Сладкиш "от мазето на баба"

  • 12 865
  • 91
# 30
Снощи го правих,но не се получи Sad Остана суров във вътрешността,а отгоре се опече.Правих го с компот от праскови.Да не би да не съм отцедила добре плода?
Виж целия пост
# 31
Аз го правя с карамел на дъното и освен кайсии слагам и вишни от компот. Става едно кисело - горчиво - сладко.  Crazy Правех го с пандишпан, но вчера опитах по тази рецепта. Стана супер и ми се изпече без проблем, а не бях цедила плодовете.  Thinking
Виж целия пост
# 32
Снощи го правих,но не се получи Sad Остана суров във вътрешността,а отгоре се опече.Правих го с компот от праскови.Да не би да не съм отцедила добре плода?

Не е от това. Аз онзи ден месих питка и се получи същото. Мама ми каза, че напоследък брашната, които продават - т.е някои от тях са калпави.
Виж целия пост
# 33
оле, момичета, и при мен така се получи... Най-вероятно от брашното
Наскоро и питка правихме, и тя заприлича на мекица повече, отколкото на питка. Sad
Виж целия пост
# 34
Брашното е под всякаква критика!
Онзи ден хвърлих кекса си защото точно така не се изпече остана си талково колкото бях сипала в запече се малко отгоре и това е вътре глетав и суров!
Тъй като си бях навила, че ще правя кекс си купих друго брашно пробвах с Либра и кекса стана всичко друго си беше същото. Е явно брашното не е хубаво!

Сега да кажа за сладкиша "На баба" направих го рецептата която сте дали. Моята тава е 30 см. - тъничък стана и доста сладък. Отдавам го на това че и компота ми е по-сладичък.Стана около 1,5-2 см мах.  изпечен е добре.

Правила съм преди много време такъв но помня че стана по дебел и слагах и карамел на дъното на тавата.
Виж целия пост
# 35
Брашното е под всякаква критика!
Онзи ден хвърлих кекса си защото точно така не се изпече остана си талково колкото бях сипала в запече се малко отгоре и това е вътре глетав и суров!
Тъй като си бях навила, че ще правя кекс си купих друго брашно пробвах с Либра и кекса стана всичко друго си беше същото. Е явно брашното не е хубаво!

Сега да кажа за сладкиша "На баба" направих го рецептата която сте дали. Моята тава е 30 см. - тъничък стана и доста сладък. Отдавам го на това че и компота ми е по-сладичък.Стана около 1,5-2 см мах.  изпечен е добре.

Правила съм преди много време такъв но помня че стана по дебел и слагах и карамел на дъното на тавата.

Аз го правих с 3 яйца,но пак тъничък стана.Според мен с 4 яйца ще стане най-добре за средно голяма тава,като другите продукти си останат в тези количества.
Виж целия пост
# 36
nano   
благодаря ти за отговора.
Утре ще опитам ....
Виж целия пост
# 37
Мерси, че ни го припомни   bouquet

Компотите вече станаха почти екзотика.  Tired А толкова обичам.  Confused Никой около мен отдавна не прави, а самата аз никога не съм се хващала.. Май топката е в моето поле  newsm78

Все пак ще купя един компот и ще му се пробвам на сладкиша от носталгични чувства.  Peace
Виж целия пост
# 38
Ние пък след поне 10 години пауза пак се върнахме към компотите. Нещо ни удари тази криза ....
Виж целия пост
# 39
Момичета, веднага след като стане готов ли се обръща?Ако може спешен отговор, че почти е готов Heart Eyes
Виж целия пост
# 40
Момичета, веднага след като стане готов ли се обръща?Ако може спешен отговор, че почти е готов Heart Eyes

Пет минути, след като го извадиш от фурната примерно.
Виж целия пост
# 41
nana77 , благодаря ти, отговорът ти дойде точно на време Hug.
Виж целия пост
# 42
Брашното е под всякаква критика!
Онзи ден хвърлих кекса си защото точно така не се изпече остана си талково колкото бях сипала в запече се малко отгоре и това е вътре глетав и суров!
Тъй като си бях навила, че ще правя кекс си купих друго брашно пробвах с Либра и кекса стана всичко друго си беше същото. Е явно брашното не е хубаво!

Сега да кажа за сладкиша "На баба" направих го рецептата която сте дали. Моята тава е 30 см. - тъничък стана и доста сладък. Отдавам го на това че и компота ми е по-сладичък.Стана около 1,5-2 см мах.  изпечен е добре.

Правила съм преди много време такъв но помня че стана по дебел и слагах и карамел на дъното на тавата.
С каква марка брашно го правихте ???
Виж целия пост
# 43
Опитах двойна доза, защото оригиналната рецепта е "мини" за нашата къща. След 2 опита по-добре се получи така

4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 компот
1 банан
малко сладко/мармалад - размити в малко вода

Всичко е както вие сте го написали. Разликата идва от там, че не слагам 2 компота на двойната доза, защото ми са ограничено количество, и компенсирам с кръгчета банан. Сокът за сиропирането също идва малко и го допълних с малко размито сладко. Използвах голяма кръгла тава, за да не стане висок сладкиша.

Много ви благодаря да рецептата, става невероятно бързо, лесно и най-важното - става с продукти, които винаги си имам удома.
Виж целия пост
# 44
аз току що го направих , но още е горещ и не съм го заляла със сока  Simple Smile  нямам търпение  Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия