Уред за правене на кисело мляко?

  • 17 779
  • 30


искам да попитам мамите, които имат такава машина за кисело мляко с каква рецепта го правят
и става ли хубаво newsm78
заслужава ли си парите 120 лева, аз го гледам от тук
http://www.laredoute.fr/vente-yaourtiere-automatique-moulinex-(d … 6&prodcolor=1
или го има уреда някъде и по- евтин

Виж целия пост
# 1
Според мен - не, не си заслужава. Слагам си прясното мляко в бурканите, слагам по 1 лъжица закваска и ги завивам с одеало. След 3-4 часа е готово. Не виждам смисъл да дам 120 лева за този уред.
Виж целия пост
# 2






Напълно съм съгласна с Нана 77.
Аз използвам съдове на Тапер и не се нуждае от завиване в одеяло.
Става супер и се съхранява в тях.
Виж целия пост
# 3
аз съм правила в такъв уред кисело мляко.
няма рецепта - прави се както си знаеш. Peace
просто вместо да го увиваш в одеала го слагаш в съда, който поддържа нужната Т.

120 лв. и на мен ми се виждат много.
в ибей го има доста по-евтин Peace
Виж целия пост
# 4
 И аз съм на мнение като на останалите момичета.В буркани,съвсем малко закваска(връх на супена лъжица),завиваме за точно 4 часа и тогава отвиваме.Първоначално,  като се отвие, млякото е редичко,но докато изстива,си се сгъстява идеално.
 Децата ми са отгледани с домашно мляко, баща ми го квасеше. Той непрекъснато изследваше нови технологии за квасене,за да ядат внучетата му най-хубавото кисело мляко, та гореспоменатият метод беше най-успешният за него.Обяснява,че като отвие млякото точно на 4 -тия час, се прекъсва размножаването на киселата бактерия,и така млякото хем е заквасено,хем няма кисела жилка във вкуса. А му ставаше гъсто- с нож да го режеш, но това сигурно зависи повече от кравата,отколкото от начина на квасене... newsm78
Виж целия пост
# 5
Искам да попитам дали изказалите дотук мнение имат такъв уред?
Защото аз имам.Купих го за 30лв от ТСМ-Плевен.Невероятно успешна покупка.Но 120лв не бих дала,да.Уреда си поддържа оптимална темп,не се налага завиването в одеяла и пъхането на буркани във фурна.Бурканчетата са малки,за една порция примерно.Ползвам го от миналата пролет  постоянно.Не купувам кисело мляко.
Ако пуснеш търсачката ще ти излезе моята тема за уреда. Peace
Виж целия пост
# 6
Нямам такъв уред и не мисля,че е необходим.Аз си наливам направо прясното мляко в кофички от кисело,подквасвам,завивам и след 3-4 часа е готово.Досега не съм имала случай да не стане.
Виж целия пост
# 7
Аз не заквасвам мляко, но определено ако намеря в TCM такъв уред, бих си купила и бих започнала да квася. Но повече от 30 лева не бих дала. Досега от там са ми най0успешните покупки за такива специални уреди.
Виж целия пост
# 8
Нямам такъв уред и не мисля,че е необходим.Аз си наливам направо прясното мляко в кофички от кисело,подквасвам,завивам и след 3-4 часа е готово.Досега не съм имала случай да не стане.
Не бих използвала кофички от кисело мляко,които са за еднократна употреба,повече от веднъж.Още по малко пък за да ги наливам с топло прясно мляко. Peace
Наистина повече от 30лв ми се струват много.(Все пак в уреда няма накакви кой знае какви електроники.
Виж целия пост
# 9
аз имам такава.купих си я от германия за 2-3 евро,втора ръка,но неизползвана.досега обаче се чудех как да я ползвам,защото няма указание.
Виж целия пост
# 10
Извинявам се на авторката, че използвам темата й, но искам да питам Валенцето, къде в Плевен има "ТСМ"?
Виж целия пост
# 11
Единият магазин,от който си купих аз уреда,се намира на пл Македония,до ресторант Дева.Другият е на Сан Стефано до Мания.
Виж целия пост
# 12
ВаленцетоHug   bouquet
Виж целия пост
# 13
каква закваска използвахте за първи път от кое кисело мляко на пазара, после е ясно
Виж целия пост
# 14
Момичета и на мен ми  е интересно -да прощава авторката. но ненамерих как точно да си направя прясното мляко -кисело?
Мъжа ми почна да носи прясно мляко от село и иска да го правя кисело -но аз не съм правила до сега и незнам как се прави?
Моля ако може да ми кажете -чувала съм че първо се вари и като поистине малко млекото се сипва в бурканче от компот -700 грама с една лъжица кисело мляко -дали е така. не ли е малко една лъжичка  -и какво мляко се използва. За сега разбрах че после се завива в одялото и трябва да престои 4часа ислед като се отвие колко часа още трябва да стои отвън докато се сложи в хладилника?
Извинете ме моля. нохич не съм наясно как трябва да го направя а в търсачката ненамерих такава тема!  Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия