Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 64

  • 38 154
  • 291
# 180
ще си позволя да цитирам _Пепи_  Hug и аз съм една от пробвалите, няма грешка  Mr. Green формата я намазнявам леко с олио и после посипвам с брашно  Peace досега съм пекла цялата смес и после разрязвам на две или три  Peace пека по тази схема на natalyna:

Цитат на: natalyna
Пече се в предварително загрята фурна - при горен и долен огрев, тавата се слага на най-ниското ниво и се пече на 170-180 C, при фурна с горещ въздух(вентилатор) на второ ниво от долу на горе на 160-170 C, за около 30-40 мин.

Цитат на: _Пепи_
Пиша пропорции за торта с диаметър 26-28см.
7 яйца
14с.л. захар (с лек връх)
14.с.л. брашно (равни)

Отделят се белтъци от жълтъци. Белтъците се разбиват със захарта на сняг докато захарта се стопи. Прибавят се желтъците и се бие още 3-4 мин. Миксера се намаля на най-нисла степен и лъжица по лъжица се добавя брашното. Пече се на предварително загрята на 180 фурна, като след 10-тата минута намалям на 160.
Ползвам това брашно:



Сместа си я деля мисленно на 3 и пека 3 блата едно след друго, като остатъка си го държа в хладилник.
На същият блат слагам ситно смлени орехи и какао, като намалям брашното с 1 с.л.

HappyPolly, аз съм правила пънче  Peace говоря за малка фигурка, а не цяла торта. самото пънче съм го оформяла от тесто (или готова маса, или шоколадов фондан или някакво друго), след което се разтапя шоколад и с четка се нанася върху поизсъхналата фигурка. може да се нанесат няколко слоя, получава се имитация на кора и става доста сполучливо  Peace ето как изглежда първоначално ЦЪК (в дъното на снимката) и ето го готово пакЦЪК и КЛИК  Laughing
Виж целия пост
# 181
blueeye®, мерси мила.

В постовете ми нататък в същата тема има и обяснения. При липса на това брашно към обикновенното добавям 1ч.л. бакпулвер.

Ето го целият ми пост

Момичета, пиша ви моята рецепта за блат. Ще ви го напиша за торта с размер Ф26-28.

7 яйца (XL)
14с.л. захар (с връх)
14с.л. брашно (равни) - ползвам с набухвател на Софимел

ако ползвате обикновенно добавете към него 1ч.л. бакпулвер.

Белтъците се разбиват със захарта на гъста пяна. Добавят се жълтъците и се бие още 3-4 мин. След това оборотите на миксера се намалят и се добавя лъжица по лъжица брашното. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурн, като след 10-тата минута се намаля на 160.
Пека го на 3 пъти, като мисленно си разделям сместа на 3 и остатъка го държа в хладилник.

За големите правоъгълни торти (30х40см) ползвам за всеки блат 4 или 5 яйца (зависи от големината им)

Спокойно се добавя какао, но се намаля брашното. Ако сложите 1с.л. какао сложете 1/2 лъжица брашно по-малко.
Може да се добавят и ситно смлени ядки Wink


..... на 1 яйце 2с.л. захар и 2 с.л. брашно. Оттам нататък увеличавш пропорционално Wink
За големи блатове бъркам отделно, че купата и миксера ми няма да се справят накуп с 12-15 яйца. Орехи слагам около 50-70 грама ситно смлени, след като добавя брашното. Какаото също е след брашното.
Фурната ми няма нито вентилатор, нито регулиране на реотани. Пека 10 мин на 180 и още 10 на 160 градуса. Първите 10
мин. никога не се отваря. Понякога намалям и по-рано. Наглеждам си често блата Simple Smile
Виж целия пост
# 182
Хм.. тия блатове..
Аз ако сложа по 2 лъжици брашно на 1 яйце става супер гъсто и не мога да го разбъркам бухнало по никакъв начин..
Обикновено слагам по 1 с.л. захар и по-малко от 1с.л. брашно на яйце..
И не го добавям при жълтъците (брашното), защото като го сложа тами те са разбити на снягм става като тесто..
Разбивам белтъците с 2/3 от захарта, жълтъците с 1/3 от захарта и ги смесвам с лопатка, като постепенно прибавям и брашното..
Така ми бухват много..
Иначе става лепкава каша.. почти като за питка.. с толкова много брашно  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 183
Хм.. тия блатове..
Аз ако сложа по 2 лъжици брашно на 1 яйце става супер гъсто и не мога да го разбъркам бухнало по никакъв начин..
Обикновено слагам по 1 с.л. захар и по-малко от 1с.л. брашно на яйце..
И не го добавям при жълтъците (брашното), защото като го сложа тами те са разбити на снягм става като тесто..
Разбивам белтъците с 2/3 от захарта, жълтъците с 1/3 от захарта и ги смесвам с лопатка, като постепенно прибавям и брашното..
Така ми бухват много..
Иначе става лепкава каша.. почти като за питка.. с толкова много брашно  Rolling Eyes

Ако прочетеш добре описанията ми ще видиш какво хубаво тесто ще получиш. Брашното трябва да е равна лъжица. И се добавя чак след като при белтъците са сложени жълтъците. Знам, че няколко момиичета са пробвали рецептата ми и всичко си им е ставало без проблем.

За жалост скоро няма да пека за да снимам етапи и опечени блатове. Ще правя шоколадова торта с шоколад в блата, а това вече не е пандишпан Sad
Виж целия пост
# 184
Bambinkamalinka , моята бутилка си беше торта-от блатове с крем,оформени като бутилка и покрити с маршмелоус. /долу в подписа ми/ 

Влизам набързо да ви проследя   Mr. Green  ,няма да изреждам,че със сигурност ще пропусна някого...страхотни торти видях, и една змия ...   Peace  от най-нестандартната тортоправачка... Ванче,нямам думи...чудесно е ,че покрай празниците не секват и тортите!   Peace 

На мен ми остана пюре от кестени от коледната пуйка, и намерих рецепта за торта с крем от кестени...та с това си играх тези дни...

   
Виж целия пост
# 185
здравейте отново виждам прекрасни торти - Браво  bouquet  bouquet  bouquet

ето и от мен една скромна коледна тортичка
http://photo-zona.net/images/user7898/album1870/preview/12305848 … 4787_DSC02246.JPG

ето от друг ъгъл http://photo-zona.net/images/user7898/album1870/preview/12305847 … 3993_DSC02245.JPG

ето и разрез http://photo-zona.net/images/user7898/album1870/preview/12305847 … 3524_DSC02249.JPG малката обожава тази торта и заради нея все торта с рула правя Mr. Green

обаче за НГ - ще е пандишпанова с банани - любимата на баща и Crazy Crazy Crazy
Виж целия пост
# 186
Готова съм и аз с Новогодишната тортичка  Simple Smile Сега се моля да издържи пътя от Поморие до Шумен  Praynig
Идеята за тортичката е от интернет  Wink
Весели празници на всички! Hug  bouquet
Виж целия пост
# 187
Чудесни торти виждам, не знам дали ще ми стигне времето и концентрацията да отбележа всички, ще карам по памет -

silrai, чудесен зайо, дай и снимка с нос:))) Ама готино си получи с този нос...

Виолет, точно навреме с твоя перлен експеримент - нещо подобно замислям за утре, искам да е набързо и да не ми отнема нерви и настроение, че вкъщи едва ме издържаха преди Коледа:))) Каква е твоята вътре, това отгоре изглежда много сочно, почти като крем с кисело мляко...мммм

Simple Smile), благодаря за снимката със свещичката:)) добре стои там при месечинката:)

blueeye, има уют в тортичката ти, това е по-важното, но предполагам какво е да си реализираш идеята за 2 часа...

Милена, благодаря ти за коментара:) Установих, че да покриваш АКК е песен просто, какво ли би било, ако имах време и марципан да направя, и първо да ги "опаковам" с него, а чак после да покривам с фондан, сигурно и с нивелир нямаше да намеря кривина...натискаш си, където искаш, понавдигаш си, ако се наложи...мечта...Simple Smile

краси.мира, ако е успешна рецептата, напиши я след празниците, иначе идеята за плодовата украса е много свежа:))

dobbito2, чудесно червено..и зелено:))

Аз съм си, не съвсем скрамна тази торта, има вид на прекрасен, голям бонбон!

За пандишпана - мисля, че си заслужава да се проучи практиката и теорията, на мен винаги ми се надига хубаво докъм някое време, след което безславно се прибира, е, не съвсем обратно, но не ми се получава добре, сигурна съм. Иначе си става сравнително плътна фина гъбеста структура (говоря за без бакпулвер). Майка ми има един кекс, със 6 яйца, олио, вода и т.н., не се разбиват отделно жълтъци и белтъци - той си се надига без каквито и да било набухватели...Маже си формата, поръсва я...може би, поръсена с брашно, не е като само намазана и пак се захваща за нещо тестото...аз това за захващането го бях чела за други едни кейкове - angel food ли се казваха - нещо такова:)) Ох, да ходя да видя дали ще излезе нещо от Калифорнийската златна треска (видя ми се най-бързо и лесно) и след утре ще се разровя из бейкинг.911 и ще видя какво всъщност съм чела за пандишпана...

Ако не ви "видя" до утре, весело изпращане и посрещане, и доскоро на всички ви, сладки момичета:)!
Виж целия пост
# 188
И аз пробвах рецептата на Пепи - понеже ползвам обикновено брашно слагам бакпулвер и съм много доволна.
Не оставям блата във фурната след изпичане тъй като автоматично се включва вентилатор, който я охлажда и каквото и да оставя вътре гарантирано спада.
Виж целия пост
# 189
dimitrina73 ще ти пиша подробно довечера на домашният комп, че сега от прехвърчане от задача на задача, попаднах на един комп и исках просто да докладвам на едни дами, дето сигурно вече ми мислят лоши работи...  Crazy
Извинявам се за спама, обръщам се към ... те ще разберат, че към тях се обръщам  Mr. Green  Кашона е дошъл вчера (най-накрая), но... още дори не е погледнат от митничар документално (това до преди 20-тина минути). Казаха на 3-ти да отидем да го вземем. Тъй че мацки, извинявам се, че не можа да стане тази година  hahaha
Хайде продължавам да хвърча по задачи....
Виж целия пост
# 190
Пресече ми се сметаната за тортата, но не много. ooooh! Мислите ли, че мога да я използвам за между блатовете, че отгоре ще  я поливам с шоколад? Чудя се, нали няма нищо да и стане на тортата, или?
Виж целия пост
# 191
Момичета срам не срам да покажа и моята торта за рожденият ден на дъщеря ми.Стана далеч не такава каквата бях намислила вечерта преди празника тръгнах да я сглобявам и детето вдигна температура и така не можах цяла нощ да правя нищо по тортата даже си мислех въобще дали ще има празник ако не се оправи на другият ден.Исках да я направя с Варната за покритие ...но не стигнах.На сутринта слава Богу детето беше добре и набегом ходих до магазина за сметана.Ох нямам опит с тази сметана но нямах друг вариант, дори и надпис не успях да направя.Фигурките ги прових предварително от руска мастика 2 и мечето от бонбони маршмерлоуз.Личи ми че отдавна не бях правила торта но с този ремонт в кухнята доста се проточи.Съжалявам за качеството на снимката коята направих в хладилника.Ето я и тортата   
                     
                     
Виж целия пост
# 192
Браво на всички сръчни пчелички - много красиви и интересни неща видях   bouquet
 Клеър забравих снощи за намазването да ти кажа - аз не мажа от страни , слагам хартия само отдолу и пръскам със спрея за всеки случай.
 Това за Ейнджъл Кейк и за Спондж Кейк го обясняваха в Дизърт Байбъл - и е така де. Аз съм пекла и с намазана тава и без - получи се точно това което ти каза - надува се и пада.
 Сега аз да похваля и американските фурни - тези които имаме ние включват горен реотан само над 375 Ф ( 190 С). Казвала съм винаги - един Раховец в Бг ми е вършил страхотна работа.затова се надявам да доживея и да ползвам фурната в къщата - тогава ще докладвам . Та на такава фурна пандишпан не може да се опече . Другото което е брашното - е и аз не вярвах но е истина . Брашното е различно .
Виж целия пост
# 193
Благодаря на всички за съветите.

Рая вторите ги правих с брашното, което ми препоръча. Мисля си че този път проблемът беше в това, че намаязах стените  Thinking . Здраве да е, ако правя някога пак тези блатове ще пробвам варианта без да мажа стените  Peace
Виж целия пост
# 194
Юхууууууу Simple Smile
Май се оправих с шоколадовото тесто  newsm44

Ванче  newsm51

Ама .. нещо ми стана едно такова на мини дупчици.. Като аериран шоколад  Mr. Green
Аз си го харесвам  Crossing Arms Blush

Сега ще извръткам някаква украса от малкото, което остана Simple Smile Че ми свърши глюкозата .. иначе трябваше и бяло да права по план.. Ама ще променим планът  Crazy

Ето едно мини скромно торте от мен Simple Smile
Украсявахме заедно с дребния и едвам я спасих тортичката миличната от разруха  Crazy

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия