Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 75

  • 45 774
  • 379
# 300
silrai,да ти е жива и здрава малката кукла,о4аквам с нетърпение тортата
Албен4е,Пепи   bouquet
Виж целия пост
# 301
Здравейте мили момичета! Искам съвет понеже нямам никакъв опит в тази сфера . Моля ако някоя от вас може да ми даде напътствия, как да си направя торта с крем брюле. Предварително ви благодаря  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 302
Пепи ,благодаря за съдействието. smile3525
Виж целия пост
# 303
Благодаря на всички за пожеланията  Hug
Албена, Пепи мерси за клипчето.Аз със моите треперещи ръце никога не мога да го направя това  Tired
Elena K. първата торта е много апетитна.На втората водата с кристалина ли си я направила?
mmmStelxen_m  baloni честит рожден ден  baloni
Виж целия пост
# 304
Здравейте!
van444eto, Бъни, rumqnka, Бобсито , благодаря ви!  Hug
Аз вече показах тортите, утре ще ви пусна и разрез.
Виж целия пост
# 305
Момичета не мога да намеря глюкоза в Плевен-проверих в метро, кауфлан и разни по-малки магазинчета. .Има ли някой от Плевен да ми помогне
И да пита- Марципан Варна-много бързо ми изсъхва и фигурките се напукаха.Мога ли да направя нещо
Виж целия пост
# 306
Момичета не мога да намеря глюкоза в Плевен-проверих в метро, кауфлан и разни по-малки магазинчета. .Има ли някой от Плевен да ми помогне
И да пита- Марципан Варна-много бързо ми изсъхва и фигурките се напукаха.Мога ли да направя нещо
Веси,имам информация,че в Метро има. Peace
Виж целия пост
# 307
Здравейте момичета
аз днес ще се разпиша с една плодова торта ,намачках ягоди и ги поръсих със захар със получения сок сиропирах блатовете това е по идея на Пепи но блатовете ми се сториха недостатъчно сиропирани и досиропирах с топло мляко ,днес тук е празник Деня на бащата и моята половинка почерпи с нея в работата си всичките са били очаровани много са я харесали

Виж целия пост
# 308
Ох, Албенче, да ти имах ръката и лекотата с която работиш  newsm20
Благодарности на Пепи, че прави достъпни тези клипчета   bouquet

vesy1, ако има Фантастико, провери там, или по магазини за диетични/диабетични хранителни стоки  Peace
Виж целия пост
# 309
mmmStelxen_m ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И УСПЕХ В ТОРТОПРАВЕНЕТО! newsm59
tedi_i_ крем брюлето го правя по описанието на опаковката - 300 мл мляко и 500 мл течна сметана се слагат на котлона и преди да заврат се изсипва 150 гр от сухата смес и се бърка към 5 мин. После се оставя да изстине. Той е по-рядък първоначално, но като изстине съвсем става доста гъст. Към него прибавям 200 мл разбита течна сметана или 1 кофичка малка заквасена сметана, а може и двете заедно.Най-хубав става с двете според мен.Може да се сложи и 1 желатин, макар да е доста гъст крема.
Ето и от мен една торта за моя свекър.
Вътре е с крема, който бях пуснала последния път- заквасена и бита сметана, бадеми, парченца шоколад и кокосови стърготини.
Виж целия пост
# 310
Благодарности на Албенка за труда и за съпричастието на Пепи по качването на кличето. Албенка - мисля си обаче, че джвъчката от сметана е по-различна. В смисъл.... твоята е много добра и не изглежда трудна, но онази има едни кривки които ми е чудно как са направени.
Стефи, - като едни заклет, луд, непоправим фен на F1 и на автомобила Ферари /извън надпреварата обаче/ , не мога да се въздържа и да не ти се поклоня дълбоко за това изпълнение. Онемях просто като видях. РАЗКАЖИ ПОВЕЧЕ ЗА КОНЧЕТО??!?!!!?! КАК ТОЧНО ГО НАПРАВИ???
Виж целия пост
# 311
stefibgg, благодаря и на теб!  Hug
И аз за кончето да питам. Трансфер ли е това, що ли? Издай тайната.  Hug
Виж целия пост
# 312
Въпрос- трабвя да съединя две части от фигура но не може с клечки или нещо подобно защото са малки.
Има ли нещо като лепило или и аз незнам какво, с което да го направя
Виж целия пост
# 313
stefibgg, това рецептата за крема-брюле, който се продава като суха смес в Метро ли е? Четох аз тук по едно време, че обсъждате крем брюле от метро. Ще взема да го изпробвам:)) Аз съм правила една еклерова торта с крем брюле...ама рецептата беше с 10 жълтъка и после се чудих какво да правя с белтъците...и се отказах да я правя повече.. А беше много вкусна. Доста отдавна я правих,  ето я как изглеждаше:
http://www.kikiniki.snimka.bg/album.php?album_id=187775&pid=4922290

Веси, аз лепях частите на фигурките с вода- мажа с четчица двете части и ги слепвам, задържам ги за малко и това е... при мен се получи.

Днес май станах досадна с въпросите, но ми е интересно като покрия тортата с чаршаф, ако примерно направя отгоре нещо като езерце от желе- фарситура няма ли да се разтопи покритието и основата на фигурките, ако примерно в езерцето плуват патенца?

Стефи, страшна торта!
Карчита, и твоята плодова е много апетитна!
Виж целия пост
# 314
Да попитам някой от нас да е правил торта "Улица Сезам" или "хеллоу Кити"? Едно от двете трябва да си избера. Голяма чуденка съм, да моделирам ли, да слагам няколко етажа ли?
Искам да ви питам - Шоколадов трансфер може ли да се направи няколко дни предварително без да се слага на тортата отгоре и как се съхранява? Хладилник, свободно?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия