Кафемашина - коя марка ще ми препоръчате?

  • 104 783
  • 377
# 285
elfi4ka,за съжаление не съм вкъщи да погледна нашата машина.Но така или иначе нашата Саеко е модел отпреди 3-4 години и може би разликите са големи.Ние имаме 4 копчета разположени две по две едно под друго.Пускаме първо най-горното копче да загрее водата,което става за секунди и когато светне копчето пускаме третото отгоре надолу.Обездушавам пак с третото копче и завъртането на копчето отстрани на машината.Боже,дано ме разбра и дано има някаква полза от поста ми!
Виж целия пост
# 286
За АЕГ няма ли някой такава машина да каже какво кафе прави?
И аз като елфи4ка ги заглеждам и питах преди време,но никой нищо не писа,а единия модел е от най-продаваните продукти в Техномаркет.
Виж целия пост
# 287
Момичета,помагайте,моля ви се  Praynig

Взех си аз вчера Саекото Виа Венето и с огромната помощ на Вили55 успях да я вкарам в употреба,защото явно съм толкова смотана,че цял ден не успях да направя кафе  ooooh!

Нооо,мъжът ми цяла сутрин сумти,че кафето му било рядко и слабо и за нищо не ставала тази машина.Той е любител на якобс Монарх Класик,но с това кафе стана една гола чорбица с голям каймак  Laughing А две кафета да направя едновременно е просто абсурд.И да добавя,че трябва да е една нормална голяма чаша,а не напръстник  Whistling
Така,значи с Монарха не стана нищо.Мисля,че е прекалено едро и затова не можа да извлече нищо.
С Лаваца Куолити Оро пак стана сравнително слабо и нямаше никакъв аромат.
Единствено силно кафе стана с една смешна смес от кварталната бакалия на Нова Бразили с Лазарин и малко Колумбия за аромат смляна за кафемашина,но очевидно по-ситна отколкото е този Якобс Монарх  newsm78 Нооо,мъжът ми каза,че е супер гадно.А според мен си е хубаво.Точно като в заведение.

Кажете сега какво кафе да взема,че да не ме гледат така накриво  Tired

П.П. Слагам кафе догоре в ръкохватката ,леко натиснато с лъжичката,за да не е рехаво и да се сбие малко.
Виж целия пост
# 288
elfi4ka,ние с Якопс си запушихме машината.Наистина е по-едро смляно,а и самото кафе не ми допада на вкус.Сега ползваме чибо и сме много доволни.Всичките ни гости отбелязват,че правим хубаво кафе.Иначе и аз за две кафета пълня догоре и леко натъпквам.Правим доста "дълги" кафета и въпреки това са доста силни.
Виж целия пост
# 289
elfi4ka,ние с Якопс си запушихме машината.Наистина е по-едро смляно,а и самото кафе не ми допада на вкус.Сега ползваме чибо и сме много доволни.Всичките ни гости отбелязват,че правим хубаво кафе.Иначе и аз за две кафета пълня догоре и леко натъпквам.Правим доста "дълги" кафета и въпреки това са доста силни.

Хмм, Дейзи ,а колко пълниш?Догоре-догоре,ама като е прекалено догоре не може да се завърти ръкохватката,опира  Laughing

А кое кафе точно на Чибо ползвате?Че те са много  newsm78
Вчера бях потънала в кафетата на Била,сигурно ме помислиха за луда,всичките ги прочетох и най-накрая се натресох на Лавацата Куолити Оро,а тя явно или е слаба или неподходящо смляна за нашата машина  newsm78
А възможно ли е 2 машини Саеко Виа Венето да имат разлика ?В смисъл вашата да прави хубаво кафе с чибо,а с нашата нищо да не стане  newsm78 Не трябва ли да са идентични по принцип?
Виж целия пост
# 290
Нашата е Саеко,но друг модел.Пълним ръкохватката почти догоре.В момента ползваме Чибо интензив.Иначе Якобс по наши наблюдения не понася поне на нашата машина.
Виж целия пост
# 291
elfi4ka,да възможно е.всяка машина си иска определена едрина на кафето за да прави добро кафе и всеки вид кафе се смила по различен начин мелейки се на един и същи номер.зависи от едрината на зърното и от мекотата му.явно там където са ти смлели смеската са уцелили едрината за твоята машинка.аз ти предлагам да вземеш в няколко торбички по 50,100гр. от Лавацата която си купила(ако е на зърна) и да отидеш да ти го смелят на няколко различни номера всяка.едно количество  на номера на който мелят за еспресо, едно на по нисък номер(по ситно) и друга част на по висок(по едро). да ти напишат номерата на торбичките(за да го знаеш за напред мелейки от същото кафе)  и  да пробваш от кое ще направи хубаво кафе. за количеството кафе за една доза нямаш ли мерителна лъжичка(ако нямаш, продават се)6 гр.е стандартното количество за едно кафе и се натъпква добре.
подкрепям мненията за Чибо-то, много е добро.аз харесвам това www.tchibo.bg/index.php/tchibo-espresso-gusto-originale.html
не се притеснявай, просто машинката ви е нова и все още я опознавате.когато и уцелите всичко както трябва ще прави чудесно кафе.
Виж целия пост
# 292
Здравейте момичета! Предстои ми покупката на кафе машина,харесала съм си Kenwood ES 430 http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … ;products_id=3268ако някоя от вас има такава или е чувала някакво мнение за нея ммого ще се радвам ако ми отговори дали си заслужава покупката. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 293
Златте ,Лавацата беше в метална кутия смляна вече.

Цедката на машината е мноого ситна,което ме навежда на мисълта,че и кафето трябва да е по-ситно.Това от Якобса просто не става въобще.

В машината има мерителна лъжичка.Една такава широка и плитка,продполагам,че е 6 грама,защото в ръкохватката се събират точно 2 такива лъжици/вероятно за две кафета/.Сега като опитах на мъжа ми Лавацата,която му направих,се оказа,че е силна/сложих 2 лъжици,защото го пие дълго/,но просто на вкус е ужасно.Нищо общо с хубавата лаваца.Незнам,може би трябва някаква друга Лаваца да вземем.

Чибото ще го пробваме,това е ясно.Вече само хубави отзиви получавам за него.
Давидоф също мисля да пробвам,едно момиче ми препоръча и него,като сходно по вкус с Якобса,но по-хубаво и ароматно.

А какво ще кажете за тези смески от магазините за кафета?На мен все са ми еднакви.Знаете ли някаква хубава ароматна и силна комбинация?

А ние имаме кафемелачка/една голяма и архаична/ за професионално мелене,предполагам,че мога и сама да пробвам вкъщи с различни кафета  newsm78 Ама какви да са те  Thinking

Виж целия пост
# 294
...Иначе Якобс по наши наблюдения не понася поне на нашата машина.
Това кафе май не понася на повечето кафемашини  Peace
Подкрепям мнението за Чибо!Ползвам показаното от zllate от около година.
elfi4ka, честита придобивка!И аз се надявам в най-скоро време да се сдобия с кафемашина Саеко,но съм се спряла на Нина бар.
Виж целия пост
# 295
явно е едро смляно, вкуса и вида на кафето се променя ако не е смляно подходящо за машината на която се приготвя.
за насипните кафета е ясно че не са така добри като пакетираните, но и много зависи и от търговците които ги предлагат.някои не ги съхраняват добре, изветрели са или продават евтини робусти за по скъпи такива или за арабики.в малките магазинчета, където не се купуват големи количества това често се случва.ако ще купуваш насипно кафе гледай да е от специализирани магазини за кафе, това е основния им бизнес и  би трябвало държат на името си и да не си позволяват подобни евтини трикове.за смеските , експериментирай с различни докато откриеш своята. въпрос на вкус е, има хора които не обичат арабика защото им киселее и такива които я предпочитат заради аромата.имай предвид избирайки кафета за смеска, че робустите са плътни а арабиките ароматни но кисели.щом харесвате Якобс Монарх можеш да заложиш на по голямо количество арабика в смеската. и щом си имаш кафемелачка си го мели в къщи на малки количества докато уцелиш едрината с която трябва да е кафето за твоята машинка.
Виж целия пост
# 296
явно е едро смляно, вкуса и вида на кафето се променя ако не е смляно подходящо за машината на която се приготвя.
за насипните кафета е ясно че не са така добри като пакетираните, но и много зависи и от търговците които ги предлагат.някои не ги съхраняват добре, изветрели са или продават евтини робусти за по скъпи такива или за арабики.в малките магазинчета, където не се купуват големи количества това често се случва.ако ще купуваш насипно кафе гледай да е от специализирани магазини за кафе, това е основния им бизнес и  би трябвало държат на името си и да не си позволяват подобни евтини трикове.за смеските , експериментирай с различни докато откриеш своята. въпрос на вкус е, има хора които не обичат арабика защото им киселее и такива които я предпочитат заради аромата.имай предвид избирайки кафета за смеска, че робустите са плътни а арабиките ароматни но кисели.щом харесвате Якобс Монарх можеш да заложиш на по голямо количество арабика в смеската. и щом си имаш кафемелачка си го мели в къщи на малки количества докато уцелиш едрината с която трябва да е кафето за твоята машинка.

Много ти благодаря за информацията   bouquet

Арабиката мъжът ми каза,че била гадна  newsm78 Той е имал магазин за кафе по едно време,но не е чак такъв специалист.

А за едрината на мелене,трябва да е точно такава като от нашето магазинче.Имат стандартна мелачка,висока и продълговата и ми го смелиха за машина за еспресо. Но за съжаление предлагат само нова бразилия и лазарин  Confused Предполагам,че в специализираните магазини машините са също такива,поне аз други не съм виждала  newsm78 Ще експериментирам  Laughing
Виж целия пост
# 297
Аз пробвах с Лаваца и не ми хареса вкуса. Язък, че си дадох парите за такова скъпо кафе. Хубаво горе-долу стана с прясно смляно в магазин за кафе - кафе "Сантос", от чувала. Не съм пробвала с Нова бразилия - най-купуваното.  Обичам кафето да има леко кисел привкус и "Сантос" ми харесва засега.  С каймака нямам проблем, плътен и издържлив, но за вкус все още експериментирам.

Между другото най ми харесва кафето по вкус в кафене "Коста", но то е голяма марка с традиции. Едва ли ще си купя за вкъщи.
Виж целия пост
# 298
Никой не ми отговори на моя въпрос затова  ще повторя. Имали сред Вас претежаващи Саеко Виенна? Доволни ли сте? Гледам , че го няма на сайта им, мисля, че е стар модел. Стрували си да се купи? Искам машината да е автомат, каквато е Виенната, но новите модели са много скъпи и не ми се дават тези пари за домашно ползване.
Виж целия пост
# 299
Карамел, хубава е машинката.нова или втора ръка я взимаш.ако е второто добре е да е от познат, да е добре обслужена и няма да имаш проблеми.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия