Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 3-та тема

  • 135 423
  • 364
# 315

С Марулка само по 1 яйце се различаваме........Марулке, не яж яйцето......
    


Това ме подсети за първите питки,който месих заедно с дъщеря ми.Всичко си вършим както трябва и като стигна до мазането с жълтък - него го няма.Така и не разбрах какво стана - чашката там,с паничката отгоре захлупена,но празна.Само да съм си мислила че съм отделила...... newsm78 След няколко дена пак месим,пак стигам до мазането и пак чашката празна.Добре че се сетих този път да питам детето къде е жълтъка,а то вдига рамене и вика:"Изядох го".


Дано  да е оцелило прясно яйчице Joy Joy Ако го беше карала, със сигурност нямаше да го пипне Joy
Виж целия пост
# 316
Myriam питката ти е страхотна.  bouquet

Мама Цоцоланка направих баницата. Стана страхотнаааа. Само че аз добавих и яйце. Peace

И снимчици:
Виж целия пост
# 317
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358742.msg9938249#msg9938249

Стаси, Краси, падвам се,че ви е харесала! Моят син е луд фен на тази баница!

Стаси - има яйце в рецептата......
Виж целия пост
# 318
Да, в тестото си сложих яйцето, но и после в плънката също имах в предвид!
Виж целия пост
# 319
Тази баница е страхотна  Peace ще се изпробва в скоро време  Peace Само да попитам ,дали може и кашкавал да се сложи  Thinking  Мама Цоцоланка  ,ти пробвала ли си този вариант  Thinking вместо сирене -кашкавал  Thinking
Виж целия пост
# 320
Да, в тестото си сложих яйцето, но и после в плънката също имах в предвид!

Аз вече подобни луксове не си позволявам......Достатъчно е,че се отпускам и за сирене......Майтапя се.... Hug

С кашкавал - не съм пробвала! Смятам,че той ще се изгуби...Въпреки,че по принцип обичам повече кашкавала пред сиренето, но ако пробваш - сподели!
Виж целия пост
# 321
stasi76 Баницата ти е страхотна-как ги правите тези баници-на мен последният път нещо ми се изкелифещи.Абе вкусна беше даже надмина очакванията ми,защото брашното ми хич го нямаше,ама не стана баш каквото исках.Значи казвате,тази баница да направя.Доста вкусно изглежда.Аз да си призная много не ям такива работи,ама къщните си умират за тесто.И аз правих болярската питка,ама нямаше време да я снимам-изядоха я -мъжа ми и децата.Бих я препоръчала на всички.Надува се много лесна е ,и в същото време е страшно вкусна.
Виж целия пост
# 322

О-ох, тази баничка е страхотна. Не трябваше да влизам тук гладна.... сега ще трябва да се задоволя с пицата, която след малко ще правя .
Виж целия пост
# 323
Моцарелка и аз така душко ooooh!.От как Цоци я пусна тая баница все ми е в главата.Ама то колко други неща от тоя форум се блъскат в тая ЕДНА ЕДНИЧКА ГЛАВА hahaha Joy hahaha
Виж целия пост
# 324
Днес правих усуканата сладка пита на Танита,тук тъкмо я слагам във фурната,а тук е вече готова . Страхотна е на вкус,оценката е 6+!
Виж целия пост
# 325
Ето днешната питка,която беше страхотна на вкус,но нещо украсата й се позагуби  Sad

Виж целия пост
# 326
От как Цоци я пусна тая баница все ми е в главата.Ама то колко други неща от тоя форум се блъскат в тая ЕДНА ЕДНИЧКА ГЛАВА hahaha Joy hahaha

И нали и ти имаш една Мара.....Лесно е с нея, вЕрвай ми....Пък да видим някъде дали не се продават глави???? Купувам ти от воле, длъжна съм ти за много неща! Hug

Аз днес по съвет на Марулка и Ася, реших да спретна същата тази баница, но с различен експеримент - сложих 50:50 типово и бяло брашно, после сложих вътре кашкавал - да видя как е, и трето - май основното - направих я с цвик. Пресече ми се сутринта млякото и защото не исках да го хвърлям - естествено, ползвах - Обади се на приятел - жокер. В случая - пиши във форума!

Та ето я - Преди втасване и Готова......

Някой бе писал за тавите преди време...Моята е малко над 8 см. висока и 30 см. диаметър.

И друго - реших да експериментирам с украса...То там аз съм вързана де, но...издирвам Пепика да направи нещо лесно - спеп бай степ, моля........Пепика, ако обичаш, моля те......
Виж целия пост
# 327
Маме, радвам се, че се е получило. Аз от мама и баба знам, че прясно мляко, дори и пресечено не се хвърля, замесва се с него тесто и става много хубаво и вкусно, правят се палачинки, заливки за баници. В нашия хладилник винаги се намира по някое изостанало прясно мляко и съответно, винаги има повод да се замеси тесто.
Виж целия пост
# 328

Някой бе писал за тавите преди време...Моята е малко над 8 см. висока и 30 см. диаметър.

И друго - реших да експериментирам с украса...То там аз съм вързана де, но...издирвам Пепика да направи нещо лесно - спеп бай степ, моля........Пепика, ако обичаш, моля те......
  bouquet Мамо Цоци здравей! Тъкмо ти сложих баницата с мая отпред на главната страница и влизам да чета.
Какво искаш да ти кажа за украсата - питай. Тестото се прави от вода и брашно, да стане като пластелин. От там нататък си правиш фигурки. Виж в тортената тема, там са майсторки на декорацията. Тук е проблема, че се пече и трябва да внимаваш да не се развали визията на питката и украсата.
  Hug
Виж целия пост
# 329
Пепика, само не ме пращай в тортената тема....От там получавам доживотни комплекси......Точно както го описваш, така си направих фигурките...Но нещо не ми харесаха как станаха...Твоите са едни хубави, големи, моите май бяха меки...Твърдо ли трябва да стане тестото и как примерно правиш рози, листа.....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия