5-6 кори за баница
400 масло
400 гр фурми без костилка(нарязани)
пол.лъж. канела
пол.лъж.джинджър
пол.лъж.индииско орех4е
половинка 4аша сметана
половинка 4аша бе4ени обелени бадеми(наситнени)
2 л кора от лимон
Върху пергаментова хартия корите се наслагвад една върху друга като по между им се ръси маслото.
Отделно фурмите подправките сметаната лим.кора се слагат на котлона и се бъркат непрекъснато докато стане нещо като каша и малко поизври сметаната
Изтиналата смес се разтила бърху корите в единият краи(по дължина).Завиват се на руло и се слагат за малко в хладилник да стегне.След това се режат на филиики около 1.5 см и се пе4ът в загрята фурна до порозовяване на корите
може да се сложе и пове4е от корите за баница въпрос на вкус
Дано ви хареса ние сме големи по4итатели на тоз вид сладки