Експеримент със 7 вида българско кисело мляко

  • 61 488
  • 366
# 30
Аз купувам На баба и Герма. Герма започнах да купувам след като прочетох тази статия
Виж целия пост
# 31
Ние купуваме Бор Чвор и ще съм благодарна, ако го включиш в следващите си експерименти.
Благодаря за усилието  bouquet
Виж целия пост
# 32
Браво за усилията, които си положила, Lioness, и големи благодарности!

А как се тестваше дали няма нишесте в млякото, с йод ли беше?
Виж целия пост
# 33
Извинявам се,че се намесвам в темата,но само искам да кажа,че махка ми подквасва страхотно мляко.И температурата на която кваси е по-ниска.Това с кутрето въобще няма нищо общо.За да трае едва кутрето ти ,температурата трябва да е доста над 38 градуса   Wink Баба ми го кваси по тази технология (пробата с кутрето) и млякото и винаги има каймаци и буци вътре (нещо което никога не бих хапнала).Но млякото,което майка ми прави на по ниските градуси винаги е перфектно гладко,като гребнеш с лъжицата се откъсва дебело, гладко, гъсто парче,а не пихтия  Sick
  Тези млека,които си демонстрирала ми изглеждат не особено гладки и твърди,а с буци.
   Нямам нищо против твоите експерименти,чудесно е,че си отделила толкова време и труд,за да онагледиш целия процес,но ако предложа подобно мляко на детето си,то със сигурност ще избяга през девет планини в десета  Tired (както и аз  Laughing )

  Така че фалшиво или не,си купувам Верея 4,5% .Единственото харесвано мляко вкъщи.Убедена съм,че не е особено истинско,но то кое ли е в днешно време  newsm78 Поне е гладко,кремообразно,гъсто и няма парчета и парцали вътре  bowuu

  Още веднъж поздравления за опитите ти,но ми е интересно другите деца ядат ли такива кисели млека  Thinking
Виж целия пост
# 34
Моето дете яде всичко, което е вкусно! Никога не сме обръщали внимание на това има или няма буци в млякото за да му е критерии.
Виж целия пост
# 35
И двете ми деца съм ги хранила с домашно заквасено мляко(купувам прясното от години наред от една и съща жена) и продължавам да го правя, купувам кофички само в краен случай, ако е свършило другото.Никакъв проблем няма да го ядат всички в къщи, а аз обожавам.Струва, че тези, които са гладки като кремчета може и да са вкусни, но не особено истински.На мнение съм, че купените със сигурност ги блъскат ако не със нишесте , то със сухо мляко и консерванти.Не може да имат трайност 1м., че и от горе.Преди години киселото и прясното мляко имаха по няколко дена трайност Wink.
Виж целия пост
# 36
Браво Гале   bouquet
Темата е изключително полезна, а и трудът ти..нямам думи, ти си страхотна   bouquet
И аз съм любопитна за Бор-Чвор.
Иначе в ЕлБИ не съм се съмнявала, Елената нещо...не ми допада от извесно време.
Сердиката , сега вземам това детското  Simple Smile
А Данон??? Това не е кисело мляко!!!
Виж целия пост
# 37
Много, много полезен експеримент Simple Smile
Благодаря искрено на Lioness, че го направи и сподели!
Виж целия пост
# 38
Съгласна съм за "парцаливото" мляко SickАз също не понасям да е с такъв вид .По тази причина съм се отвратила от домашно приготвени млека,защото тези,които съм виждала,винаги са били парцаливи.
Виж целия пост
# 39
Аз купувам мляко на Фибела и "Култура" ,а понякога и "Герма"-доволна съм от последните две.
Виж целия пост
# 40
Едно голямо Браво на авторката за експеримента.    bouquet
За Данон съм на същото мнение като другите,иначе на вкус ми харесва,но...
Вкъщи купуваме Бор чвор и също се пресъединявам към другите с молба за едно експериментче с тази марка  Hug Peace
Виж целия пост
# 41
А аз така се бях доверила на Верея.... Tired

и аз. само такова купуваме вкъщи, Елена например въобще не ми харесва

благодаря на авторката  bouquet
Виж целия пост
# 42
Благодаря на авторката,
честно да си призная съм разочарована за Вереята мислях си че то е едно от хубавите млека, има предвид и това, че киселото вкисва, а прясното в кутии е с малък срок на годност
Виж целия пост
# 43
повече от две години майка ми заквасваше мляко за бебка, ползвали сме различни закваски, почти не е имало проблеми- винаги се е заквасвало.
спор няма ,че домашнжтж мляко е качествено, стига източникът да е здрав - "Щастрива крава", както се е изразила авторката на темата. Simple Smile

нека някой да сподели дали е правил друг експеримент-  проба с йд за наличие на нишесте.
нямам йод в къщи в момента, иначе бих пробвала.

и друго много по-обезпокоително е добавянето на сухо мляко. никой не го презнава, но най-вероятно почни всички компании го правят. за съжаление. а дали е не е от китай или украйна ,например?!?!
Виж целия пост
# 44
Lioness, дълго време работата ми е била точно това. работила съм за българска фирма - Сердика Велико Търново.
За заквасването на домашно мляко определящо е също и вида на закваската, която е използвал производителят. доста често, тя не е 1, а е сбор от 2 или 3. От това зависи вкуса, гъстота, коагулацията и трайността на белите млека.
В киселото мляко се слага сухо мляко само защото качеството на прясното мляко е много ниско.
И какво като се слага сухо мляко, а адаптираното мляко, което се дава на бебетата какво е?
От това което аз лично съм видяла, за мен по-добро мляко от Данон няма. Дори и само хигиената на производство е класи над останалите.
Не искам да влизам в спорове, просто изразявам мнение, а колкото до здравето на кравите... по-добре да не споменавам колко е рисковано.
В производството КМ влиза 2 шокови камери едната е над 300 градуса, а другата е студена. Това няма как да стане в домашни условия. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия