"Оранжевият" кекс.С аромат на карамел.(плюс шоколадовия му вариант)

  • 30 019
  • 128
# 45
С неудобство искам да задам един въпрос. Каква форма трябва да ползвам? Колко см?
Виж целия пост
# 46
   Не и от най-големите........Моята е 23-24 см диаметър. Peace
Виж целия пост
# 47
   Не и от най-големите........Моята е 23-24 см диаметър. Peace

Много ти благодаря. Още утре ще си купя. Ако се справя с кекса, ще се похваля тук. Simple Smile
Виж целия пост
# 48
   За да имаш повече шансове да се получи,сложи кекса в студена фурна и я пусни на умерена температура.Така кекса ще има време да се надигне, без да изгори.
   За готовност проверявай с дървена пръчица.
   За сполучлив резултат глазурата не е задължителна,макар че изобщо не пречи! Grinning
   Успех! Flowers Four Leaf Clover  Simple Smile
Виж целия пост
# 49
хайде и аз спретнах шоколадово-банановия вариант  Simple Smile Много ми хареса, този банан такъв аромат придава.......... Кексовете съм ги намразила, защото след промените като нямаше нищо никъде, само това правихме. И за ужас на мъжа ми, който обожава правя само торти и рядко дребни сладки. От този обаче, веднага изядох 4 парчета. Simple Smile
Виж целия пост
# 50
Стана много вкусен ,но морковите си личат
Виж целия пост
# 51
И при мен оранжевият кекс не стана пухкав, но аз избързах с глазурата - сложих я преди кекса да е изстинал напълно и може би затова  той се сплеска малко. Но пък вкусът му е превъзходен и вече ще го правя често. Благодаря за рецептата!  bouquet
Виж целия пост
# 52
  Панда 72,следващия път го сложи в студена фурна и тогава я пусни на умерена температура.Кекса ще се надига заедно със загряването на фурната.Трябват му малко повече "усилия",защото в тестото има моркови(или тиква),които му натежават. Wink
   Аз винаги слагам кексовете си в студена фурна и винаги ми се получават(стига рецептата да не е съвсем несполучлива).
Виж целия пост
# 53
   tarlio,ако те притеснява това,че морковите личат,можеш да използваш блендер вместо рендето. Simple Smile
Виж целия пост
# 54
Селма, много благодаря за съвета! Hug
Виж целия пост
# 55
  Докато се чудите ...... аз спретнах и шоколадовия вариант на същата рецепта.В супера до нас имаше някаква промоция на шоколадовите пудинги на Йоткер с играчка,а в хладилника вкъщи имаше недоизядени банани.....
 
къде съм пропуснала този кекс...
този вариант и аз ще направя днес че имам пудинги и банани  Wink
Виж целия пост
# 56
  Шоколадовият вариант го направих и на блат за торта.Ето какво се е получило:

 
Виж целия пост
# 57







Невероятна торта!
С какъв крем  си я направила?
Виж целия пост
# 58







Невероятна торта!
С какъв крем  си я направила?
   С този на Лео,само че без желатин. Peace

   А това е варианта с 2 пакетчета крем-пудинг на д-р Йоткер.Аз не обичам много тези кремчета,но те много добре паснаха на този блат.Тортата се получи не толкова калорична,колкото предишната,както и по-семпла на вкус.

 
Виж целия пост
# 59
Селма,кремчето Оле ли е или с варенето Simple Smile
И ако искам да сложа примерно между двата блата лешници,направо сурови ли да бъдат или трябва да ги обработя по някакъв начин,щото в това последното парченце ми се привиждат лешници newsm78 Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия