2 яйца
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 амонячна сода
1 щипка хлебна сода
брашно колкото поеме
Прави се кладенче от брашното и хлебната сода в него се слагат яйцата, захарта , олиото ,амонячната сода се гаси с няколко капки оцет но не е задължително и се слага в киселото мляко омесва се меко тетсо което се разточва на тънка кора и се изрязват ленти който се овиват около фунийките аз ги изрязвам с чиния.Пекат са на 170 градуса като след първата изпечена тава изключвам фурната отдоло и оставям да пече само отгоре защото ми прегарят.
За крема
1л. прясно мляко
1ч.ч. захар
5 яйца (само жълтъка)
1 ванилия
5.суп.л. брашно с връх
1 краве масло
лимонова кора
Първо се слага да заври млякото ,разбиват се жълтъците с захарта и прибавям брашното получената смес прибавям към млякото малко по малко .Крема се вари на бавен огън.Накрая слагам лимонова кора.На мен ми издържаха 7 дена на 8мия ден вече крема беше развален.След като ги напълня ги оставям една нощ да поеме креме и на другия ден ги допалвам накрая поръсвам с пудра захар.Рецептата е от майка ми .