Световна кухня-рецепти и превод!

  • 93 540
  • 253
# 180
  bouquetОгромно благодаря Роца

перфектен превод а колко се мъчих да си ги преведа и тази и  други рецепти
Моля когато имаш време и желание да ни преведеш някои и други рецепти за тортички
от този сайт
Мисля че ще са от полза и на момичетата от тортената тема.Нали така момичета?


 smile3525
Виж целия пост
# 181
Мммм много добра идея   bouquet

Мога да помагам с японски,tagalot (не че ще ви е нужен де)

 Hug
Виж целия пост
# 182
Момичета мисля че е време да поразровим за итересни великденски рецепти ,аз сега се заемам да намеря и да преведа няколко!  chef


Ето и първата:

Chocolate Covered Easter Eggs
Великденски яйца с шоколадова глазура



 INGREDIENTS (Nutrition)  Съставки:

    * 1/2 cup butter, softened                                                       1/2ч меко масло
    * 1 teaspoon vanilla extract                                                     1ч.л. есенция ванилия
    * 1 (8 ounce) package cream cheese, softened                       250гр крема сирене
    * 2 1/2 pounds confectioners' sugar                                        1,2 кг захар
    * 1 cup creamy peanut butter (optional)                                  1ч фъстъчео масло (по избор)
    * 1 cup flaked coconut (optional)                                              1ч кокосови стърготини (по избор)
    * 1 cup unsweetened cocoa powder (optional)                        1ч какао (по избор)
    * 2 cups semisweet chocolate pieces                              2ч средно сладък шоколад начупен         
    * 2 tablespoons shortening or vegetable oil (optional)             2с.л олио (по избор)



 В голяма купа ,смесете маслото,ванилията и крема сиренето.Прибавете захарта за да стане тесто подходящо за обработка.За най добри резултати използваите ръце за разбъркване.
  Разделете тестото на 4 части.Оставете едната част без нищо,към втората прибавете фъстъчеото масло,към третата кокосовите стърготини а към четвъртата какаото.Направете от всяка смес "яйца" и ги поставете на намазнена хартия за печене.Замръзете ги докато станат твърди(поне за 1 час).
 На водна баня разтопете шоколада,докато стане с гладка консистенция,ако е много гъст може да разредите с малко олио. Потопете всяко от изстудените яйца в шоколада и ги веърнете на хартията и отново във хладилника.
Виж целия пост
# 183
Момичета правих яйцата,за да пробвам ,много са вкусни,но искам да направя някои корекции.
Първо задължително трябва да се използва пудра захар а не кристална,шоколада които се използва за глазура трябва да се разреди повечко,аз сложих малко прясно мляко.
Не оставих смес без нищо а използвах орехи и станаха хубави.
Виж целия пост
# 184
поздравления, Peace
нямам думи за тази тема,тъй като не знам езици, а обичам да майсторя в кухнята само ще ви следя  chef
Виж целия пост
# 185
ето и от мен една рецепта за тези който искат да избягат от месото от време на време:

Broccoli-Carrot Frittata

1 (10-ounce) package frozen chopped broccoli
1/2 cup diced carrot (about 1 medium)
1/4 cup water
Cooking spray
8 large eggs
1/4 cup skim or low-fat milk
1 tablespoon instant minced onion
2 teaspoons prepared mustard
1 teaspoon seasoned salt, optional
1/8 teaspoon pepper
3/4 cup (3 ounces) shredded reduced-fat Cheddar cheese
In covered 10-inch omelet pan or skillet with ovenproof handle* over medium heat, cook broccoli and carrot in water until tender, about 10 minutes. Stir occasionally to break apart broccoli. Drain well. Set aside.
Evenly coat pan with spray.
Beat together eggs, milk and seasonings. Stir in cheese and reserved broccoli and carrot. Pour into pan.
Cook over low to medium heat until eggs are almost set, about 8 to 10 minutes.
Cover pan, remove from heat and let stand about 8 to 10 minutes or broil about 6 inches from heat until eggs are completely set and no visible liquid egg remains, about 2 to 3 minutes.
Cut into wedges and serve from pan, or either slide from pan or invert onto serving platter.
Makes 4 servings.

* To make handle ovenproof, wrap completely with aluminum foil.

Виж целия пост
# 186
момичета някой приготвял ли е от тези сладки,изглеждат доста апетитни,ще помоля за превод Peace

http://joyofbaking.com/ChocolateChocolateChipCookies.html

и това Peace

http://joyofbaking.com/breakfast/Pancakes.html
Виж целия пост
# 187
Втората рецепта - за пенкейковете, е преведена:

1 чаша -140 гр, брашно
2 ч.л. (7 гр) бакпулвер
1/4 ч.л. сол
2 с.л. (28гр)  бяла кристална захар
1 голямо яйце, леко разбито
1 ч.ч. (240 мл) мляко
1 с.л. (28 гр) неосолено масло, разтопено + още малко масло за пържене

В голяма купа разбъркайте брашното, бакпулвера, солта и захарта. В отделна купа разбъркайте яйцето, млякото и разтопеното масло. Прибавете яйченета смес към брашнената (наведнъж) и разбъркайте докато не са добре смесени. Получава се паланчинково тесто, което трябва да има малки бучки. Не прекалявайте с бъркането на тестото, защото иначе панкейковете ще излязат жилави.

Използвайки малък черпак или лопатка, изсипете около 1/4 чаша от паланчинковото тесто в тигана, разполагайте пенкейковете на разстояние няколко инча един от друг. Когато долната страна добие кафеникав цвят и започнат да излизат мехурчета на горната страна (след около 2-3 минути), ги обърнете. Пържете ги докато не придобият светко кафяв цвят (около 1-2 минути)

Повторете с останалото тесто, намазвайки тигана с размекнатото масло между всяка група пенкейкове в тигана

Сервирайте веднага с масло и кленов сироп. Получават се около 8 триинчови (7.5. см) пенкейкс, порции за 3-4 човека

За боровинкови пенкейкс: разпръскайте свежи боровинки върху горната повърхност на пенкейка, точно когато на нея започнат да се появяват мехурчетата от маслото за пържене.


Явно имат предвид да се използва голям тиган за пържене, щом пишат да слагаш няколко пенкейка заедно да се пържат. Вкъщи мъжът ми е правил - слага по една в тигана, защото нямаме чак толкова големи.... Един инч е около 2.5 см
Успех!
Виж целия пост
# 188
и аз уж четох ли четох дали ги има преведени
благодаря ти Mentha
гледах как ги правят в поредицата"Jon & Kate plus 8",тя ги пържеше в тавичка на котлона
Виж целия пост
# 189
wiwian, не знам дали ги е имало преди, имах предвид, че преводът на втората рецепта го имаш от мен, а на първата - ако имам време и никой друг не я преведе, няма проблеми  Peace Ти междувременно направи пенкейковете  Hug
Виж целия пост
# 190
и аз чакам отзиви за пенкеиковете,ако може и снимка  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 191
Малко рецепти от една друга тема....Благодаря предварително!

Виж целия пост
# 192
wiwian, не знам дали ги е имало преди, имах предвид, че преводът на втората рецепта го имаш от мен, а на първата - ако имам време и никой друг не я преведе, няма проблеми  Peace Ти междувременно направи пенкейковете  Hug
ок,мерси Mentha днес ще се постарая да ги направя и снимки естествено Mr. Green
Виж целия пост
# 193
wiwian, не знам дали ги е имало преди, имах предвид, че преводът на втората рецепта го имаш от мен, а на първата - ако имам време и никой друг не я преведе, няма проблеми  Peace Ти междувременно направи пенкейковете  Hug
ок,мерси Mentha днес ще се постарая да ги направя и снимки естествено Mr. Green


 smile3508  чакам и слюноотделям.....
Виж целия пост
# 194
и аз чакам отзиви за пенкеиковете,ако може и снимка  Rolling Eyes
Има цяла тема ,точно за тази рецепта
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=350349.0
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия