Зелен чай?

  • 178 324
  • 199
# 45
Някой от познавачите няма ли да сподели кои са най-хубавите марки??? Аз до сега съм пила само този от Лечител, но искам да пробвам и други, та препоръчвайте! Simple Smile
Виж целия пост
# 46
На АКбар е 2.50 за 25бр. има го в кауфланд-различни вкусове-опитай Peace
Виж целия пост
# 47
подариха ми кутийка Dilmah черен, който направих по указанието на кутийката - е, по-вкусен черен чай не бях пила Simple Smile за съжаление малко ми е силничък, пък и кафе обичам сутрин..
решила съм да пробвам да направя и зеления по същия метод да видим дали ще има разлика
Виж целия пост
# 48
Мен чайовете нещо не ме "ловят" - пила съм и черен и зелен преди лягане и си спя като къпана.
И с кафето се получава нещо подобно, въпреки че не съм редовен консуматор.
Май имам някаква имунизация против кофеина...  Laughing
Виж целия пост
# 49
ох ooooh! добре, че мен ме ловят, че иначе ще обикалям неадекватна наоколо с мойто ниско кръвно..
Виж целия пост
# 50
а има ли разликата между завряла и поизстинала вода за чай и такава, която просто е затоплена до около 80С? защото аз така си правя зеления чай - заливам го с вода преди да е завряла. ако има значение обаче, да сменям технологията, че не искам да се минавам Simple Smile.
Виж целия пост
# 51
 Rolling Eyes и мен ме интересува
всъщност, би трябвало да е едно и също newsm78 ама по-добре някой по-осведомен да каже..
аз завирам водата, но това е защото и без това тя изстива докато приготвя чашата, извадя чая...
Виж целия пост
# 52
Ами аз първо така правех - махах водата преди да е завряла - някъде около 70-80гр., но после четох, че трябва да кипне и да се остави да поизстине.
Някой дали има обеснение как е правилно?  newsm78
Виж целия пост
# 53
И аз дълго време редовни пиех зелен чай, и го приготвях по една технология,която не помня от къде съм научила. А именно-пълня съда с 500мл.вода и като зпочне да шуми го свалям от котлона, слагам кафена лъжияка от насипния чай, престоява няколко минути,прецеждам го и после добавям 500мл.вода.Слагах го в шишенце и цял ден си пиех от него ,вместо вода.С напредването на деня цвета му ставаше все по-тъмен.Сигурно се окислява  Thinking.
Виж целия пост
# 54
Мимоза, ще пробвам и твоя начин  Flutter
Виж целия пост
# 55
Привет и поздрави за темата  Hug

Аз харесвам да пия   чай, но напоследък не си правя редовно. Сега докато четях  темата си реших да си правя по-често. Но си спомням, че  миналото лято доста по-леко понасях жегите с чаша зелен чай  Peace
Виж целия пост
# 56
Мимоза, ще пробвам и твоя начин  Flutter
дори нямам идея от къде го знам- сигурно продавачката в магазина за чай. Метода за чаени церемонии 100% е по- добър-утре ще го видя  Laughing
Виж целия пост
# 57
Аз знам, че чаят се запарва със вода, която е отстранена от огъня преди да започне да ври. Така температурата е може би около 80-9- градуса, не повече. Вече след това зависи от времето, през което чаят стои със водата и се запарва. Колкото по-дълго време стои става толкова по-концентриран и горчив на вкус. Всеки явно трябва да си намери оптималното време за запарка на чая. Но задължително веднага след наливането на водата, чашата или каната в която се прави чаят трябва да се покрие плътно за да не излетят летливите веществата от напитката, които са полезни и е добре да си останат там за да можем после да ги приемем с чая. 
Виж целия пост
# 58
Донесоха ми истински зелен чай на листа от Китай.  Чаят е в мънички торбички от фолио и като отвориш една ти стига да запариш 3-4 чаши вода. Като го сравня със зеления чай, който се продава масово по магазините (имам предвид тези в пакетчетата), мисля, че тукашните чайчета са голяма измишльотина, особен пък тези с разни привкуси и аромати - пълни са с химия. Не мисля, че има изобщо някакъв смисъл да се пият. През горещия сезон понякога си правя следната напитка: Една чаша запарка от зелен чай добавям към кана с вода и оставям в хладилника. Така като съм жадна и не ми се пие просто вода, си имам малко по-различно на вкус питие  Wink Понякога си слагам и резенче лимон.
Виж целия пост
# 59
Аз вече пробвах няколко варианта от зеления чай и засега най-истински ми се струва Twinings, в метална кутия, насипен. Листата след запарка стават доста по-големички от останалите, които съм купувала. Много ми харесва, ще пробвам и кутиите на Dilmah и ако не ми хареса, ще си продължа с този. ;Ю)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия