Защо трябва да се преварява зехтинът?

  • 14 187
  • 43
# 30
На малки деца нерафинирани мазнини не се дават.
Най- добре изобщо не им давайте зехтин - преварен или не - по- добре се придържайте към готовите пюрета и маслото - когато влезне в разрешените храни - поне до годинка.
Става дума за мазане със зехтин...  Wink
Виж целия пост
# 31
На малки деца нерафинирани мазнини не се дават.
Най- добре изобщо не им давайте зехтин - преварен или не - по- добре се придържайте към готовите пюрета и маслото - когато влезне в разрешените храни - поне до годинка.
Става дума за мазане със зехтин...  Wink
Логично е човек да допусне, че става дума за кулинарен въпрос  Peace
Зехтинът не е за мазане, а за ядене.
За мазане се използват едни други продукти.
Виж целия пост
# 32
Така че скъп студено пресован - на салата, обикновен - на бебе.
За салатата съм съгласна, а за бебето никакъв има си толкова много и разнообразна бебешка козметика.
Виж целия пост
# 33
Аз  мажа със зехтин непреварен.Много съм доволна.
И аз не намерих логично обяснение на преваряването и така си го подкарах както е от бутилката. Grinning
Виж целия пост
# 34
[Логично е човек да допусне, че става дума за кулинарен въпрос  Peace
Зехтинът не е за мазане, а за ядене.
За мазане се използват едни други продукти.

тия едни други продукти обичано съдържат вредни и доказано карциногренни съставки
ако прочетеш етикета на това, с което мажеш бебето си, ако не намериш да съдържа парабени ще ме изненадаш много.
Виж целия пост
# 35
Аз  мажа със зехтин непреварен.Много съм доволна.
И аз не намерих логично обяснение на преваряването и така си го подкарах както е от бутилката. Grinning
Виж целия пост
# 36
[Логично е човек да допусне, че става дума за кулинарен въпрос  Peace
Зехтинът не е за мазане, а за ядене.
За мазане се използват едни други продукти.

тия едни други продукти обичано съдържат вредни и доказано карциногренни съставки
ако прочетеш етикета на това, с което мажеш бебето си, ако не намериш да съдържа парабени ще ме изненадаш много.
Пише без парабени на това http://www.medshopexpress.com/409.html, което ползвам аз против подсичане. Само, че не знам дали ползват зехтина вместо това. И шампоанът им е 100% сапун. За мен е ОК.  newsm78
Виж целия пост
# 37
Преварява се, за да се убият евентуално попаднали микроорганизми, които за възрастните не са опасни, но за недоразвитата имунна система на бебето са. А що се отнася за преваряването, то е на водна баня и не позволява на зехтина да кипи, което не унищожава ценните му качества.
Виж целия пост
# 38
Зехтинът ТРЯБВА да се преварява , само и единствено когато се използва за козметични цели . По този начин се усигурява стерилизиране на течноста  ................."Тъй като кожата на бебетата има склонност към изсъхване и образуване на корички, препоръчва се тези места (гънки, свивки на кожата и т.н.) да се намазват с бебешки крем ( бебешко олио), който овлажнява кожата и има особено добър ефект веднага след къпане. При намазването, кремът (олиото) трябва добре да попие, за да не възпрепятства естественото дишане на кожата. Най-добре е да използвате за целта преварен чист зехтин, който не се окислява и не създава благоприятна среда за развитие на микроорганизмите. "
За цели , различни от тези , зехтина НЯМА нужда да се преварява , точно поради причината , да му се запазят полезните витамини и мастни киселини , които иначе температуреата разрушава .......
Виж целия пост
# 39
http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=1186
Виж целия пост
# 40
На малки деца нерафинирани мазнини не се дават.
Най- добре изобщо не им давайте зехтин - преварен или не - по- добре се придържайте към готовите пюрета и маслото - когато влезне в разрешените храни - поне до годинка.
Става дума за мазане със зехтин...  Wink
Логично е човек да допусне, че става дума за кулинарен въпрос  Peace
Зехтинът не е за мазане, а за ядене.
За мазане се използват едни други продукти.

doh

Да бе.

Бебетата е най- добре да се мажат с бебешко мляко, ако е зима и голям студ - може с бебешко олио...
Виж целия пост
# 41
И на мен ми казаха да го преварявам.Но така и не разбрах защо newsm78
Виж целия пост
# 42
Аз също го преварявам,за по сигурно нека се стерилизира течността.и не мисля,че така се унищожават полезните му съставки.
Виж целия пост
# 43
Няма такова нещо, тази температура убива голяма част от полезните съставки. Освен това се маже с хубав Екстра върджин, студено пресован. На всичкото отгоре не завира, само се топли на водна баня. А в "претоплената храна" по-бързо се развиват бактерии.  ooooh!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия