Спешен въпрос за кисело зеле.

  • 90 813
  • 39
Момичета, в момента слагам зеле за кисело, но се затруднявам с количеството морска сол. В 50L бидон, се събра около 22 кг. зеле. Колко сол трябва да сложа? Сега се опитвам да разтворя 1 кг. пакет, но дали ще ми е достатъчен?

Виж целия пост
# 1
Слага се 400 г сол на всеки 10 л вода
Виж целия пост
# 2
 chef
Много, много благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 3
Да се включа и аз с една питанка - кога му се слага хряна, че колкото майстори , толкова и акъла, а за пръв път ще му слагам и хрян, та да не сгазя нейде лука.
Виж целия пост
# 4
Да се включа и аз с една питанка - кога му се слага хряна, че колкото майстори , толкова и акъла, а за пръв път ще му слагам и хрян, та да не сгазя нейде лука.
Хряна царевицата(за да се газира зелевата чорба) и червеното цвекло(за витамини и цвят) се лагат на дъното на бидона.После се реди зелето.
Виж целия пост
# 5
Да се включа и аз с една питанка - кога му се слага хряна, че колкото майстори , толкова и акъла, а за пръв път ще му слагам и хрян, та да не сгазя нейде лука.
Хряна царевицата(за да се газира зелевата чорба) и червеното цвекло(за витамини и цвят) се лагат на дъното на бидона.После се реди зелето.
Еее, аз ги сложих най-отгоре. Това не го знаех, но ще запомня за в бъдеще.
Виж целия пост
# 6
След като е наредено зелето се сипват 10 литрови кофи вода. В зависимост от това колко кофи вода събере бидона се слага на една 10 литрова кофа-400грама морска сол. Може да се тълкува, че на бидон 50 л =5 кофи по 10 л по 400 гр сол=2кг морска сол, но не е вярно Солта се слага на кофа вода, която побере бидона, след като зелето е наредено.
Виж целия пост
# 7
Да се включа и аз с една питанка - кога му се слага хряна, че колкото майстори , толкова и акъла, а за пръв път ще му слагам и хрян, та да не сгазя нейде лука.
Хряна царевицата(за да се газира зелевата чорба) и червеното цвекло(за витамини и цвят) се лагат на дъното на бидона.После се реди зелето.
Еее, аз ги сложих най-отгоре. Това не го знаех, но ще запомня за в бъдеще.
Набутай ги по надолу в бидона и готово.Няма проблем...
Виж целия пост
# 8
TheNMaster, опитах, но така съм ги наблъскала, че не става. Като поомекне зелето ще пробвам пак. Благодаря ти  bouquet
Виж целия пост
# 9
Относно солта: баща ми всяка година прави разкошно кисело зеле като слага морска сол само в дупката, от която е изваден кочана (поне така му викат по нашия край).
Дано да сте разбрали  Thinking
Виж целия пост
# 10
Incognito , то и аз слагам сол в дупката от кочана преди да го залея(така престоява 24 часа),ама ако го оставя само с тая сол ми е малко и се разлигавя....
Виж целия пост
# 11
А аз да попитам за киселото зеле тип "лятно" го наричат - имате ли някаква рецепта ?
Виж целия пост
# 12
Каква рецепта търсиш? За какво?
Виж целия пост
# 13
А аз да попитам за киселото зеле тип "лятно" го наричат - имате ли някаква рецепта ?
Какво значи тип "лятно"?
Виж целия пост
# 14
TheNMaster, мисля, че се казва така, защото може да се направи по всяко време на годината. Аз го правих така: нарязвам на ситно 1-2 зелки, слагам ги в кофа с капак, слагам морска сол и червено цвекло. За около 2 седмици става. Но нещо не ми се получи и вчера го изхвърлих
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия