Страхотен чийз кейк

  • 2 983
  • 16
Ето ви и от мен един много бърз десерт.В малка тавичка се трошат 2 пакета бисквити Роден край с масло има и с мляко.Към тях се добавя 2 с. л. маргарин за да се получи сместа като тесто.Може да се разбърка и с пръсти.Прави се като блат .Отгоре ,към него се приб.2 с.л.захар разбита с 1 кофичка заквасена сметана.Инакрая се намазва с конфитюр от боровинки около пак 2с.л.,защото ако се сложи повече става прекалено сладко. На всичките ми приятелки съм го казала и всички го харесват.Дано и на вас  ви е вкусно.
Виж целия пост
# 1
Ето ви и от мен един много бърз десерт.В малка тавичка се трошат 2 пакета бисквити Роден край с масло има и с мляко.Към тях се добавя 2 с. л. маргарин за да се получи сместа като тесто.Може да се разбърка и с пръсти.Прави се като блат .Отгоре ,към него се приб.2 с.л.захар разбита с 1 кофичка заквасена сметана.Инакрая се намазва с конфитюр от боровинки около пак 2с.л.,защото ако се сложи повече става прекалено сладко. На всичките ми приятелки съм го казала и всички го харесват.Дано и на вас  ви е вкусно.
А къде е чийза?? Laughing
Виж целия пост
# 2
може да се кръсти крийм кейк. Mr. Green Peace
Виж целия пост
# 3
пробвах го, не е лош!  Peace
Виж целия пост
# 4
А 2 с. л. маргарин не са ли твърде малко за два пакета бисквити? newsm78 Иначе със сметана ми се струва, че ще е по-лекичко и приятно.
Виж целия пост
# 5
да, забравих да кажа че попромених пропорциите,
сложих 1 пакетче бисквитки, повече маргарин (и малко масло)
Сметаната ми се струваше малко една опаковка, но нямах втора под ръка.
А топинга беше конфитюр от ягодки  Heart Eyes
Виж целия пост
# 6
Бисквитената смес действително ли става като блат и рони ли се на трохи, когато се реже?
Виж целия пост
# 7
Има подобна форумска рецепта, само че наистина за чийз-кейк, защото към сметаната се добавя и една филаделфия + малко лимонов сок.
Виж целия пост
# 8
Бисквитената смес действително ли става като блат и рони ли се на трохи, когато се реже?

aко маслото/мараринът е малко, се рони!
Виж целия пост
# 9
Има подобна форумска рецепта, само че наистина за чийз-кейк, защото към сметаната се добавя и една филаделфия + малко лимонов сок.
Другите продукти същите ли са? А начина на приготвяне?
Виж целия пост
# 10
Аз го правя така:
пакет и половина обикн. бисквити натрошвам с блендера, да станат на трохи. Размесвам ги с 100 гр. разтопено масло и щипка канела. Притискам хубаво тази смес по дъното и сантиметър нагоре по стените на форма за торта. Слагам я във фризера. С миксера разбивам 3 пакета сирене крема с 150 гр. пудра захар /може и обикн. захар/ Прибавям голяма кофичка сметана и отново разбивам. Разтопявам на водна баня един желатин в 3 с.л. вода и толкова лимонов сок. Слагам и него в крема, добавям и ванилия. Вадя формата с вече стегналия блат и изсипвам отгоре получения крем. Връщам отново във фризера да стегне. Може и в хладилника да се остави, но трябва повече време. Като стегне крема слагам отгоре сладко от къпини, но защото така го обича синът ми. Всеки може да си сложи, каквото си иска. Става супер. Бързо, вкусно и без термична обработка.  Peace
Виж целия пост
# 11
abet, а сметаната каква е - от подсладената или от заквасената?
Виж целия пост
# 12
Заквасена,  Doro . Предпочитаме я, защото е леко киселичка. Но става и с течна, подсладена. Въпрос на вкус. Аз слагам голяма кофичка. От течната може и малка опаковка. Тя става почти двойна, като се разбие.  Peace
Виж целия пост
# 13
Много ти благодаря за отговора.   bouquetНикога досега не съм правила чийз кейк и се каня да опитам. Hug
Виж целия пост
# 14
После покажете снимки  Flutter
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия