Черен списък на храни и хранителни продукти - Бг

  • 269 873
  • 1 823
# 150
За кремвиршите вече от няколко места ми казват че пристигат на готова смес, полуфабрикат. Внасят и от Германия, и тук само слагат опаковките. За другите неща няма да казвам как се правят, че ще ви стане лошо.

Имам приятел който има месокомбинат и след неговите разкази  Sick Sick Sick
Надявам се като влезем в ЕС да има изисквания за качество, за да ядем нещо свястно.
Виж целия пост
# 151
Ето какво мога да кажа със сигурност за кренвиршите Леки:

За 100 кг готова продукция се влагат около:

40 кг. маргарин;
10-15 кг. пуешко месо замразено, внос от Бразилия, но наистина месо;
10-15 кг. свински кожички;
10-15 кг. соев протеин;
5 кг. мас;
подправки, овкусители и др.

Опушването им обаче е със истински дървесни стърготини.


За салама Перелик, който произвежда същата фирма - засега е с добро качество. По принцип саламите в латексова опаковка трябва да се избягват - тях ги потапят в някакъв ужасно канцерогенен латекс, който ги консервира за по-дълго време. За предпочитане са саламите в полиетиленови вакуумни опаковки.

Засега стоката с пресрочен срок на годност се изкупува обратно от магазините и се влага в новото производство, но след приемането на нормативната база за ЕС, пресрочената стока ще остава за сметка на магзинерите и поне няма да се преработва наново.

Ей това научих наскоро.....
Виж целия пост
# 152
Ето какво мога да кажа със сигурност за кренвиршите Леки:

За 100 кг готова продукция се влагат около:

40 кг. маргарин;
10-15 кг. пуешко месо замразено, внос от Бразилия, но наистина месо;
10-15 кг. свински кожички;
10-15 кг. соев протеин;
5 кг. мас;
подправки, овкусители и др.

Опушването им обаче е със истински дървесни стърготини.


За салама Перелик, който произвежда същата фирма - засега е с добро качество. По принцип саламите в латексова опаковка трябва да се избягват - тях ги потапят в някакъв ужасно канцерогенен латекс, който ги консервира за по-дълго време. За предпочитане са саламите в полиетиленови вакуумни опаковки.

Засега стоката с пресрочен срок на годност се изкупува обратно от магазините и се влага в новото производство, но след приемането на нормативната база за ЕС, пресрочената стока ще остава за сметка на магзинерите и поне няма да се преработва наново.

Ей това научих наскоро.....

Ей,пак ще започна да купувам кренвирши.Така бях се стресирала от предните отзиви,че а някой е казал в къщи искам кренвирш... #2gunfire
Виж целия пост
# 153
На мен пък никак не ми звучи добре - 50%маргарин+мас.
Виж целия пост
# 154
Разликата между българските спагети и италианските видове паста е, че италианските се правят от твърда пшеница (води се grano duro или triticum durum), а българските - от мека пшеница и затова българските се разваряват много бързо.  най-добрите несъмнено са Барила, но аз напоследък купувам Дивела, защото са по-поносими като цена, а качеството им е добро. Мелиса примо густо ги развалиха, а миско и корона са си пълен боклук още отначало.
Виж целия пост
# 155
Разликата между българските спагети и италианските видове паста е, че италианските се правят от твърда пшеница (води се grano duro или triticum durum), а българските - от мека пшеница и затова българските се разваряват много бързо.  най-добрите несъмнено са Барила, но аз напоследък купувам Дивела, защото са по-поносими като цена, а качеството им е добро. Мелиса примо густо ги развалиха, а миско и корона са си пълен боклук още отначало.

Много благодаря за инфото. Това обеснява несполуките ми със бг-спагетите Laughing
Виж целия пост
# 156
Разликата между българските спагети и италианските видове паста е, че италианските се правят от твърда пшеница (води се grano duro или triticum durum), а българските - от мека пшеница и затова българските се разваряват много бързо.  най-добрите несъмнено са Барила, но аз напоследък купувам Дивела, защото са по-поносими като цена, а качеството им е добро. Мелиса примо густо ги развалиха, а миско и корона са си пълен боклук още отначало.

Потвърждавам! Барилла са най-добрата марка паста на Ботуша. Дивела също е отлична марка!  Simple Smile
Виж целия пост
# 157
Наистина гадно ми звучи съдържанието на кренвиршите! И маста, и маргаринът, и свинските кожички, и овкусителите. Нито едно от тези неща не ги ям.
Виж целия пост
# 158
Аз мислех да пускам отделна тема но реших че мястото на информацията е тук
Значи зимата си идвах и ядох от кренвиршите на КЕН без никакви последствия
Сега като си бях септември си взех пак от тях да си хапна и още на следващия ден се изринах като нажилена от коприва
След 2-3 дена пробвах пак - резултата същия.
Ходих до магазина да питам и мацето ми каза че напоследък доста клиенти се оплаквали от КЕН
Така че маменца, избягвайте КЕН, слагат вътре някакви консерванти в повече и са ги развалили!
Виж целия пост
# 159
Без да ме пита някой, ама най-добре е да се избягват каквито и да било кренвирши, пък и въобще колбаси, където не личи месо ли е или какво. Хапвайте филенца и това е  eat
Виж целия пост
# 160
Без да ме пита някой, ама най-добре е да се избягват каквито и да било кренвирши, пък и въобще колбаси, където не личи месо ли е или какво. Хапвайте филенца и това е  eat

Пък ако знаеш в каква марината  Sick Sick се кисне месото, та да стане филе, а как вони въпросната  Crazy

КЕН са просто отврат  #Cussing out
Виж целия пост
# 161
Хапвайте филенца и това е  eat

Aми те филенцата също се обработват с какво ли не. Скоро купих малко пуешко на Браво, на опаковката бяха изброени около 4-5 Е-та, а самото месо имаше леко синкав отблясък. Обаче беше добро.......може да си помисля да купя пак чак за нова година Wink
Виж целия пост
# 162
Аз не съм доволна от пуешкото филе на Браво. Наскоро бях купила и като го опитах имаше вкус на сапун Sick.
Виж целия пост
# 163
 #Crazy #CrazyЛошо ми е от прочетеното.....От кремвиршите ям само `Сачи`,кажете нещо за тях,доволни ли сте?
Виж целия пост
# 164
  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия