Виенски кифли

  • 62 355
  • 240
# 105
Aз направих кифличките вчера. Нямах мак и ги поръсих само със захар. Станаха великолепни и то още от първия път!

Да си призная, и аз съм малко от клуба на Рени и Крисче - такава пишман месачка съм, che мерната единица "брашно колкото поеме" ми е точно толкова ясна, колкото и "светлинна година на литър"  Laughing
Natalyna, дълбоки благодарности за чудесната рецепта!   bouquet
A поръчката от домашните е - следващия път двойна доза!  Laughing
Виж целия пост
# 106
С какво мляко се правят прясно или кисело?
Извинявам се ако е писано някъде из темата, но от 3 дни чета и разглеждам из форума и все на тези виенски кифлички попадам.
Не знам дали ще се справя с тях.
Стискайте палци.
Виж целия пост
# 107
Аз не съм ги правила, но за да се направя на УМНА, нали съм си ГИЦА УМНИЦА  Joy Joy Joy, пише в рецептата 175 мл - което ме навява на мисълта, че няма как да не е прясно. Ако беше кисело, обикновено момичетата пишат гр. Освен това Нат живее в Чехия, а там дори и да има кисело мляко, не е под път и над път. Затова залагам на прясното Peace Peace Peace
Виж целия пост
# 108
Верно бе, че сигурно е рясно!
Виж целия пост
# 109
Прясно е млякото - извинявам се!  Blush Аз по дефолт си пиша мляко, щото тук на нещото което е подобно на киселото мляко казват йогурт! Wink

Роца много апетитни кифлички!  bouquet
Виж целия пост
# 110
Директно запо4нах с двойна доза ( в предвид похвалите ), но не се харесаха вкъщи.... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 111
В събота от същото тесто направих тази питка. Разточих цялото тесто, сложих топено сиренце за пълнеж, навих на руло, усуках и навих на охлювче. Резултата е невероятен!  Peace
Виж целия пост
# 112
Гелева, питката изглежда превъзходно - ти си измислила направо нова рецепта!  bouquet

E&M, съжалявам че не са били по вкуса ви. МОже би очакванията ви са били други! Thinking
Виж целия пост
# 113
Най -накрая успях да намеря време за втори опит Embarassed и станаха зашеметяващи.Не си спомням едно врене виенските кифлички, но вкусът на тези е страхотен.
Грешката ми е била в гъстотата на тестото.Явно съм объркала или брашното,или млякото.Сега го направих като за козунак и всичко е наред-бухнаха много при печенето и си задържаха формата.
Съжалявам, че нямам снимки Embarassed.
Наталина,  bouquet
Виж целия пост
# 114
Роца твоите какви са хубавииии Peace
Гелева а питката ти - мммм Heart Eyes. А така със сиренце добре ли се получи.В смисъл, че самото тесто си е доста сладко.
Виж целия пост
# 115
Няма как, и у нас замириса на кифлички. Глътна ми малко повече 400 гр. брашно, за да се оформи на хубава топка в машинката. Иначе се мажеше леко под бъркалката. Добавих и още 1 лъжичка захар, че май си подаме по сладичкото в къщи. В началото се притесних, че количеството мая е малко и няма да втаса и го оставих да втасва час и половина. Стана обаче тесто и половина. Като памук в ръцете. Виенски кифлички никога не съм яла  Embarassed признавам си и не зная дали това е вкусът им, но с лимонената коричка миришеше много приятно на козуначени кифлички. Пълнежът ми беше със сладко от череши. Правих ги снощи, но сутринта бяха меки и вкусни, а не жилави, както се е получавало с други кифлички. Чудесна рецепта Наталина, благодаря ти   bouquet
Някой направи ли вече кроасанчетата  newsm78
Виж целия пост
# 116
natalyna , тестото е разкошно !  Hug
Бъни , намалих малко количеството на захарта, сложих равна супена лъжица. Peace
Виж целия пост
# 117
Благодаря за рецептата Наталина   bouquet
Не си падам много по месенето, но в неделя ги направих. Страхотни са  Hug
Вместо лимонова кора сложих от мандарина, и за пълнеж шоколад. Чудни станаха. newsm10 coolcool
Виж целия пост
# 118
natalyna, отново страхотна рецепта!  Hug Всичко, което съм правила от теб, винаги се е получавало!  Peace

Аз ги направих повечето с локум, но и без ми харесаха! Нямах мак и сложих сусам и захар. Прекрасни са!
Виж целия пост
# 119

Този път ги направих с шоколад - фантазия.....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия