Спешно! Как се пече крем карамел?

  • 73 941
  • 46
# 30
Доколкото знам, има два начина за приготовление- единият е със студено мляко ?аз го правя така/, другият е с топло, но не вряло. Разбърквам млякото, захарта и яйцата, наливам в чашките и тогава добавям разстопения карамел. А вие newsm78
Виж целия пост
# 31
Доколкото знам, има два начина за приготовление- единият е със студено мляко ?аз го правя така/, другият е с топло, но не вряло. Разбърквам млякото, захарта и яйцата, наливам в чашките и тогава добавям разстопения карамел. А вие newsm78

Разтопявам захарта бавно, като бъркам непрекъснато.Така не горчи и не загаря. Става светло кафява.Наливам карамела на дъното на чашките и отгоре сместта от литър мляко, 7 яйца,ванилия.
Виж целия пост
# 32
Някой по-нагоре писа,че пече крема без вода.Веднъж направих тази простотия от разсеяност.Вкуса и вида стана като омлет. Sick
Виж целия пост
# 33
Да, и аз съм яла крем-карамел, непечен на водна баня. Ужасен беше, на парцалчета. Но домакинята каза, че те така го обичали
Виж целия пост
# 34
аз не можах да направя карамела,но крема ми стана трепач.Мъжа и детето щяха да се избият кой пръв да яде  Joy
Виж целия пост
# 35
И аз снощи правих,стана страхотен.И карамела ми се получи и самия крем стана страхотен.Опече се и не ми стана на шупли.
Пекох на водна баня във фурна на 150 градуса.
Виж целия пост
# 36
лесно е само спазвай следното:разбий яйцата със захарта и добави леко топлото мляко.печи на водна баня на 180-200градуса и доливай студена вода за да не завира тази в която се пече крема.това е мила.успех!
Виж целия пост
# 37
Някой по-нагоре писа,че пече крема без вода.Веднъж направих тази простотия от разсеяност.Вкуса и вида стана като омлет. Sick

Моля без обидни квалификации Stop.

Няколко момичета споделиха, че го правят така и се получава.
Това, че на теб не ти се е получило, не е простотия, а неумение.

Виж целия пост
# 38
И аз веднъж от разсеяност го направих без вода. Беше ужасен. Замина си в кофата. Явно е до умение.

Това ми е един от седмичните специалитети.  Mr. Green Задължително го правя през няколко дена.

Слагам млякото студено, но първо разбивам 8 яйца, добавям захарта, 1 л .мляко, ванилията. Пека го в тава, но на предварително загрята фурна, на около 200 градуса, отдолу и отгоре с вентилатор.
Виж целия пост
# 39
Някой по-нагоре писа,че пече крема без вода.Веднъж направих тази простотия от разсеяност.Вкуса и вида стана като омлет. Sick

Моля без обидни квалификации Stop.

Няколко момичета споделиха, че го правят така и се получава.
Това, че на теб не ти се е получило, не е простотия, а неумение.



Кое ти е обидното? Аз пиша за себе си че съм направила простотията. Ти ако искаш и на котлон си го прави, но това е неправилно, няма никакво кулинарно умение, затова подобни рецепти по-добре да не се пишат.
Виж целия пост
# 40
Само да ви кажа и добрата страна на шуплите-4увала съм 4е щом стане така салмонелните бактерии били умрели Peaceи на мен ми е труден за правене
Виж целия пост
# 41
аз го правя с 6 яйца и 1 литър мляко и захари става много хубав
Виж целия пост
# 42
аз го правя с 6 яйца и 1 литър мляко и захари става много хубав
И аз така.На 6 яйца и 1 литър мляко слагам 12-16 лъжици захар.Пека го на водна баня първо за 10 минути на 150 градуса,после постепенно увеличавам ( през 15 мин.) до 180 градуса за около 2-3 часа е готов.Става много вкусен и без шупли.
Виж целия пост
# 43
аз го правя с 6 яйца и 1 литър мляко и захари става много хубав
И аз така.На 6 яйца и 1 литър мляко слагам 12-16 лъжици захар.Пека го на водна баня първо за 10 минути на 150 градуса,после постепенно увеличавам ( през 15 мин.) до 180 градуса за около 2-3 часа е готов.Става много вкусен и без шупли.
     
 На 180 градуса и печеш 2-3 часа?Не е ли много времето на печене?Аз пека моят около 40 минути на 180-200 градуса и е готов,фурната ми  не е с вентилатор,а обикновенна.
Виж целия пост
# 44
аз го правя с 6 яйца и 1 литър мляко и захари става много хубав
И аз така.На 6 яйца и 1 литър мляко слагам 12-16 лъжици захар.Пека го на водна баня първо за 10 минути на 150 градуса,после постепенно увеличавам ( през 15-20 мин.) до 180 градуса за около 2-3 часа е готов.Става много вкусен и без шупли.
   
 На 180 градуса и печеш 2-3 часа?Не е ли много времето на печене?Аз пека моят около 40 минути на 180-200 градуса и е готов,фурната ми  не е с вентилатор,а обикновенна.
Времето,което съм написала е ориентировъчно,зависи и от това каква е фурната.Моята е с вентилатор,но не го ползвам когато пека крем карамел.Първия час го пека на по ниски градуси и само накрая включвам на 180.Моят е готов за  около час и половина.Важното е водата да не завира веднага и да не ври бурно за да не стане на шупли.Ако го оставиш да се пече на 130-160 градуса ще стане за 2-3 часа,според мен. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия