Високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета

  • 127 416
  • 264
# 150
Пепи, не мога да ти пратя ЛС незнайно защо newsm78
Защото аз съм за  #2gunfire Няма кой да ми изтрие получените съобщения и се е препълнило на ЛС Simple Smile Пратих ти файла Simple Smile
Виж целия пост
# 151
Закуска: ** липсва заради луната **  cow (но пък 1-2 кг долу  ppp )

Обяд: Кисело мляко Верея - 4,5% - 400 гр.

Вечеря:
Краставица - 250 гр.
Пуешко филе - 100 гр.
Яйце варено 1 бр. - 40 гр.
Крема сирене - 60 гр.
Сливи - 250 гр.

тотал:
890 кал. (обикновено са 1100-1200)
Б - 47 гр. / 22%
М - 56 гр. / 57 %
В - 50 гр. / 20 %
Малко късички ми дойдоха Б-тата ама..  утре повече smile3535

Дали луната не разбърква НВД-то ? Или помага - като има малко игра с калориите надолу-нагоре?  newsm78
Виж целия пост
# 152
Айде и аз в кюпа  Hug Това май ми е последната надежда след като тотално си побърках организма. Притеснява ме само, че не ми се яде месо  Rolling Eyes Ми не съм му фенка и тва е. Днес с 300 зора изкльопах 150 г. пиле на грил на обед. А много ли е лошо ако калориите не ги докарам, пък процентите са си ок? Ох, сигурно ще ви изтормозя с тъпи питанки докато вляза в час Embarassed
Виж целия пост
# 153
Някоъ би ли могъл да ми премери точните грамове на 2 с.л. пшеничен зародиш или трици, 2 с.л сусам смлян суров и 2 с.л. кисело мляко, много моля? Embarassed

Аномалия, препоръчително е да не падаш под определени калории, кажи колко трябва да изяждаш и колко успяваш да изядеш, да видим какво става. И не се бой да питаш, който, с каквото  - ще помага.

И още една питанка, какво става, ако процентите са 70 мазнини-20% белтъчини-10-въглехидрат? Проблем ли е? Че защо така много мазнинна се храня пък, тюф! Тия дни имам апетит.. Оф, тряба си изготвя мену, няма стане така тая работа! Sick
Виж целия пост
# 154
Лъжиците ги мерих с връх  Laughing Значи 1 с.л. кисело мляко е 35 г, 1 с.л трици (от едрите) е 5 г. А сусам нямам  Sad
В момента се напъвам да закуся  Mr. Green От години не съм го правила и ми е зор. И ми е ужасно трудно да докарам мазнините. Сигурно защото киселото ми мляко е 2%, ама другото нали го тъпчат с мас и нишесте, няма пък да го ям  Crossing Arms Ето какво плюскане плюсках вчера:
200 г салата краставици,
150 г. пиле на грил,
400 г. кисело мляко,
100 г. краставица,
3 г. зехтин
15 г. ленено семе
180 г. крем карамел (Б 11.5, М 9.39, В 30.20. 267.43 ккал)  Embarassed
30 г. кашкавал

Всичко Б 70.86, 30.29%
            М 50.18, 50.24%
            В 48.58, 19.47%
978.69 ккал
А ми трябват 1100 ккал.
Виж целия пост
# 155
Много ти благодаря за мерилките. За жалост не можах да измисля как да ги изчислия тия продукти в проценти, в оня сайт, щото дава мярка само за 1 чаша... Crazy
Аномалия, можеше да похапнеш повечко кашкавалец, да наваксаш калорията или пък ядки не ядеш ли?
Пък съвсем съм се оплела в тия проценти и много съм бедна вече. Голяма нещастие. Cry
Виж целия пост
# 156
Няма проблем, имаш ли нужда от мерки и теглилки - свиркай  Laughing Аз съм се срастнала вече с везната. Между другото си я взех от Техномаркет за 30 лв. и съм много доволна. Електронна при това. Ядки ям, ама като почна нямам спиране, та затова избягвам. Май ще трябва да си взема и сметана да омешам с млякото. Уфффф, каква да я взема, да не е и тя мас и нишесте  #Cussing out Абе, краставичке, една мама тук беше пуснала една екселска табличка, дето сама ти смята процентите. Що не си я дръпнеш? Че жал ми става като си те представя с елката и тефтерите  Laughing
Виж целия пост
# 157
Ух, аз имам електронна везна, благодарение на сладката хапката, обаче у целия град не мога да й намеря батерия, та сега съм поръчала с поръчка, моля ви са, да ми доставят. И тъй чакам.
А иначе смятам процентите във FitDay, само лека проблемация с техните мерки и докато открия какво точно съм изяла, а те имят някви странни храни тия.. Екселската таблица ми бе изпратена от една мама, Елка благодаря, обаче аз докато разбера какво се прави я загубих някъде, та сега тъй я карам...
А и в оня сайт не мога си сметна такива малки количества сусамец и пшенични.. Хъхъх. На едра работят хорта. Crazy
Виж целия пост
# 158
Искам да попитам аз:
Готвя си тук една манджа с най-различни зеленчуци - зелен боб, лук, чесън, морков, тиквичка и т.н. Та като имам калориите на всеки продукт (за 100 г) как би следвало да сметна на цялата манджа?
За по-просто да кажем например, че слагам само 100г зелен фасул - 31,2 ккал и 100 г тиквичка - 18 ккал. Аз си мисля, че общо трябва да е (31,2 + 18)/2, т.е. 49,2/2=24,6 ккал за 100 г. и след това да умножавам по коефициента за  количеството манджа, което съм изяла, така ли е?  Rolling Eyes Моля някой с опит в сметките да ми каже права ли съм?
Виж целия пост
# 159
Мисля, така ще да е Змайли, обаче ако смяташ да ги смяташ в проценти тряба поотделно да ги впишеш. Обаче не ми стана ясно тоя коефициент? Сготвяш 500 грама зеленчук с малко вода, събираш калориите на 5 вида продукти, да речем се получават 3 порции по 250 гр, делиш калорията общата на 3 и така. Тъй бих сметнал аз. По-сложни изчисления не извършвам!
Тия работи във вода ли ги вариш или на пара? Щото откак обрънах внимание, че имало водоразтворими витамини, се светнах, че затова препоръчвали варенето на пара... То много информация,м много нещо.. Луд да станеш. Embarassed
Виж целия пост
# 160
Аз ей сега се усетих, че не е съвсем така. Защото ако сложиш например 300 г зелен боб и 100 г домат няма да е същото като 300 г домат и 100 г зелен боб. Naughty
Ако слагаш равни количества от всичко, излизат верни сметките, но ако са различни, не е така. А колкото до варенето - задуших ги всички зеленчуци с олио и вода, изчаках да се посварят, сложих към тях предварително сварени пилешки плешки и всичко това в тавичка - 5 мин. запичане, става манджа един път  eat За водоразтворимите витамини - такъв е витамин С. При топлинна обработка той се разрушава при температура над 60 градуса мисля, че беше, така че както и да вариш - и с пара, и без пара, се тая - вдигнеш ли над 60 градуса, се разгражда. Ако някой ти е казал, че се запазва при варене на пара, сигурно е производител на такиа тенджери  Twisted Evil Освен ако аргументът не е, че като се вари на пара месото (или зеленчука) не вдига над 60 градуса, ама можеш ли да ги измериш???
Виж целия пост
# 161
О, Витамин Съ го знам аз, че над 60 градуса изфирясва.
В една тема споделих, че е безпредметно да се залива с вряла вода шипка, да станел витаминозен чай, ама никой не ме разбра... Blush
Мислех, че друга витамина още се разтваряла, но да не издребняваме все пак!

Виж целия пост
# 162
Витаминозен, ако си хрупкаш шипките сурови  newsm48
Току що загрях как ще да се смята. Та значи, трябва да се смятат общите калории, а не калориите за 100 г, там вече е отчетено количеството, което слагаш. Да кажем:
      200 г зелен фасул х 31,2 ккал за 100 г = 62,40 ккал
      30 г чушка зелена х 20,3 ккал за 100 г =  6.09 ккал
    ----------                                                      ----------------
      230 г общо                                                  68,49 ккал общо или 6849 ккал за 100 г
                           6849/230 = 29.8 ккал за 100 г манджа

Е май нещо такова, ако не съм оплескала сметките
Виж целия пост
# 163
Аз за това си взех Цептер и на капака имам едно чудо дето ми показва при каква температура се готви в момента. Вярно е, че става доста бавно, ама ако му кажеш да не вдига повече от 55*С няма да го направи и всичко в храната се запазва.
Виж целия пост
# 164
Аз като смятам съставките на манджата пиша всичко - вода, лук, подправки. То сметката малко едно към гьотере отива, понеже нали се изпарява вода, зеленчуците отделно си пускат  Crazy Най-лесно ми е смятам на парче, например пълнени чушки - събирам всичките продукти, да речем имам 10 чушки. И каквото получа деля на 10. Така горе-долу знам какво има в 1 чушка. Ама с  манджите и супите е по-сложно. То в Цептера вярно не се губи много вода. Мойте са от старите и нямам градуси, само оцветени сектори. Та моля някой ако знае зеления сектор на какви градуси отговаря, да светне невежата плззззззззз
И още нещо - някой има ли състава на копривата? Никак не го намирам  Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия