Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 19-та тема

  • 57 421
  • 368
# 180
Ася, какъв е този плосък хляб?

прави се със закваска.
прилича на нашите катми, но не се маже с мазнина и се пече на сух тиган само от едната страна.
после е много еластичен.

късат се парчета и с тях с ръка се загребва яденето.
т.е. яденето е на каша или на дребно и няма прибори - с ръце се хапва Wink
на мен ми е много вкусен Peace

Лоис, тази рецепта я имам, с нея правя франзели.
малц има 2 вида - на сироп и на прах Peace
на сироп е нещо като маджуна или петмеза.
аз слагам маджун, че такова съм намерила,
но наистина се отразява на качеството на втасването. Peace


на прах се нарича бакмалц и е ензимноактивни зрънца (жито, боб, де да знам още какво )
малко е сложно за приготвяне - аз не го намерих да си го купя Rolling Eyes
прави коричката тънка и хрупкава Peace

от мен питка Hug
мъжът ми прави тестото Hug
вътре душичка, отвън коричка Heart Eyes

Виж целия пост
# 181
Момичета вие сте невероятни, спирка нямате   bouquet

Ние тази вечер дояждахме агнешкото и се отчитам само с десерта

- печена тиква  Peace

Виж целия пост
# 182
Нела, това месце в тестенце, много идейничко. Иначе като го гледах по дълго изучавайки го, прилича на скелет – на гръден кош – само да глозкаш и да гнятеш – много животинско, но пък си е реалност – ние сме си хищници, особено мъжете, аз не съм чула край мен някой да седне без месце на масата Joy Joy Joy

Стар, и ти си май от майсторките на питки – страхотийка си врътнала.

Лабрекс и тя на риба и Гелева и АЗ естествено, няма да се цепя я hahaha


и салатка с доматки, краставички, сиренце и руколка:

, не е като Бъни на скаричка, аааа Бъни, кюфтенца, кебапченца, пържени картофки, всеееее гъзонабухватели. Селма и тя – сочни сладкишчета ще ми яде Crossing Arms. А пък Пепчо, тя само въглехидрати ще ми готви- ама това мнооо яко картофки с кис краставички. Къде съм бляла, че не съм го видяла, или сефте го показваш. Ама пък и месцата ти са ммммммм....Абе с теб не се говори, Wink какво изобщо влизам на приказка с теб, с призьор може ли да се мери човек. newsm78

Луиз кво е това извънземното, чуждоземното пак #Crazy? Много е странно, идея си нямам какво е и не мога дори да си го представя. Солено ли, сладко ли е, като хляб ли е, като какво животно е???? Ама ти си падаш по тия неща, много ти е хубава и снимката, както винаги Peace

Асе, днес ти гледах пак рецептите, че ми трябваше нещо идейно за салата от руколи и се подсетих за доста неща дето съм си заплюла, особено онова с гъбите и броколите в кексовата форма... Hug а докато да се обърна да си напиша тирадата, какви ги врътнала, не е истина просто. #Crazy И Алекс и тя сложила любимата ми печена тиква Laughing Laughing Laughing

И понеже Бъни има не малък принос в напъхването ми бежду шамарите, изказвайки благодарност на момичетата от най-яката за мен банда - ТОРТЕНАТА ето какво спретнах за подарък на колежката, която отдели 2 часа да се занимава с мойто момиче, за да й обясни векторите Joy Joy Joy Ето торта вектори  hahaha hahaha hahaha, по идея за украса на Танита


Виж целия пост
# 183
pepika, това е моята рецепта за бутер тесто:
В купа слагам 500 гр. брашно, 1 ч.л.сол, 50 гр.масло, нарязано на кубчета и студена вода , колкото е необходимо за да стане тесто / ще излъжа ако дам количество /.Разточвам правоъгълник / дебела кора / и настъргвам студено масло / малко повече от полувин пакетче / върху средната 1/3 част от кората. Долната и горната част от кората захлупвам последователно в-у средната /с маслото/. Получава се по-малък правоъгълник.Завивам в целофан и слагам в хладилника да стегне около 30мин. Вадя от хладилника, разточвам правоъгълника на по-голям и повтарям процедурата с маслото, захлупвам с неомаслените части и пак в хладилника за 30мин. Повтарям процедурата още 2 пъти. Общо 2,5-3 пакетчета масло от 125гр. са нужни за тестото. Преди употреба тестото трябва да е било в хладилника . Това е многолистно тесто и може да се ползва в много други рецепти - за сладки, соленки, воловани и т.н. Grinning
Виж целия пост
# 184
Ето торта вектори  hahaha hahaha hahaha, по идея за украса на Танита

виж какво, спирай с тази риба!
отваряй сладкарница Hug

такава торта и след 50 години няма да мога да спретна Crossing Arms
Виж целия пост
# 185
Krische,в момента страшно ми се яде нещо сладичко и като видях тая разкошна торта ...  Shocked нямам думи просто... Може ли да попитам, марципана сама ли си го меси или е готов ? Аз имам рецепта за такъв марципан, но не се решавам да я пробвам.
Виж целия пост
# 186
   asyalein ,каква хубава питка!!!Чудо! Hug(аз моята я изгорих днес,освен това,заради недостатъчно голямата форма,тя преля и залепна за решетката на фурната.... ooooh!  Laughing хич не е за снимане.... Embarassed Embarassed Embarassed)
        Има ли някъде рецепта на Гулаша,който си постнала по-рано?

  Крисче,страхотни вкусотии!А тази тортаааааааа  #Crazy #Crazy #Crazy !Ле-ле,колко си сръчна,а и каква фантазия и вкус! Grinning
Виж целия пост
# 187
Асе, благодаря ти Hug Не знам дали си влизала обаче в тортената тема. Там просто е страшно. Тези момичета са наистина невероятни. Тандури и Ванчето и Пепи и Албена и Корнишонка и Блуай и .Джема и Вайълет и ...... не мога да ги изброя всички какви чудеса правят (нека не ми се сърдят). Децата гледат техни торти и ми казаха наскоро - мамоооо твойте торти са много жалки Sad Умрях да се смея Joy Но сега ми каза голямат: " ООооооо мадър, ти си взела да надобряваш" Joy Joy Joy Joy Joy Joy Това в нейната уста е висша форма на признание. Но на фона на тези момичета, наистина има да се уча много. Ами Милена, какво да кажа, тя и на курс имаше щастието да иде, ама как й завиждам само. Я какви теменужки беше извъртяла Laughing

Нела, аз засега само руска мастика ІІ съм пробвала, че най-лесно се прави и е перфектно бяла. Ама смятам да ги пробвам и другите, че да разбера коя ми е най-удобна. Ама чувствам как накрая ще си купя готова маса.

Селма, аз си признавам, все пак идеята за цветенцата е на Танита, но не мисля, че нямаше и друг да стигне до нея.  Peace Но векторите са си моя измишльотина. И това твърдение е вярно дето съм го написала, и аз чак го научих Joy
Виж целия пост
# 188
А пък Пепчо, тя само въглехидрати ще ми готви- ама това мнооо яко картофки с кис краставички. Къде съм бляла, че не съм го видяла, или сефте го показваш.

не е сефте, за втори път в продължение на седмица  Laughing Но е много вкусно така - детенце го "внедри".

Крисче, страхотна е тортата  Peace а тези вектори как ми идват като идея за един кандидатстудент  newsm78

Дали да не почна и аз да снимам, че от доста време готвя просто и не толкова изтънчено, но затова пък страшно вкусно. Като гледам напоследък какви неща снимате.......чак ми е малко неудобно  Thinking


погледни ми лещата и ориза и хващай апарата  Hug

tina1801 и nani m , ще напиша рецепКата за френЦкото зеле, лесно и вкусно е  Peace
Виж целия пост
# 189

        Има ли някъде рецепта на Гулаша,който си постнала по-рано?


утре ще напиша рецептата за гулаша и за лещата... сега плета шапка Rolling Eyes

Децата гледат техни торти и ми казаха наскоро - мамоооо твойте торти са много жалки Sad Умрях да се смея Joy

ох, ще падна hahaha цветята листо по листо ли ги прави?
аз не съм по сладкото и рядко ми се дояжда торта ...
влизала съм в Тортената, взимала съм идеи за рожденни дни - резултатът е повече от жалък Mr. Green
сладкарството не търпи импровизации, а аз не обичам да спазвам правилата Whistling

аз и преди съм писала - свеки е майстор на сладкишите и тортите.
обаче до сега май няма сладкиш, който искам да повторя Rolling Eyes
а тя доста прави...
не са ми по вкуса - или много мазни , или несладки, или ягодите на басамаци и се чудя как да ям прилично Rolling Eyes, абе не съм аз по тортите Mr. Green
а и като направи за рожден ден 5 различни торти и от всяка трябва да опитам и вече ми става лошо преди да тръгнем за на там Stop
Виж целия пост
# 190
аааааа въъйййййй  ooooh!недей листо по листо , моля те, ще падна вече възнак от умора. С кътър (не знам как да го кажа на български - резач ли?) от тия сладкарските на уилтън. То и така и така се цвъцках сума време, ти пък и листо по листо искаш Wink. Щото на всяко цветенце освен да го отрежеш, слагах и тичинка от бяло топченце и вече в него пък перличката. Много е пипкаво, ама мойта Дидка ми помогна доста за цветенцата. Но пък голямата имаше бойната задача да изчисли колко цветенца ни трябват, като знае диаметъра на тортата, и колко е диаметъра на цветенцето - едното и другото и според това на какво разстояние едно от друго да са - да знам поне колко сигурни ми трябват + още за резерва, че някои дадоха фира. Joy Въобще, имах си и помощници Peace
Виж целия пост
# 191
Крисче, чудно си се справила с тортата Heart Eyes Поздравления Hug

Личи, че е уикенд- напълнили сте темата с вкусни неща Wink
  bouquet
Виж целия пост
# 192
Здравейте!
Гелева и аз със закъснение, но от сърце Heart EyesДа ти е живо и здраво детенцето и моно поводи за родост да ви носи!  bouquet
Крисче, каква торта само ooooh!Човек ще каже, че няма диетуващи във вашата къща ThinkingПрез ден все по-красиви торти и сладкиши Peace
  bouquetМомичета, страхотни сте всички, много апетитни неща сте показали  bouquet
От мен:
Салатка с риба тон

Спагети "Болонезе"
Виж целия пост
# 193
Малеее Крисче newsm09 ей така ми увисна ченето като ти видях тортата.Браво бе еййййй.Шапката ми скрой ти.Знаех си аз, че не трябва да те изпускаме за тортената - таланта си личи, ама ти не та не не съм за там.За там си и още как smile3501 smile3501 smile3501.
Аз още такава торта нямам smile3506. А ог толкова време се вра там ooooh!.Викаш руската мастика така хубаво ти се получи а??? Peace
Браво браво - направо думи нямам newsm10.Не мога да и се нагледам ей Hug
Пепчо и аз чакам рецептата за зелката французойка Praynig
Ася пак браво на мъжа ти PeaceКъде го намери бе такъв  Wink Peace Wink.Гледам че се каниш да напишеш рецепта за лещата - аз да си призная за берберите разбрах ама какво точно съдържа тази подправка Sick май не ми стана ясно Embarassed
esy - още ли си на диета.Как върви ? И пак е много красиво и вкусно при теб Hug
Виж целия пост
# 194
Ася, предполагам, че става въпрос за течен малц, и то ечемичен, купуват го италианците от нещо като билкова аптека. Чудех се дали може да се замени с петмез гроздов или пък имам едно нещо подобно, от захарно цвекло?

Крисче, кантучините са нещо като твърди бисквитки, двойно печени, с много ядки вътре, от содено тесто - нищо особено като майстория. Сервират се с десертно вино и се топят вътре, но може и с кафето, и с чая. На мен са ми вкусни.
Тортата ти е убиец, за украсата от вектори - нямам думи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия