Баница с газирана вода,нещо гадна стана

  • 14 628
  • 30
# 15
Единствената баница, която правя е с газирана вода. Правя я от всякакви кори, слагам два пласта сирене, нарязвам я на парчета, заливам със сгорещено олио, отгоре я заливам с разбити 4-5 яйца  газирана вода около 300 мл, мятам в гореща фурна и това е.
Виж целия пост
# 16
Развалиха корите за баница Бела - затова ги ползвам само за тиквеник и баклава, и им слагам повечко плънка и мазнина.


На мен за съжаление и баклавата ми провалиха. Надуха се, а след заливането със сиропа станаха глетави. На вкус беше като млечна баница с орехи. Не, че не се изяде, но ме хвана страшно яд.

Иначе рецептата за баница с газирана вода моя колежка ми е казвала, че я прави с наредени кори, натрошено сирене, олио и малка бутилка газирана вода. Даже яйца не слага. Не съм я пробвала, не ми допада този "пестелив" вариант на баница - предпочитам да има яйца, кисело мляко, много сирене.
Виж целия пост
# 17
Аз я правя така както си я направила,но аз слагам около150- 200ml. газирана вода и винаги става пухкава.Според мен  си сложила много газирана вода и затова  е станала така.
Такова е и моето мнение.
Даже аз слагам най-много 150мл. и действително става много пухкава и няма никаква неприятна миризма  Peace
Виж целия пост
# 18
Аз също правя баницата с газирана вода и става много вкусна и пухкава.
Ако корите са 400 гр., заливката е с 4 яйца и 400 мл. газирана вода.
Намазвам тавата с олио, слагам един лист и покривам цялото дъно на тавата. След това върху всеки лист слагам в средата сирене, събирам краищата към средата и го слагам в тавата. Така нареждам всички лист един до друг. Намазвам отгоре с маргарин или чисто масло. Заливам с яйзата и газираната вода, като с вилица проверявам да има навсякъде от заливката. Пека в леко загрята фурна. След изпичането я обръщам веднага.
Виж целия пост
# 19
...
  Сега реших,че ще я направя по следния начин.Ще комбинирам двете рецепти в една и мисля,че ще се получи.
...
Направи ли я по комбинирания начин  Rolling Eyes ?
Виж целия пост
# 20
Аз я правя така както си я направила,но аз слагам около150- 200ml. газирана вода и винаги става пухкава.Според мен  си сложила много газирана вода и затова  е станала така.
Такова е и моето мнение.
Даже аз слагам най-много 150мл. и действително става много пухкава и няма никаква неприятна миризма  Peace
И аз я правя по същия начин с 200 мл вода и става страхотна.
Виж целия пост
# 21
Аз я правя така както си я направила,но аз слагам около150- 200ml. газирана вода и винаги става пухкава.Според мен  си сложила много газирана вода и затова  е станала така.

И аз така мисля. Най-редовно правя баница-кавърма и слагам 4 яйца и около 200 мл сода+ кис.мляко. Никога не се е случвало да не ми стане.  chef
Виж целия пост
# 22
...
И аз така мисля. Най-редовно правя баница-кавърма и слагам 4 яйца и около 200 мл сода+ кис.мляко. Никога не се е случвало да не ми стане.  chef
Не съм слагала кисело мляко в заливката  Thinking . Променя ли се вкуса?
Виж целия пост
# 23
Ами става много пухкава от содата и мека и сочна с млякото. Аз слагам и сиренце-ммм богата работа.  chef
Виж целия пост
# 24
Корите нагъвам в тавичката като ветрило. Между гънките слагам натрошеното сирене. Заливам с 4-5 яйца разбити и при тях добавям около 1 ч.чаша газирана вода или лимонада. Поръсвам с олио. При този вариант не слагам кисело мляко.  След като се опече обръщам тавата върху 4 купички докато изстине. Никога не съм имала провал - става много пухкава и вкусна.
Виж целия пост
# 25
Аз я правя така както си я направила,но аз слагам около150- 200ml. газирана вода и винаги става пухкава.Според мен  си сложила много газирана вода и затова  е станала така.

И аз така мисля. Най-редовно правя баница-кавърма и слагам 4 яйца и около 200 мл сода+ кис.мляко. Никога не се е случвало да не ми стане.  chef
И аз слагам 200 мл. газирана вода,3 яйца,1/2 кофичка кисело мляко.Става СУПЕР! Плънката ми е от 400 гр сирене с едно яйце....Никога не съм имала гаф,става пухкава и вкусна.
Виж целия пост
# 26
Моята баница с газирана вода се пече в момента  Laughing .
Утре може да се отчета със снимки  Flutter
Виж целия пост
# 27
Изпълнявам обещанието си (макар и с малко закъснение  Embarassed)
преди заливката

вече със заливка, преди печене

ИЗПЕЧЕНА   chef

парченце

и още едно
Виж целия пост
# 28
Да си кажа.......Правила съм баница с газирана вода и винаги се е получавала.....Дори, когато съм нямала газирана вода, съм ползвала лимонада. Вкусна е! Благодаря,че ме подсетихте за този вариант.....Преди време само с газирана вода(лимонада)правих баниците.....Сега съм ги забравила....А иначе спор няма - много, много развалиха и Белла, и Фамилия.....Когато има ползвам само Сърбиянка.....
Виж целия пост
# 29
Мама Цоцоланка откъде ги купуваш тези кори? Дори не съм ги чувала.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия