Сос за месото
1 глава кромид лук
1бр.червена чушка
1ч.л целина(ако е пресна 2-3 стръка)
1ч.л червен пипер
1ч.л захар
1ч.л сол
чесън
1ч.л черно какао(без захар)
1/2ч.л кимион
1/2ч.л бял пипер
половин връзка магданоз
чили
Аз го правя с пилешко месо,което режа на кубчета и подпържвам за около 10мин в мазнина.След това в една чаена чаша вода разбърквам всички подправки и изсипвам при месото.Оставя се на котлона за още 10-15 мин.
Сос Боритос
сол
чесън
1/2ч.л захар
1/2ч.л пипер
1ч.л чили
магданоз
сок от лимон
В 200гр. кисело мляко се слагат всичките подправки и се разбърква хубаво.
Със соса Боритос се намазват питките тортилас след това се пълнят с месото и се завиват като палачинка.Редят се в тавичка поръсват се с настърган кашкавал и се запичат във фурна докато се разтопи кашкавала.
Питките тортилас се правят с брашно,вода,олио и сол.
За 4 питки пропорциите са 1ч. брашно,щипка сол,2л.олио и вода колкото да се замеси средно твърдо тесто.Питките се оформят и се пекат в силно загрят тиган без мазнина.
Дано ви хареса