Друго име не намерих.
А мъжа ми изобщо няма идея за коя риба става дума, та не може да помогне
Пчеличке, мерси за линковете, макар че последния нещо не можах да го отворя.
Днес си говорихме с нея и тя започна да ме разпитва за българската кухня и какво ядем на Коледа.
Споменах й за баницата и й стана интересно що е то баница.
С моя клет кулинарен норвежки започнах да й обяснявам, доколкото мога (че е солен сладкиш), даже снимки й пратих и съвсем й стана интересно.
Ама как да обясниш вкуса на баницата на човек, който не е опитвал нищо подобно през живота си?
Накрая каза: Я дай линк с видео как се прави или ми напиши рецептата да се пробвам.
Не знам дали ще се справи при условие, че точени кори и сирене не се продават в обикновените магазини, затова се разбрахме да й направя една за показно като й отидем на гости.
Аз с готови кори за щрудел правя стандартна вита баница със сирене и яйца, хич не ми се занимава с точене.
Знам, че ще й се услади - не познавам човек, който да е опитал баница и да не я е харесал
Питаше ме дали пържим кашкавал, защото в Гърция била яла пържен кашкавал и много й харесал.
Предполагам за панирания кашкавал ставаше дума, но както казах - моя кулинарен норвежки е на доста скромно ниво
Много ме кефи лелята, много е отворена към чуждите култури, традиции, обичаи, храни - много нетипично за норвежец.
А и тя много ми се кефи всеки път като ме хване онлайн в Интернет.
Реших да направя една баница и да снимам процеса, да й пратя снимките и така да се ориентира
Това в случай, че не намеря прилично видео.
Браво за шопинг тура, крайно време е и аз да се науча да харча пари, че моя само ме подиграва каква съм била икономична
Пъпи, горките праски, ама хубаво му се скарай на твоя
Дано им разкара скоро.