Помагайте с рецепта за кремчетата на "Данет"

  • 10 239
  • 51
Всеки ден купувам по две. И двете ми деца не се отказват и ги искат и искат.
Моля, ако някой знае как се правят нека ми даде рецептата.
Виж целия пост
# 1
Приличат ми на вкус на пудингите на Доктора+разбита сладкарска сметана.
Та значи,правиш един ванилов пудинг(примерно),изчакваш го да се охлади,като го бъркаш от време на време,за да не хване дебела коричка.Отделно разбиваш сладкарска сметана.Много малка част слагаш във вече охладения крем,а с останалата украсяваш.
Напълно те разбирам,имаше период,в който сме купували и по 10 броя на ден.

Забравих да напиша,пудингите стават по-гъсти и можеш при правенето малко повече да ги разреждаш,че да стане с по-нежна консистенция.
Виж целия пост
# 2
Фалшив крем Данет !

яйца
прясно мляко 0,1 %
есенция ванилия на д-р Йоткер (важно е да е тази есенция - ванилия)
подсладител
Разбърквам яйцата с подсладителя и есенцията. За всяко сложено яйце прибавям по 250 мл. прясно мляко. Отново разбърквам хубаво с миксера.

Подсладителят и ванилията са на вкус. Аз лично сложих 3 яйца, 750 мл. прясно мляко (т. е. доза за 3 дни), 2 флакончета есенция ванилия и 5-6 ч. л. подсладител. Излязоха ми 5 купички крем. Пека около 30-35 мин. на 170 градуса в предварително загрята фурна на водна баня.

Виж целия пост
# 3
Мерси
Виж целия пост
# 4
Даже си бях запазила опаковките от кремчетата и ги пълнех с моя крем,че да се излъже да яде от крема.
Виж целия пост
# 5
Олеле, колко хитро, и ние сме същите, всеки ден купуваме. Ще се пробвам да го примамя. Мерси!
Виж целия пост
# 6
Благодаря ви, момичета, че ме подсетихте, отдавна не бях правила това кремче на детето  Hug. Аз го приготвям по тази рецепта:  Домашен Данет


Виж целия пост
# 7
Мале това е страхотно. Благодаря Ви много
Виж целия пост
# 8
Как се разбира: "Прибавяме прогресивно студеното мляко и сметаната."

Постепенно, едно след друго или нещо не схващам. Много ми се струва лесна и приятна за направа рецептата, та ми се иска да я направя (то дано и време има де), ама се чувствам тъпа в момента Peace
Виж целия пост
# 9
Как се разбира: "Прибавяме прогресивно студеното мляко и сметаната."

Постепенно, едно след друго или нещо не схващам. Много ми се струва лесна и приятна за направа рецептата, та ми се иска да я направя (то дано и време има де), ама се чувствам тъпа в момента Peace

Да не би да са искали да кажат *постепенно* или пък  *последователно*?
Виж целия пост
# 10
Крисче, означава, че ги прибавяме постепенно, не на веднъж. Това е да не се получат бучки.
Ще поправя в рецептата, превеждах буквално и затова писах прогресивно. Embarassed
Приготвя се много бързо, за около 10 мин. е готов.
Виж целия пост
# 11
Благодаря Наде Hug Абе предполагах, че е нещо такова, ама да питам все пак Peace
Виж целия пост
# 12
Да ви кажа,ей сега направих кремче,но съчетах две от рецептите.Значи,смесих 400 мл прясно мляко с 100 мл сладкарска сметана,сложих на котлона да заври,след което прибавих необходимото количество царевично нишесте Ванилия.Получи се крем с много фин и приятен вкус,който много се доближава до вкуса на Данет-а.В купичките съчетах с бисквитки,доволна съм от резултата.
Виж целия пост
# 13
Благодарности на Надето за чудесната рецепта  bouquet!
стана превъзходен крем, досущ като купешкия /да ме извинят от Данон, ама ще им спаднат продажбите Laughing.../

Ето го, успях да снимам преди да го нападнат мъжорята Crazy:



Хайде давайте идеи сега за белия данет, че малкия не яде шоколадов крем - без какаото, то е ясно, но как да стане така жълт Rolling Eyes? Ванилия за аромат, жълтъци ли да сложа newsm78...
Виж целия пост
# 14
Страхотни сте,дано и аз успея да излъжа малката че при нас ги карат по рядко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия