Експеримент със 7 вида българско кисело мляко

  • 61 646
  • 366
# 120
Много интересна тема ние в къщи също купувахме само Верея , но откакто скоро купих 6 млека Верея 4.5  от голям магазин и 6те бяха като айрян вътре и с различен вкус гледам да купувам други марки .
Виж целия пост
# 121
И аз благодаря предстои ми захранване с кисело мляко.Вси4ката информация ,която про4етох ми е много полезна.Аз ли4но харесвам маркели на вкус ,но се съмнявах дали е подходящо за бебе на 10 месеца.Ще следя темата с интерес и за напред.Поздравления за авторката   bouquet Grinning
Виж целия пост
# 122
Аз имам една питанка...Надявам се някой по-запознат да може да отговори. Четох скоро, че за да увеличат трайността на киселото мляко, в производството му се използвала "изсушена" бактерия. Т.е. има я, но е по-ленива, съответно по-бавно млякото вкисва.
Възможно ли е Верея да използват точно такава изсушена бактерия и понеже тя не е толкова активна, не може да закваси прясното мляко?
Виж целия пост
# 123
хората имат различни вкусове, за мен Верея е като сополи. Напоследък ядем Боженци, същия вкус като старата Родопея,която вече на нищо не прилича.
Виж целия пост
# 124
Аз харесвам Верея, но "На Баба" newsm11
Виж целия пост
# 125
В хладилника си имам Верея 4.5%, на която и е изтекъл срока на годност на 22.12.2008Г!!!! #Crazy Купихме цяло стекче от Метро и все още стои в хладилника да видя кога ще му стане НЕЩО на това "мляко". Имам още две не отворени. Отгоре не е бомбирано и на външен вид си е ок.Преди 2-3 дни отворих поредната кофичка за проба, помирисах го- нищо му няма, Опитах го!!! Ми пак нищо му няма. В същото време когато опитвах млякото позавъртях кофичката и погледа ми попадна на надпис  hahaha"без консерванти"!!! Това е направо за господари на ефира, но не ми се разправя. Със сигурност вече няма да си купя такова мляко и съветвам същото и вас.
ето и снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=335726&pid=10277796
Виж целия пост
# 126
Tommelise, споделих го и по-назад, но и домашноквасеното мляко има мнооого дълъг срок, в който си запазва консистенцията и вкуса. Говорим за 45 дни със сигурност, но можеше и още да изкара.

По-нагоре в темата имаше мнение, че овче кисело мляко трае цяла зима в избата. Логично е млякото да се разваля, когато е на топло, но когато е на студено - и при домашните продукти срокът е доста сълъг.

Виж целия пост
# 127
Аз имам една питанка...Надявам се някой по-запознат да може да отговори. Четох скоро, че за да увеличат трайността на киселото мляко, в производството му се използвала "изсушена" бактерия. Т.е. има я, но е по-ленива, съответно по-бавно млякото вкисва.
Възможно ли е Верея да използват точно такава изсушена бактерия и понеже тя не е толкова активна, не може да закваси прясното мляко?

ами в такъв случай въпроса е дали млякото което си купуваш от магазина е достатъчно "кисело мляко"...
Виж целия пост
# 128
Strahoten opit..Kostvalo ti e dosta veme i pari navyarno..az ne jiveya v bg..idvam prez lyatoto i za jalost sim mnogo razo4arovana ot bg mlyako...az obi4am s kaymak...a prez lyatoto mlyakoto si e napravo vodnisto  ooooh!...nosya si ot turtsiya...pone znam 4e tsyaloto mi semeystvo yade istinsko kiselo mlyako...kupuvam i ov4o ,koze mlyako i sim mnogo dovolna...gledam da kupuvam kiselo mlyako s jivi bakterii 4e e polezno za organizma..tuk mu vikat prebiotik...no....ima edno golyamo no.....po4ti viv vsi4ki mleka ima himikali..za da ne podkisne sled den dva.... newsm78..taka 4e nay dobre kiseloto mlyako da se pravi u doma..siz ka4estvena zakvaska...razbira se 4e i mlyakoto da e ekologi4no 4isto...
Виж целия пост
# 129
Tommelise  s hranata sega ne biva..izhviryay go i tova e...dori da e izminal i edin den...ne riskuvay.4e zdraveto e po skipo ot parite koito si dala za mlyakoto...a za tova 4e pise...bez konservanti...ne vyarvay...i tuk e sistoto..lijat na paraziya... Joy Joy
Виж целия пост
# 130
no name  deystvitelno izpolzvat su4eni ili mirtvi bakterii...jivite bakterii sa izklyu4itelno polezni..tuk mlyakoto s jivi bakterii se nari4a PREBİOTİK...i e po skipo ot drugoto mlyako...tuk prodavat i kefir...koyto e po polezen ot kiseloto mlyako tikmo zaradi jivite bakterii...a vkusa e razbirkano mlyako s kiselo...ne e ayran... Sick..Ne e za nashiya vkus...
Виж целия пост
# 131
no name  deystvitelno izpolzvat su4eni ili mirtvi bakterii...jivite bakterii sa izklyu4itelno polezni..tuk mlyakoto s jivi bakterii se nari4a PREBİOTİK...i e po skipo ot drugoto mlyako...tuk prodavat i kefir...koyto e po polezen ot kiseloto mlyako tikmo zaradi jivite bakterii...a vkusa e razbirkano mlyako s kiselo...ne e ayran... Sick..Ne e za nashiya vkus...

Кефир съм пила в Украйна, там си нямат никакво кисело мляко в магазините, затова си мисля, че и в кефира няма, ама знам ли... newsm78
Виж целия пост
# 132
Аз лично не ям кисело мляко, мъжът ми купува за него и децата, различни марки. Но не е вярно, че Верея не се разваля, разваля се, поне отворената такава. Онзи ден изхвърлих едно мухлясало (въпреки, че не съм сигурна, че така трябва да се разваля КМ). Беше в срок на годност, но е поседяло отворено 1 седмица.
Виж целия пост
# 133
Аз лично не ям кисело мляко, мъжът ми купува за него и децата, различни марки. Но не е вярно, че Верея не се разваля, разваля се, поне отворената такава. Онзи ден изхвърлих едно мухлясало (въпреки, че не съм сигурна, че така трябва да се разваля КМ). Беше в срок на годност, но е поседяло отворено 1 седмица.
Най-вероятно е попаднал хляб в млякото, за да мухляса според мен.
Виж целия пост
# 134
хората имат различни вкусове, за мен Верея е като сополи. Напоследък ядем Боженци, същия вкус като старата Родопея,която вече на нищо не прилича.
  И аз харесвам Боженци - сигурно ще е така, докато е сравнително ново и после ще прецакат и него.  Tired
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия