Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 312 776
  • 2 129
# 690
И аз гласувах за тортената банда, страхотни неща правите там, Пепи   bouquet  Само надничам и въздишам, знаейки, че никога няма да съм една от вас. Rolling Eyes

Иначе съм готова да се включа в "щолен бандата", АКК-то го пропуснах тази година, но щоленът няма да избяга Mr. Green. Тази рецепта на MamaChrisi ми хареса, мисля нея да изпробвам тази година. Peace

pisankata (направо сме си съименнички Simple Smile), аз миналата година АКК-то го поих с бял ром, мисля, че не се казва изрично какъв трябва да бъде. Rolling Eyes

Много ми хареса пънчето на Габи, аз миналата година бях включила един подобен пън в списъка за правене, но до него не дойде ред, тази година ще си наваксам.
Виж целия пост
# 691
Хайде и моят глас за "тортената банда"  newsm10. Само да споделя, че и аз тази година приготвих НВ АКК... За първи път ми е и нямам представа какво съм направила, но поне аромата е страхотен  Laughing
Благодаря на всички мами за прекрасните обяснения.   bouquet
Виж целия пост
# 692
И от мен един глас момичета,големи красоти правите! Heart Eyes
Виж целия пост
# 693
Имате и моят глас за тортената newsm10
Виж целия пост
# 694
И от мен  един глас за тортената
 Мисля да правя АКК,но още не мога да си събера нужните продукти,като черешки например -уфф
Отивам да правя сега линцеровите .
За първа година ще правя  АКК,линцерови  още незнам какво да е другото.
Пожелайте ми успех.
Виж целия пост
# 695
имам един въпрос-портокаловите корички за АКК какви по-точно трябва да са ...пресни ..сушени...захаросани или...
Виж целия пост
# 696
И от мен  един глас за тортената
 Мисля да правя АКК,но още не мога да си събера нужните продукти,като черешки например -уфф
Отивам да правя сега линцеровите .
За първа година ще правя  АКК,линцерови  още незнам какво да е другото.
Пожелайте ми успех.
Успех ще ти стискам палци fingerscrossed
Виж целия пост
# 697
betina33, сушени!

Въпрос относно АКК, с напредване на времето вашите АКК стават ли по-меки, сякаш са напоени??? Много се притеснявам да не го удавя, защото първия път го полях доста обилно  newsm78 newsm78

В събота се каним да правим медена къщичка и се чудя колко дози тесто трябва да сътворя????
Виж целия пост
# 698
Погледнах набързо и видях , че сте показали страхотни неща. Малко извинение за рецептата за щолена.... до сега и аз не съм правила с марципан, но тази година ще опитам. Диди, права си точно такъв бадемов марципан е. По-късно днес ще допълня рецептата  с начина на правене на марципана. Още веднъж се извинявам, но тук го продават готов и за това не добавих подробности Embarassed

 Аз вече съм купила всичко и утре следобед ще правя щолените. Ако има и други кандидатки, да месим заедно  Laughing Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 699
За тези, които не са фенове на меденките, но искат да се забавляват с изрязването и украсяването на сладки, ще ви предложа една много вкусна и лесна рецепта. Рецептите, които ви споделям съм ги правила, така, че са изпитани, но въпреки това всичко е въпрос на вкус.

Захарни бисквити  

снимката не е моя, но е добра за илюстрация, на сладките. Малко по-натам, ще видите и моите Simple Smile

3 1/2ч.ч брашно
1/4 ч.л. сол
1 ч.л бакпулвер
1ч.ч. (225 гр) безсолно масло, стайна температура
1 1/2 ч.ч  кристална захар
2 големи яйца
ванилия
За украсата : Royal icing

Приготовление:  В отделни купи смесете,  заедно, брашното, солта и бакпулвера. Оставете настрана.  
В друга купа за разбиване с миксер, разбиите маслото и захарата, докато сместта побелее стане пухкава (около 3-4 минути).  Добавете яйцата и ванилията и разбийте, докато стане еднородна смес. Добаветв и брашненият микс  и разбийте докато стане гладко тесто.
Разделете тестото на половина и завиите всяка една половина в кухненско фолио. Поставете тестото в хладилник да отлежи поне за час и след това е готово за точене.  
Загрейте фурната до около 180 ºC и поставете скарата за печене посредата.  Покрийте две тави с хартия за печене (пергамент).  
Извадете едната половина охладено тесто от хладилника и след като го развиете леко набрашнете повърхността, разточете тестото на около 0.5см дебелина.  (Внимавайте докато точите тестото, да не залепва за плота!Убедете се, че не се е залепило!) Изрежете желаните форми използвайки сладкарски формички и преместете сладките в тавата върху хартията за печене. Поставете тавата с неопечените сладки в хладилника за 10-15минути да се охлади тестото, това помага сладките да не се разтекат при печенето и да запазят формата си при печене. През това време може да подготвите втората тава.
Важно: Ако няма да глазирате бисквитит, може да ги поръсите с малко кристална захар преди да ги поставите във фурната .  
Печете сладките за около 10мин, докато не покафенеят в краищата.  Извадете тавата от фурната и оставете сладките да изстинат малко върху хартията преди да ги преместите на скарата до пълното им охлаждане.  Глазират се пожелание с royal icing.  Убедете се че глазурата е напълно изсъхнала преди да ги приберете за съхранение. Това може да отнеме наколко часа.
Приготвените сладки може да съхранявате няколко дни в добре затворен съд, между хартия.  В хладилник могат да се съхранят най-дълго.

Виж целия пост
# 700
Здравейте момичета! Отдавна Ви чета и не мога да Ви се нарадвам! Че в днешния свят има такива млади жени - отдадени и на кулинарията! Живея в Гърция и като Ви показвам на съседките - гъркини чак не ми вярват!.
Искам да пожелая на всички Ви много приятни минути в кухнята - около шетнята за празниците. Избрах си и аз нещичко от многобройните рецепти. Но АКК не мога да го направя защото тук е много топло и ще вкисне.
Виж целия пост
# 701
Сложих да пека АКК и ме много страх, да не го изгоря, а от вътре да остане глетав....много ми е тъпа фурната  newsm78.
Искам да ви попитам, след колко време, мога да махна хартията и да видя какво се случва със сладкиша?
И още нещо, което не разбирам, след като се изпече и го залея с ром, пак го бутам във фурната и там престоява 30 минутки или просто го заливам и си седи в тенджерката 30 минути и чак тогава го махам от нея и го слагам на скарата?

Лелел голяма емоция, така ме е страх, все едно кой знае какво правя  Embarassed
Виж целия пост
# 702
и аз да питам градусите разбрах но на горен и долен реотан или на вентилатор или се комбинира по малко-как да пека newsm78
Виж целия пост
# 703
МамаКриси, по коя рецепта смяташ да правиш щолена Rolling Eyes ?
И да попитам може ли да се пече на горен+долен реотан с вентилатор (обикновеното печене нещо ми се бъгна Cry )?
Виж целия пост
# 704
И аз гласувах за тортената.....само тя ми е позната......и още повече,че там всички са големи сладури.Кефят си ме и периодично тайничко ги навестявам да се възхищавам......влизам там със страхопочитание
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия