Бисквитите останаха сухи. Другият път ще го направя така, по този начин и мисля, че ще стане по-хубаво.
Виж целия пост
# 9
И аз приготвям подобно бисквитено руло
1пак. бисквити закуска-бели
1пак. бисквити закуска -какао
1пак.крем ванилия пудинг на д-р Йоткер
Шоколадови пръчици за поръсване.
Редуват се бели и кафеви бисквитки, слепват се с крема, а отгоре се поръсват пръчици или се настъргва шоколад. После се реже по диагонал. Става много бързо, вкусно е и изглежда красиво.
Виж целия пост
# 10
Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Grinning
Чудех се какво съм забравила Laughing, но вече го оправих  bouquet
Виж целия пост
# 11
Може ли да се направи във вариант без масло? Много калорично ми се струва така  Thinking
но ако е само с мармалад рулото дали ще може да стегне и да запази формата си?
Виж целия пост
# 12
Маслото служи за спойка и не знам какво ще стане без него newsm78
Виж целия пост
# 13
Идеята е страхотна ,но може ли да се замени шипковия мармалад
с нещо друго(от една бригада съм го намразила)
А рулото е много хубаво и лесно са изпълнение.
Виж целия пост
# 14
Използвам кръгли бисквити и този крем
/масло и шипков мармалад + малко прясно мляко/,
разрязвам под ъгъл и се получават красиви парчета.
Това е т.н. бисквитен салам, който правя.
Виж целия пост
# 15
Идеята е страхотна ,но може ли да се замени шипковия мармалад
с нещо друго(от една бригада съм го намразила)
А рулото е много хубаво и лесно са изпълнение.
Мисля, че ще стане също толкова вкусно и с мармалад от сливи или конфитюр от каквито и да е плодове  Peace
Виж целия пост
# 16
Мисля, че ще стане също толкова вкусно и с мармалад от сливи или конфитюр от каквито и да е плодове  Peace
А дали ще могат да се смесят така добре с маслото както шипковия мармалад newsm78
Виж целия пост
# 17
И аз го правя с шипков мармалад , но никога не ги потапям бисквитите в мляко.не мисля , че има нужда
Виж целия пост
# 18
А дали ще могат да се смесят така добре с маслото както шипковия мармалад newsm78

Едно време редувахме масло, разбито със захар (плюс какао, по желание) и мармалад. Така райетата ставаха още по-интересни.
Виж целия пост
# 19
Мисля, че ще стане също толкова вкусно и с мармалад от сливи или конфитюр от каквито и да е плодове  Peace
А дали ще могат да се смесят така добре с маслото както шипковия мармалад newsm78

С ягодов и с малинов конфитюр съм го правила също. Става страхотно. Но аз съм влюбена в шипковия и с него най-ми харесва! Laughing
Виж целия пост
# 20
Превъзходно изглежда рулцето.
ще си позволя в твоята тема да предложа и аз едно рулце:
Бисквитено изкушение



- бели и кафеви бисквити
- 1 пакетче краве масло
- сладкарска сметана
- целувки
- пудра захар
- бадеми
- 1 голям черен шоколад
- течен шоколад
- настъргана кора от лимон
- орехи
- ром или есенция

Маслото се разделя на две. Същото се прави и със сметаната/не се използва цялата, ако няма да използвате всичките бисквити.
В едната купа се прибавя пудра захар/по вкус/, смлените бадеми, натрошените целувки и кората от лимон. добавя се и капка от алкохола.
Разбива се внимателно.
В другата купа се прибавя течния шоколад, настърган черен шоколад и малко от лимонената кора. И тук капка от алкохола.
Белите бисквите се мажат с кафявата смес и обратното.
Прави се това на фолио и после направо се завива и се оставя в хладилника да се стегне/камерата/.
Белите бисквити се овалват в останалата бяла смес и обилно в орехи.
Кафевите бисквити се овалват в кафявата смес и се поставят в хладилника да стегне.





След няколко часа се разрязват по диагонал като руло.
Добър апетит!

Виж целия пост
# 21
Ще го пробвам, изглежда ми много вкусно.
А какви бисквити използваш?
Виж целия пост
# 22
Вчера се засилих да правя това руло, но пакета бисквити "Закуска" се оказа натрошен! Вече бях забъркала крема и му  прибавих едно бурканче домашен мармалад от сини сливи. Бисквитите  натроших съвсем в купа от сладолед, залях с топло мляко и добавих крема. Оформих като торта и посипах с кокосови пръчици. След няколко часа престой в хладилника, сервирах по една голяма топка направена с лъжица за сладолед и посипах с орехи и кокос.
Много вкусно и красиво се получи. Не се сетих да снимам  ooooh!
  bouquet
Виж целия пост
# 23
Още вчера забърках рулото "Зебра". Невероятно се хареса на всички, а като се има пред вид, че стана точно за 10 минути, цена няма. Благодаря ти, че го сподели.  bouquet
Виж целия пост
# 24
krikri, радвам се че се е харесало на всички у вас
Виж целия пост
# 25
Направих го пре уикенда- много лесно и бързо !
Лошото е че и бързо свърши Heart Eyes и този уикенд имам поръчка  отново да го правя.....

На мен обаче не ми стигна сместа  за мазането и НЕ сложих целият пакет "Закуска"- останаха ми 2-3 бисквити.
Виж целия пост
# 26
Идеята е страхотна ,но може ли да се замени шипковия мармалад
с нещо друго(от една бригада съм го намразила)
...
Аз го правя с различни видове сладко, само дето предварително го пасирам, за да стане гладко и лесно за намазване.
Виж целия пост
# 27
имам 2 пакета от тези бисквити, които стоят в шкафа отдавна. сега ще ги употребя. багодаря за идеята!
Виж целия пост
# 28
Много вкусно изглеждат момичета,ще го пробваме  Crazy ужас ,а щях да минавам на диетка Tired
Виж целия пост
# 29
Диетата от утре Laughing
Виж целия пост
# 30
evak coolcool страхотно изкушение наистина
Виж целия пост
# 31
Evak, откакто си пуснала тези снимки с бисквитени изкушения - само ги сънувам...
Днес реших да пробвам руло с бели бисквити - стана едно голямо НИЩО.
Кремовете станаха много течни,а бисквитите си останаха твърди...
Моля те да обясниш по-подробно като за бавноразвиващи ....
за кремовете;бисквитите потапят ли се в нещо да поомекнат.
Аз ползвах бисквити Закуска - дали не трябваше да са чаени....
Някъде съм сбъркала.От 12 ч. се боря с това руло и чакам да се втвърди...
Голямо желание имам да го дегустирам - освен да ти дойда на гости...
Виж целия пост
# 32
Изглежда да се приготвя бързо и лесно и  в най-скоро време ще го приготвя. Peace
Благодаря, че сподели с нас рецептата.  bouquet
Виж целия пост
# 33
Как се реже това руло, в смесъл като бисквитите са наредени прави?
Виж целия пост
# 34
Правя подобно руло, но е време за разнообразие.
При моята рецепта потапям бискивитите в компот от кайсия и ги слепвам с разтопено масло, захар, лим.кора и какао. Отгоре намазвам с маслото и поръсвам с орехи и слагам да стегне във фризера.

  bouquet

Виж целия пост
# 35
Реже се по диагонал
Виж целия пост
# 36

Благодаря ще го пробвам изглежда супер добре
Виж целия пост
# 37
Това руло ме връща към детството Simple Smile. Купих си необходимите продукти и като заспи детето ще го направя. Обаче вместо орехи взех бадеми /нямаше орехи/. Дано се получи добре.
Виж целия пост
# 38
вечно ще те благославям за това рулце, благодаря, супер лесно и честно, не очаквах да е толкова вкусно  bouquet

Виж целия пост
# 39
Маргарина проблем ли ще е вместо масло ?
Виж целия пост
# 40
Аз не съм пробвала с маргарин,но може да опиташ и да споделиш как се е получило
Виж целия пост
# 41
Чудна, лесна и изглежда вкусна рецепта!
Как да не го опиташ, а? eat
Виж целия пост
# 42
Направих го по оригиналната рецепта с шипковия мармалад, но с кръгли чаени бисквити и го поръсих с шоколадови ш кокосови пръчици. Получи се страхотно.


   

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия