За какво използвате фритюрника?

  • 6 551
  • 61
# 15
И моят седи от 2-3 години без да го ползвам.Основно пържехме картофки.
Виж целия пост
# 16
За моженето - може, особено ако ядете такива неща. Но 270лв ми се струват доста за такъв уред.
Имаме фритюрник. Подарък е от свекърва ми, която си умира да ни прави безполезни подаръци от рода на кафе-машина(ние пием нес кафе) или фритюрник(избягваме пържено). Та така. Пържили сме 2-3 пъти картофи и тиквички и това е. Вече 6-7 години стои забравен в кашона си.
Между другото, вкусът на картофите на тиган за мен е несравним с този от фритюрник. И аз не обичам да пържа и да ми пръска, но в редките случаи когато изобщо реша да правя пържени картофки, предпочитам да са на тиган.
Виж целия пост
# 17
Малко извън темата - а на колко време сменяте мазнината??
Аз пържа 2-3 пъти месечно само картофи и ползвам фритюрно масло, но не мога да преценя кога има нужда от ново....

По темата - няма смисъл от толкова скъп, ако не го ползвате често. Нашия е Тефал, за около 100 и нещо, предполагам че няма разлика с останалите.
Виж целия пост
# 18
И аз нашия отдавна вече не го ползвам, преди ми беше мерак да си пържа картофи, понякога тиквички, пробвала съм и цаца..сега прекрасно си се справям и с тиган с олио:)
Виж целия пост
# 19
Пържа основно картфи и правя чипс/и често сменям мазнината/.Избягваме да ядем пържено,но когато го правим предпочитам да е във фритюрника за да избегна прекомерното загряване на мазнината,което в тиган трудно се контролира.Освен това ми е и по-чисто и бързо пърженето.
За мен 270лв са безмислено много-има токова хубави фритюрници на доста по-ниска цена.Съвета ми е да гледаш да е напълно разглобяем и лесен за миене-защото това е най-досадната част при ползването му.
Виж целия пост
# 20
За нищо.
Не съм фен на многократното използване на една и съща мазнина.
Виж целия пост
# 21
Пържех абсолютно всичко във фритюрника .... до първото измиване. Толкова гадно нещо не бях вършила в живота си. След като го лъснах като нов, го опаковах в кутията му и го тикнах в мазето.
На всичкото отгоре адски смърди, опушва много повече, отколкото да се пръжне нещо на тиган. А пържени картофи вече не ядем.
Виж целия пост
# 22
Съвета ми е да гледаш да е напълно разглобяем и лесен за миене-защото това е най-досадната част при ползването му. Koлкото до цената - по-евтин - по-добре! И нашият е 89 лв, но го ползваме често и е доста лесен за поддръжка! За 2л. мазнина е, но пък обичаме доста картофки, особено мъжлето, та си ни е полезен! Peace
Виж целия пост
# 23
и нашия е в прах и забвение в мазето  Crazy
никога не бих си купила такова чудо, подарък ни е
преди няколко седмици в Техното имаше промоция-презентация на ново поколение фритюрници - пържат с една лъжица мазнина кило картофи  Party обаче . . . цената беше доста солена, но пък диетична  Joy
Виж целия пост
# 24
и за мен е безмислена вещ-само заема място в кухнята,никой не го ползва.
Виж целия пост
# 25
на морето имам един мъничък за 20 лева и всеки ден си пържа картофки ,тиквички много е уобен понеже лесно се чисти и не харчи много олио,но тук имам един голям и един път го изтървах като тръгнах да го мия и оплесках цялата стена  с олио и оттогава не съм го ползвала пък и олиото много поскъпна ,а той доста поема и ми се свиди да го пълня ,пък и е голям не върви да изпържиш само една шепа картофки .......
наистина големите фритюрници са гадни при почистване
иначе какво да ти кажа - всичките вършат една и съща работа - цената няма никакво значение
Виж целия пост
# 26
За нищо. Прибрала съм го в някой забутан шкаф да събира прах. Не са ми вкусни някак нещата правени във фритюрник.
Виж целия пост
# 27
Малко извън темата - а на колко време сменяте мазнината??
Аз пържа 2-3 пъти месечно само картофи и ползвам фритюрно масло, но не мога да преценя кога има нужда от ново....

След 5 или 6 пържения изхвърлям мазнината - използвам олио "Нива". 
Виж целия пост
# 28
Чувала съм, че с палмовото масло така наречената фритюрна мазнина ставали много хрупкави картофките Crazy, но така и не съм го пробвала. Мисля, че по заведенията използват такова и не е много скъпо Peace
Виж целия пост
# 29
Чувала съм, че с палмовото масло така наречената фритюрна мазнина ставали много хрупкави картофките Crazy, но така и не съм го пробвала. Мисля, че по заведенията използват такова и не е много скъпо Peace

Аз ползвам такова, но да ти кажа честно, пърженото има по-особен вкус, лъха на нещо. С олио става много по-вкусно, но пък не може да се измие фритюрника от него. Иначе пържа предимно лятото, фритюрника ми е на терасата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия