Мъфини, малки кексчета и още нещо......

  • 159 296
  • 609
# 420
mishonka95,слагам формата във печката,включвам да се загрява и през това време забърквам сместта.Намазвам формичките с четка и тогава разпределям сместта.Понякога поръсвам с брашно или грис.Според мен формата трябва да е загрята и тогава да се маже с мазнината.
Момичета,благодаря ви че сте се доверили на рецептата newsm51
Виж целия пост
# 421
от къде мога да си купя тези хартиени кошнички ? софия
Виж целия пост
# 422
..защо има такова разделение на сухи и течни продукти...


Маме, търсех рецепта за едни мъфини тук и ми направи впечатление този твой въпрос на първа страница. И аз се чудех защо е така, но разбрах.
По този начин мъфините стават по-пухкави и по-надигнати.
Целта е продуктите просто леко да се смесят, а не да става гладка смес като при кексовете. Затова на повечето рецепти за мъфини пише и яйцата леко да се разбъркат с вилица. Даже е добре цялата процедура по смесването на продуктите да се направи по-набързо, докато захарта не се е разтопила и веднага сместа да се разпредели по формичките.

Правила съм едни и същи мъфини и по двата начина и видях каква е разликата. Тези, които разбърках отделно и набързо (суха и мокра смес) станаха по-хубави и някакси с по-хрупкава коричка. А тези, които бърках повече станаха по-слегнали.
Виж целия пост
# 423
Блекута-ами май другия път ще си играя да ги мажа с мазнина,с четката и с олио,то друг вариант няма май,те както са накъдрени ,как ги мажеш ти?

точно така ги мажа))) - с четчица по къдричките. Верно си е играчка, но става бързо
Виж целия пост
# 424
Да покажа и моите мъфини с течен шоколад. Много вкусни станаха


Виж целия пост
# 425
Здравейте майсторки на мъфини  Simple Smile
Направих и аз мъфините с пресен лук и сирене .



Страхотни на вкус и много ароматни.

nordina- много ти благодаря за сполучливата рецепта   bouquet
Виж целия пост
# 426
Момичета сполучлива рецепта за мъфинки със ягодово или друго сладко може ли да ми дадете Praynig.Искам сладкото да не потъне някакси Rolling Eyes
Дали ме разбрахте Rolling Eyes
Виж целия пост
# 427
Бъни, виж тази рецепта на ЧервеноВинце.
Обаче явно има значение колко гъсто е тестото, защото на някои снимки сладкото е потънало, на други-не.
Аз не съм я пробвала още, за да ти кажа от собствен опит.
Виж целия пост
# 428
може да видиш и тази на Блонди - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243588.0
аз съм я правила вече няколко пъти, но със сладко от сливи. При мен не залепна. Виж и тази на labrex  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392708.0.
Някъде пък имаше рецепта, в която мъфините се издълбават след изпичане и така се слага пълнеж.
Чакаме да видим красоти!
Виж целия пост
# 429
Благодаря ви момичета Hug.Избрах на Червено Винцева Hug.Не ,че другите не ми харесват, но зца нейните имам в момента всички продукти.Отивам да творя Heart Eyes
Виж целия пост
# 430
Мъфини с банан и ягоди. Simple Smile

 
Виж целия пост
# 431
сладки, изварени мъфини от мен Heart Eyes
Виж целия пост
# 432
сладки, изварени мъфини от мен Heart Eyes

Много са красиви  Heart Eyes
сега и от мен  детето иска да правя такива мъфини с глазура
Виж целия пост
# 433
Аз днес спретнах едни мъфинчета с ягоди по ей тази рецепта:
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/baked/muffins/recipe_692.php
Нямам снимка,но за следващият път ще се подготвя. Hug
Виж целия пост
# 434
Мъфини - портокал и шоколад
Превод от книгата "Мъфините на Боб"(френска)

Продукти за шоколадовото тесто :
    40 гр. брашно
    90 гр. захар
    90 гр. масло
    2 яйца (разделени на белтъци и жълтъци)
    75 гр. шоколадов Чипс (шоколад)

Продукти за портокаловото тесто
    190 гр. брашно
    150 гр. захар
    1,5  к.лъж. амоняЧна сода
    1 пакетЧе ванилия
    170 гр. масло
    3 яйца (разделени на белтъци и жълтъци)
    сока от 2 портокала (1 Ч.Ч)

    Първо се приготвя шоколадовото тесто:Мекото масло се разбива със захарта до полуЧаване на "въздушен" крем.Белтъците се разбиват на сняг. Към масленият крем се прибавят: жълтъците, брашното, изстиналият разтопен шоколад и най-накрая белтъЧният сняг. Разбърква се леко .
    След това се приготвя портокаловото тесто: Брашното се смесва с амоняЧната сода. В отделен съд се разбива маслото със захарта и ванилията, прибавят се жълтъците ; брашното ; сока от 2 та портокала и белтъците разбити на сняг.Разбърква се мн. леко.
    Формите се пълнят до половина с портокаловото тесто и около 1 Ч.л шоколадово тесто отгоре , може леко да се размеси за полуЧаване на мраморен ефект.
    ПеЧем в предварително загрята фурна - 210 °С - 15-20 мин.
    След изпиЧане изЧакайте 5 мин. преди да извадите от формите.


http://storage3.album.bg/f28/dsc00604_7162c_14134391.jpg
http://storage3.album.bg/74a/dsc00615_40295_14134702.jpg
http://storage3.album.bg/ebb/dsc00612_c62fd_14134596.jpg

   
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия