Турската кухня *3*

  • 298 836
  • 752
# 465
Доколкото знам са именно кори за баница и са нещо като нашите къпани кори, т. е. са по-дебели.
Виж целия пост
# 466
nadetoXD, точно кори за баница си купила. Те са ръчно точени затова и дебелината им варира. По принцип са по дебели от българските, но зависи и от качеството им. Но не са за къпана баница.
ЕТо няколко рецепти

Бюрек с кайма
Бюрек с пиле
Банички с булгур и спанак
Гюл бореи/Бюрек като роза
Sigara böreği-Пурички (цигара) бюрек

Можеш и баница със сирене или друга плънка по желание да направиш. Аз смесвам едно яйце, с половин кофичка кисело мляко и олио, около половин до 1 кафена чаша.  Сместа ми стига за 3 кори. Обикновено се продават по 3 или 6 в пакет. Редя корите и след всеки ред намазвам от сместа. По средата слагам сирене с магданоз. Накрая нарязвам баницата и заливам с остатъка от сместа.

Виж целия пост
# 467
kaigi , krikri    bouquet
Виж целия пост
# 468
kaigi много ти благодаря за инфото за тази червена леща... В най-скоро време мисля да си я направя. Дано да я открия във супермаркетите във Варна.

Искам да попитам, някой дали знае рецепта за Пиде със сирене като това на снимката:



Прилича повече не баница, отколкото на питка. Такова пиде ядох в Турция, но не мога да открия рецептата.
Намерих само рецепти за Пиде, които приличат хляб и питки.

Edit: може би сте прави, може би това не е пиде, може би е гюзлеме или турска баница...все още съм в чуденка newsm78
Виж целия пост
# 469
Червената леща във Варна я има почти във всеки магазин.....за най-сигорно....Пикадили,Метро,Бурлекс... Peace
Ето и моето пиде...само че с кайма...... Wink

И ...catal tatlisi/сладко на вилица/ Peace

И кюфтета от червена леща.... Peace

И стига толкова от мен.... bowuu
hedkandi миличка това което си показала на снимката си е точно баничка.....аз за такъв вид пиде не съм чувала..... newsm78

Виж целия пост
# 470
Berina, много са ти апетитни нещата, но не мога да намеря в блога ти рецептата за çatal tatlısı! Дай насам, моля! Hug  bouquet Hug
Виж целия пост
# 471
Здравейте момичета!Искам да благодаря за рецептата за брауни-пробвах я като я открих и от тогава няма почивка децата т.е.внуците каво от тях искат.Направих и баклавата на Суха Мащерка стана страхотна но имам въпрос-защо сиропа ми остана редък.Ако Суха Мащерка следи моля за съвет-явно нещо бъркам. newsm78
Виж целия пост
# 472
Имам технически проблем и не мога да си вляза в блога Crossing Arms.....в най-скоро време ще го оправят и ще напиша рецептата....че не ми се пише два пъти... Mr. Green Embarassed
Редактирам се.....заповядай...http://berina-berina.blogspot.com/2010/01/catal-tatlisi_13.html Peace
Виж целия пост
# 473
Благдаря ти!   bouquet Пу-пу-пу за сладките бонбони!  Hug Hug
Виж целия пост
# 474
Езогелин
Страхотна супа стана! Хиляди благодарности на Суха мащерка  Hug скоро ще пробвам и другата, а защо не и кюфтетата от оранжева леща  Laughing



Виж целия пост
# 475
berina ще правя твоито сладко на вилица но би ли ми казала как правиш сиропа.Извини ме за глупавия въпрос но на баклавата не стана гъст въпреки че спазих пропорциите.Под капак ли го вариш и колко време.Мерси Embarassed
Виж целия пост
# 476
Не го варя с капак.....при това количество захар трудно ще стане съвсем гъст....варя около 15мин.и толкова.... PeaceВ турските рецепти захарта е два пъти повече и затова при тях се получава гъст сироп......но толкова сладко нашето сем.не харесва затова намалям количеството..... Peace
Виж целия пост
# 477
helena , обещаната рецепта

Ичли кюфте

750 гр. телешка кайма /два пъти смляна/
1,5 – 2 водни чаши ситен булгур
3-4 яйца / 1 за тестото, 2-3 за пържене /
1 шепа орехи
2 глави лук
по една лъжица çam fıstığı / кедрови ядки / и kuş üzümü /сушен касис/черно френско грозде/
1 супена лъжица маргарин
1 чаша зехтин или олио
2 кафени лъжици черен пипер и сол
2 кафени лъжици кимион
1 кафена лъжици червен пипер

Плънка:
Нарязания на ситно лук, чам фъстък се запържват с едната лъжица маргарин. Прибавя се половината кайма. След като остане само на вода се прибавя солта, кимиона, черния пипер, kuş üzümü и çam fıstığı.

Ситният булгур с другата половина кайма, сол, черен пипер, червен пипер и едното яйце се месят като се поръсва с вода от време на време, докато се получи еднородна смес.

Правят се топчето малко по-малки от яйце и с единия пръст се оформя нещо като черупка на яйце, възможно най-тънка.

Напълва се със плънката, затваря се и се оформя с влажни ръце. Предава се овална или вретеновидна форма.

За няколко минути се слагат във вряща, солена вода. Изваждат се и се след като поизстинат се потапят в яйце и се пържат в сгорещена мазнина.

http://www.youtube.com/watch?v=jAi6mFOHxg8
http://www.youtube.com/watch?v=dXydTUTSLgQ&feature=related
Виж целия пост
# 478
kaigi много благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 479
berina благодаря-пропорциите бяха 1;1но го варих под капак сега ще го правя без капак дано стане. И още веднъж благодаря за рецептата за брауните и погача със сирене.Станаха страхотни и получих много червени точки.  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия