За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 13 917
  • 310
# 225
Мерси, max-mama!  Peace То пак си е точно цедено мляко, ама е толкова кисело, та едва се трае  Thinking А срока му на годност е чак до 30 януари!

Асялейн, дано не те подвеждам  Thinking Но съм правила питките, без специални плочи и знам, че се надуваха като балони.
Виж целия пост
# 226
Мерси, max-mama!  Peace То пак си е точно цедено мляко, ама е толкова кисело, та едва се трае  Thinking А срока му на годност е чак до 30 януари!

Ааа,има му нещо значи,вероятно от неправилно съхранение.
Виж целия пост
# 227
момичета в момента няма никои в темата но дано се появите
искам да питам за пил.дробчета прочетох в стара тема че ги пекат замразени,всмисъл замразени овалват в олио и брашно и бух в тавата-възможно ли е,или не съм разбрала newsm78
Виж целия пост
# 228
Не съм чела старата тема и не знам за този съвет за дробчетата, но аз лично не бих направила така  Thinking  Извади ги, сложи ги в купа/тенджера със студена вода и за около 40мин ще се размразят или поне силно отпуснат и после при миенето с вода от чешмата ще са напълно размразени.
Виж целия пост
# 229
Не рискувай така.....

Винаги ги размразявай,защото хем си ги измиваш,хем проверяваш да няма някоя забравена жлъчка(едно зелено балонче от долната страна на дробчето),която ако не я махнеш вгорчава дроба....
Виж целия пост
# 230
Вчера в ресторант Белвю си хапнах стар фасул с праз на фурна.Искам да приготвя такова нещо в къщи през уикенда, моля подайте някаква рецепта или линк.Мерси предварително.
Виж целия пост
# 231
Имам една кутия печен патладжан във фризера. Някакви идеи какво да го правя? Аз се сещам за доматен сос, но малко не ме бива по сосовете да ги правя Wink.
Виж целия пост
# 232
Имам една кутия печен патладжан във фризера. Някакви идеи какво да го правя? Аз се сещам за доматен сос, но малко не ме бива по сосовете да ги правя Wink.

Ааа,нищо сложно.
Нарязвам доста лук,задушавам го,прибавям патладжана(може и печени чушки-нарязани) и него леко го задушавам.После малко брашно и червен пипер,малко вода и домати-на вкус(през зимата слагам дом.пюре и лютеница,става много вкусно),няколко нарязани скилидки чесън и много магданоз накрая.Сервирам със сирене,който желае,разбира се.Та това.През лятото не слагам брашно и червен пипер,а направо настъргано домати.
Виж целия пост
# 233
вчера изкарах свински ребра и се чудя как да ги направя  newsm78
Виж целия пост
# 234
вчера изкарах свински ребра и се чудя как да ги направя  newsm78

С кисело зеленце ще стане страхотно ястие.
Виж целия пост
# 235
исками се в някаква марината и после да ги изпека на китайския ми харесва как ги правят ама там май ги пържат
Виж целия пост
# 236
как се правят картофки хепи newsm78
Виж целия пост
# 237
Имам една кутия печен патладжан във фризера. Някакви идеи какво да го правя? Аз се сещам за доматен сос, но малко не ме бива по сосовете да ги правя Wink.
Можеш да го размразиш, да го нарежеш на кубчета, осоляваш, слагаш чесън - настърган или от преса, слагаш оцет, олио, магданоз - една вкусна салата.
Друго, което ми идва наум - ако имаш и замразени печени чушки, можеш да направиш кьопоолу
Виж целия пост
# 238
Хубава е идеята за кьополу, но ми се иска манджичка и затова ще го направя както max-mama е написала. Благодаря, дами Hug!
Виж целия пост
# 239
исками се в някаква марината и после да ги изпека на китайския ми харесва как ги правят ама там май ги пържат
Аз ги пека. Мариновам ребра, гърди в настърган лук, лимонов сок, мед, джоджен, соев сос, доматен сок/кетчуп/. След няколко часа ги мятам във фурната, с малко вода в/у маринатата. Пекат се за 1/2-1 час. Слагам повече лимон, за да не сладни много от меда.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия