Сирене или кашкавал пане

  • 11 542
  • 30
# 15
Сложих кашкавала за 10 мин. в камерата,после пробвах само с брашно и яйце,но не ми допадна,а с брашно,яйце и галета стана супер!Ще пробвам и другите варианти,които сте споменали Peace А някой знае ли как се правят онези сиренца и кашкавалчета,които предлагат в "Хепи"?Панировката е по-особена.
Виж целия пост
# 16
Сложих кашкавала за 10 мин. в камерата,после пробвах само с брашно и яйце,но не ми допадна,а с брашно,яйце и галета стана супер!Ще пробвам и другите варианти,които сте споменали Peace А някой знае ли как се правят онези сиренца и кашкавалчета,които предлагат в "Хепи"?Панировката е по-особена.

Заповядай за кашкавалчетата и сиренцата "Хепи"

Ето сиренца и кашкавалчета на Хепи   .  Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън  .Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера  .След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера  .Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша  .Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня  .По същия начин и кашкавалчета  ,само че кашкавала е настърган .

п.п.Рецептата я изрових и копирах от темата "Ресторантски и кръчмарски рецепти"
Виж целия пост
# 17
Моя колежка винаги настъргва кашкавала, слага вътре яйце ,малко брашно за спойка и оформя кюфтенца , които изпържва.Хубави са и студени.
А иначе за традиционния начин , много зависи от кашкавала. Веднъж ми се беше паднал един , който даже на сандвич седеше както съм го нарязала - на фигурки , без да се разтече въобще.
Виж целия пост
# 18
Зависи от кашкавала, при мене не се разтича, защото аз правя малки кубчета, които потапям в яйце и галета, по-точно ги загребвам с лъжица и пържа в силно нагорещено олио. Може в панировката да се сложи бира, сатват като в "Хепи"
Виж целия пост
# 19
Моя колежка винаги настъргва кашкавала, слага вътре яйце ,малко брашно за спойка и оформя кюфтенца , които изпържва.Хубави са и студени.
А иначе за традиционния начин , много зависи от кашкавала. Веднъж ми се беше паднал един , който даже на сандвич седеше както съм го нарязала - на фигурки , без да се разтече въобще.

А ще може ли рецептата за кашкавалчетата на колежжката ти? Панира ли ги или така пържи сместа? Това като кашкавалени кюфтета ли е?
Виж целия пост
# 20
Моя колежка винаги настъргва кашкавала, слага вътре яйце ,малко брашно за спойка и оформя кюфтенца , които изпържва.Хубави са и студени.
А иначе за традиционния начин , много зависи от кашкавала. Веднъж ми се беше паднал един , който даже на сандвич седеше както съм го нарязала - на фигурки , без да се разтече въобще.

А ще може ли рецептата за кашкавалчетата на колежжката ти? Панира ли ги или така пържи сместа? Това като кашкавалени кюфтета ли е?

явно се пържи  Peace
Виж целия пост
# 21
Ама разтече ли ти се този път кашкавала?!Защото все пак питаше това,и искаше начин за да не се разтича?
[/quote]



Сложих кашкавала за 10 мин. в камерата,после пробвах само с брашно и яйце,но не ми допадна,а с брашно,яйце и галета стана супер!Ще пробвам и другите варианти,които сте споменали Peace А някой знае ли как се правят онези сиренца и кашкавалчета,които предлагат в "Хепи"?Панировката е по-особена.
Ама разтече ли ти се този път кашкавала?!Защото все пак питаше това,и искаше начин за да не се разтича?
Виж целия пост
# 22
аз първо си приготвям панировката и тогава вадя кашкавала от хладилника - да е студен  Peace  тигана трябва да е силно загрят  Peace    така панирам и топените сиренца
Виж целия пост
# 23
Не,не се разтече.Резултатът беше много добър Peace
Виж целия пост
# 24
Не,не се разтече.Резултатът беше много добър Peace
Браво Hug
Виж целия пост
# 25
ох, потекоха ми лигите  ooooh! тия дни ще пробвам и аз някое кашкавал пане..

иначе правих сиренцата на Хепи, вкъщи много ги харесаха, само като форма станаха малко "безформени"  Mr. Green не ми стояха топченца Tired някой да знае дали има шанс да са като топчета? ние не ползваме фритюрник, но в тигана ги бях сложила в достатъчно мазнина.
Виж целия пост
# 26
Няма лошо,че са безформени,даже според мен по интересно WinkАз като съм ги правила и моите така,то и като се слагат в пастат няма как да стане идеално топче Peace
Виж целия пост
# 27
Обожавам панирани сиренца, ще ги пробвам и аз, нали прохождам в кухнята. Ще ги нарежа на триъгълничета, така съм ги яла винаги, пък да видим какво ще стане  Heart Eyes
Виж целия пост
# 28
Когато се направи панировката както трябва ,никога кашкавалът не се разтича.Не е нужно да се замразява .
Същото се отнася и за панираните сиренца.
Кашкавала или сиренето се потапят във вода след това в брашно,яйце и галета.
Мазнината трябва да е загрята и се пържи до златисто.
Виж целия пост
# 29
Когато се направи панировката както трябва ,никога кашкавалът не се разтича.Не е нужно да се замразява .

 Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия