Въпрос за машината за хляб (основно към испанките , и не само ..оба4е )

  • 3 269
  • 27
# 15
мда сега гледам в един друг испански форум - има и тук машинки за по 40-50 евро само трябва да се търси ..хората там са писали 4е има ..зна4и рано или късно ще намеря нещо Wink Laughing
Виж целия пост
# 16
ами condis са като диа , аорра мас.....нямате ли си? Rolling Eyes
има и такива брашна дето казва Хонда в търговските центрове, ама си мисля, че не е оправдана цената им Embarassed Embarassed
аз не съм пробвала лидълското брашно, но и от най - евтиното ми излиза топъл, вкусен, плътен и пухкав хляб Laughing Laughing
Ами от изброените само Диа си имаме Sad
А под търговски центрове разбираш Алкампо, Карефур и тн ли? Хм, сега като се замисля трябва със сигурност да го има в Хиперкор...
Анка, мисля 4е задължително трябва да обиколиш, да видиш и да пипнеш... аз по принцип не съм много фенка на онлине пазаруването, освен, ако не е нещо което съм го виждала преди това на живо Wink Нашата беше някъде около 50/60 еуро
Виж целия пост
# 17
за онлайн пазаруването само да кажа, мъжа ми като си беше в бг някой се е опитвал да  ни тегли от сметката пари Twisted Evil Shocked
добре, че от банката са отказали.....
Виж целия пост
# 18
А под търговски центрове разбираш Алкампо, Карефур и тн ли?
да Grinning
Виж целия пост
# 19
за онлайн пазаруването само да кажа, мъжа ми като си беше в бг някой се е опитвал да  ни тегли от сметката пари Twisted Evil Shocked
добре, че от банката са отказали.....
Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

как така нали е защитена-някои се е опитал да се разплати по интернет ли?
Виж целия пост
# 20
ами така, и аз незнам....
докато го нямаше и получи по мейла писмо, в което го уведомяват , че са му отказали парите , които е поискал newsm78 Shocked
аз забравих да му кажа, и той като си дойде видя писмото....много се ядоса и щеше да проверява работата. не съм го питала какво стана, забравих Embarassed Embarassed
а преди това беше си купувал една стригачка за брада от венка.....
само каза, имам страшна банка и така
Виж целия пост
# 21
.....
докато го нямаше и получи по мейла писмо, в което го уведомяват , че са му отказали парите , които е поискал newsm78 Shocked
....
Харичка, това е спам. Скоро някъде четох (май в клюкарника) доста майчета бяха получили това съобщение по пощите си. СПоко - не са ви докосвали Laughing Laughing

ПП: Сетих се даже приятелката в Глазгоу ме пита дали съм получавала такъв имейл. Че беше привикала мъжа си и от работа и му обяснявала, че нищо не е купувала за 250 паунда мисля беше ми казала newsm78
Виж целия пост
# 22
така ли? нали ви казвам не съм питала какво стана....

ама те не са пипали, щото не са дали. от банката беше писмото , в което го уведомяват, че са му отказали парите. де да знам какво да мисля, ся ще потърся темата.
Виж целия пост
# 23
Брашната, които ги продават с препоръка, че са специално за хляб са обогатени допълнително с глутен, който се продава и отделно, тъй че можеш да си го купиш и да слагаш по една чаена лъжичка на една чаша брашно.
На мен са ми ставали козунаците и с обикновено брашно (тип за всичко Simple Smile ), но пък откакто започнах да го обогатявам допълнително с глутен, разликата е очЕвадна - стават много по-хубави.
Другата възможна причина е дългото време на печене - ако се пече твърде дълго, то той става много сух, и тогава елемента "конци" изчезва.
Аз ги правя по рецептата на Ди5, но във времето осезаемо намалих времето на печене дадено в нейната рецепта (то си и зависи много от самата фурна) и буквално са по-добри и от тези, които едно време купувах в БГ ( с уговорката, че става въпрос за обогатено допълнително с глутен брашно, или такова специално за хляб).
Въпрос на практика е. На принципа на проба-грешка, ще видиш кое при теб работи. При нас поне продуктите хич не са скъпи, та не се притеснявам да пробвам различни варианти. Взела съм му страха на козунака и става прекрасен, макар че напоследък вадя яйцата директно от хладилника.
Виж целия пост
# 24
Брашната, които ги продават с препоръка, че са специално за хляб са обогатени допълнително с глутен, който се продава и отделно, тъй че можеш да си го купиш и да слагаш по една чаена лъжичка на една чаша брашно.
На мен са ми ставали козунаците и с обикновено брашно (тип за всичко Simple Smile ), но пък откакто започнах да го обогатявам допълнително с глутен, разликата е очЕвадна - стават много по-хубави.
Другата възможна причина е дългото време на печене - ако се пече твърде дълго, то той става много сух, и тогава елемента "конци" изчезва.
Аз ги правя по рецептата на Ди5, но във времето осезаемо намалих времето на печене дадено в нейната рецепта (то си и зависи много от самата фурна) и буквално са по-добри и от тези, които едно време купувах в БГ ( с уговорката, че става въпрос за обогатено допълнително с глутен брашно, или такова специално за хляб).
Въпрос на практика е. На принципа на проба-грешка, ще видиш кое при теб работи. При нас поне продуктите хич не са скъпи, та не се притеснявам да пробвам различни варианти. Взела съм му страха на козунака и става прекрасен, макар че напоследък вадя яйцата директно от хладилника.
само дето не каза каква ти е машинката  Wink
или ти за фурна говори6 Simple Smile
Виж целия пост
# 25
pg220899, я разкажи по подробно Flutter, на каква програма, колко време, колко цикъла? има ли тънкост?
а аз се чудя защо аджеба го продават тоз глутен newsm78
Виж целия пост
# 26
pg220899, я разкажи по подробно Flutter, на каква програма, колко време, колко цикъла? има ли тънкост?
а аз се чудя защо аджеба го продават тоз глутен newsm78
аз пък не загрявявам за какво става въпрос -за бебта - ка6и съм виждала , но отделно глутен маи не съм ..ама толкоз и съм гледала ..я ме светни как изглежда ,какви са му опаковките ?
Виж целия пост
# 27
Ами не написах, защото не съм в Испания. Моята е Oster, също "световно неизвестна марка" ( признавам си, че след тази машина си накупих доста уреди от същата марка и съм доволна от качеството им), но я купих поради препоръка на приятелка, за смешните 35 долара - 3та година я експлоатирам буквално като роб, и съм много доволна от нея, дори наскоро търсих същият модел, че да си взема да си имам още една за всеки случай, но се оказа, че този модел вече го няма.
най-важното при покупката на машина за хляб е това, перката да е метална, а не пластмасова.

Козунака в машината не правя, там само тестото на програма за тесто, като го пускам да се меси три пъти и спирам цикъла,  и последният оставям на пълна програма и да втаса.

Глутена се продава в секцията с брашната при нас и е в малки опаковки от по 200гр, за съжаление съм изхвърлила опаковката, че го пресипвам в буркан да не изветрява. Прилича на нишесте и е със слабо кафеникав цвят.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия