Обезмаслено мляко 90,5 3,6 0,1 5,0 36
Извара 80,4 17,2 0,6 1,8 80
Черен дроб 71,8 20,1 5,7 1,1 140
Яйчен жълтък 50,8 16,1 81,9 0,3 364
Яйчен белтък 87,3 11,1 0,7 0,7 50
Телешко 72,7 20,5 5,4 0 134
Пилешко 73,3 21,6 3,9 0 125
Кисело мляко 0.1% 3.2 0.1 4.3
Овесени трици 17 7 66
Патладжани 6.7 0.5 14.5
Домати 1.4 0.2 4.2
Моркови 1.7 0.3 10.5
Салата (маруля) 1.6 0.2 2.3
Зеле 1 0.2 3.7
Краставици 1.9 0.1 16.9
Пиперки и камби 0.8 0.2 8.0
Въглехидратите в зеленчуците се намират под форма на монозахариди, дизахариди и полизахариди. Те са източник на енергия за дейността на клетките. Монозахаридите са разтворими във вода и не се преработват от хранителните ферменти, а постъпват в кръвта неизменени.
Минералните соли се набавят главно от зеленчуците и плодовете, които са по – богати от животинските продукти на минерални соли.
Калият - богати на калий са баклата,спанакът, салатата, зелето
Богати на калций са алабашът, краставиците, зеленият фасул, целината, салатата, цветното зеле, празът
Богати на фосфор са баклата, краставиците, спанакът, алабашът, брюкселското зеле
Богати на магнезий са всички зеленчуци със зелен цвят, защото той влиза в състава на хлорофила – алабашът, празът, спанакът, салатата, краставиците, ряпата, доматите
Желязото е тясно свързано с най – активните процеси на клетката. То е необходимо на хемоглобина и на някои клетъчни ферменти. Намира се в по – голямо количество в зеленчуците, които съдържат хлорофил – спанак, коприва, зеле, салата, репички, краставици, лук
Сярата влиза в състава на кожата, ноктите и космите. Необходима е за дейността на жлъчката, слюнката, за нормалната дейност на жлезите с вътрешна секреция, на черния дроб и др. Източници на сяра са лукът, чесънът, цветното зеле, алабашът, копривата
Ето само малка част от храната , която се консумира през втора фаза на режима Пиер Дюкан . Това е начин на хранене за определен период , след което се включват плодове и внимателно въвеждане на всички останали храни