КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 284 594
  • 1 422
# 1 005
wiwian,съжалявам,какво не се получи?
рецептата ти е страхотна,Nyala
ами дали превтаса тестото,като го опекох стана на шупли вътре,нещо като хляб,а не  на конци
но все пак съм новак,явно съм сгрешила някъде

Е,не е страшно,нали къщата е замирисалана козунак,а и сигурно ще го хапнете,пък следващия път ще стане по-добре!

Измислих си една плънка с шоколад,портокалова есенция,портокалови корио и ядки,много сполучлива стана!
Виж целия пост
# 1 006
wiwian,съжалявам,какво не се получи?
рецептата ти е страхотна,Nyala
ами дали превтаса тестото,като го опекох стана на шупли вътре,нещо като хляб,а не  на конци
но все пак съм новак,явно съм сгрешила някъде

Е,не е страшно,нали къщата е замирисалана козунак,а и сигурно ще го хапнете,пък следващия път ще стане по-добре!

Измислих си една плънка с шоколад,портокалова есенция,портокалови корио и ядки,много сполучлива стана!
да разбира се,струваше си да се опита,благодаря още веднъж Peace
Виж целия пост
# 1 007
Аз вчера направих 8 козунака, 4 големи и 4 малки( 3 дози по 2 кг тесто). Направо ми се взе акъла, понеже ги почнах в 4 следобед, но просто нямаше как по-рано. Сега в събота ще правя отново, защото не ми хареса как се получиха за съжаление, а аз раздавам на всичките комшии. На вкус са супер, на конци и т.н. но на вид не ги докарах този път. За съжаление ми се счупиха 2 от тавичките и трябваше да взема нови, съответно те бяха по-различни и не улучих точното количество тесто.  Rolling Eyes За капак синчето ми отвори на едното голямо руло, което беше станало разкошно направо, вратата на фурната...и то спадна.  Cry Ама с много помагачи, а бях самичка и нямаше кой да се занимава с малките така става.
Нищо, ние ще ги изядем и така, но сега поне за раздаването ще трябва да направя отново, а и кифличките на Джемма ще правя пак, че без тях не можем  Laughing

Като направя и следващите в събота ще покажа снимки на всичките заедно Simple Smile
Виж целия пост
# 1 008
Браво момичета, прекрасни козунаци. За мен утре е големият ден. Ставам рано и се мятам. Още от вечерта ще загрея стаята до токова, че да се стои по къс ръкав в нея.
E, честно няма как да не се навие човек да прави козунаци! Браво момичета!
Утре и аз запрятам ръкави, избрала съм рецептата на Лебедуна.

Е сега съм спокойна , че не само аз съм оставила всичко за последния момент. Стоя си аз на бюрото в мрачния офис и точа лиги по готовите вече козунаци. Е как човек да не се чувства зле ми кажете smile3511
  О, аз винаги си ги правя ден преди Великден. Peace И да искам, не мога по друго време - на работа съм, а козунаците исискват много време и никакво бързане. А аз правя големи дози.
Виж целия пост
# 1 009
Аз вчера направих 8 козунака, 4 големи и 4 малки( 3 дози по 2 кг тесто). Направо ми се взе акъла, понеже ги почнах в 4 следобед, но просто нямаше как по-рано. Сега в събота ще правя отново, защото не ми хареса как се получиха за съжаление, а аз раздавам на всичките комшии. На вкус са супер, на конци и т.н. но на вид не ги докарах този път. За съжаление ми се счупиха 2 от тавичките и трябваше да взема нови, съответно те бяха по-различни и не улучих точното количество тесто.  Rolling Eyes За капак синчето ми отвори на едното голямо руло, което беше станало разкошно направо, вратата на фурната...и то спадна.  Cry Ама с много помагачи, а бях самичка и нямаше кой да се занимава с малките така става.
Нищо, ние ще ги изядем и така, но сега поне за раздаването ще трябва да направя отново, а и кифличките на Джемма ще правя пак, че без тях не можем  Laughing

Като направя и следващите в събота ще покажа снимки на всичките заедно Simple Smile



И аз все не мога на вид да ги докарам.Всичко друго им е супер,само вида........
Виж целия пост
# 1 010
О, аз винаги си ги правя ден преди Великден. Peace И да искам, не мога по друго време - на работа съм, а козунаците изискват много време и никакво бързане. А аз правя големи дози.

Колко е вярно това нямаш идея! Laughing Аз вчера точно от бързане я скопосах така...ама карай Simple Smile
Между другото пробвах и щрудела на IRENAU, много хубава рецепта! Много ни хареса! Тестото е разкошно и супер се работи с него!
Аз направих рула както тя беше обяснила и наистина станаха много добре ( поне малките ми, голямото както казах дребното го скопоса като отвори вратата и то спадна, но се беше надуло страхотно).

И аз все не мога на вид да ги докарам.Всичко друго им е супер,само вида........

АМи трагичното е, че на мен за пръв път ми се случва  Joy Това да прецениш колко козунак да сложих в съответния съд е половината от работата. Аз не внимавах много и бързах...и така  Mr. Green Не че не станаха, станаха, надуха се..но не са това, което правих предни години.
Виж целия пост
# 1 011
Здравейте! От извистно време чета темата , и се запалих да меся за сефте.Няколко въпроса относно печенето. Ако сложа в по-ниска тава/ такава от печката/ , и удължа нагоре с хартия за стане? И изобщо с тази хартия слага ли се някъде олио? Отгоре или отдолу  newsm78.
 Предварително ви благодаря за отговорите. За протокола ,моят козунак втасва във фурната на 50 градуса. За колко ли време ще е готов? Уф, съжалявам ако съм досадна ,ама от няколко години все се каня да пробвам, и чак сега се хванах!
 Хубав ден!
Виж целия пост
# 1 012
Аз в големи дози няма да правя, но обещах и на колежките във вторник да донеса с уговорката, че станат (няма да се излагам я). Случва се така, че когато най- много се старая нищо не става.
Проблема е друг искам да е разнообразно козунак, руло, меденки, включително и на твойте кифлички Джемма съм им хвърлила око. И се надявам да ми стигне деня за всичко.
Виж целия пост
# 1 013
Здравейте! От извистно време чета темата , и се запалих да меся за сефте.Няколко въпроса относно печенето. Ако сложа в по-ниска тава/ такава от печката/ , и удължа нагоре с хартия за стане? И изобщо с тази хартия слага ли се някъде олио? Отгоре или отдолу  newsm78.

Ali не те съветвам да слагаш така козунака, ще ти се разлее. По-добре си го сложи в нормална тава или в йенска тенджера.  Peace
Виж целия пост
# 1 014
Вече часове чета тази тема ... тя е безкрайна просто и затова реших да се включа с няколко конкретни въпроса, защото утре е козуначения ден, а свекърва ми с видимо недоверие очаква моята проява. Вероятно въпросите вече са минали в мненията, но аз ще си ги задам и дано някой ми отговори.
1. Говорите за втасване и превтасване - дайте примерно време за това - 2 часа ли? 3 часа ли? Човек без опит няма как да се ориентира във вида на тестото. Или поне какво да наблюдавам?
2. Ако сложа купичка в вода във фурната и пека на вентилатор се предполага, че няма да изсъхне, така ли?
3. През цялото време ли пека на вентилатор? Дори когато накрая се слага фолио?
Ако звуча като лаик, моля за извинение, ама аз съм си такава.
Благодаря на тези, които ще се смилят и ще отговорят на въпросите ми, без да ми кажат: "чети темата!".
Светли празници на всички!
Виж целия пост
# 1 015
Здравейте! От извистно време чета темата , и се запалих да меся за сефте.Няколко въпроса относно печенето. Ако сложа в по-ниска тава/ такава от печката/ , и удължа нагоре с хартия за стане? И изобщо с тази хартия слага ли се някъде олио? Отгоре или отдолу  newsm78.
 Предварително ви благодаря за отговорите. За протокола ,моят козунак втасва във фурната на 50 градуса. За колко ли време ще е готов? Уф, съжалявам ако съм досадна ,ама от няколко години все се каня да пробвам, и чак сега се хванах!
 Хубав ден!

Слагаш ли хартия за печене,с нищо и никъде не мажеш.Нямаш ли подходяща тавичка,незнам дали ще се получи така,както го описваш,хартията незнам дали ще издържи.
Козунакът ми втасва 50 минути на 50 градуса във фурната,трябва да се удвои тестото.
Виж целия пост
# 1 016
Вече часове чета тази тема ... тя е безкрайна просто и затова реших да се включа с няколко конкретни въпроса, защото утре е козуначения ден, а свекърва ми с видимо недоверие очаква моята проява. Вероятно въпросите вече са минали в мненията, но аз ще си ги задам и дано някой ми отговори.
1. Говорите за втасване и превтасване - дайте примерно време за това - 2 часа ли? 3 часа ли? Човек без опит няма как да се ориентира във вида на тестото. Или поне какво да наблюдавам?
2. Ако сложа купичка в вода във фурната и пека на вентилатор се предполага, че няма да изсъхне, така ли?
3. През цялото време ли пека на вентилатор? Дори когато накрая се слага фолио?
Ако звуча като лаик, моля за извинение, ама аз съм си такава.
Благодаря на тези, които ще се смилят и ще отговорят на въпросите ми, без да ми кажат: "чети темата!".
Светли празници на всички!


1.Тестото трябва да се удвои при втасването,отнема около 50 минути на 50 градуса във фурната.
2.Аз не пека с вентилатор и не слагам купичка с вода.
3.---------------
Виж целия пост
# 1 017
Вече часове чета тази тема ... тя е безкрайна просто и затова реших да се включа с няколко конкретни въпроса, защото утре е козуначения ден, а свекърва ми с видимо недоверие очаква моята проява. Вероятно въпросите вече са минали в мненията, но аз ще си ги задам и дано някой ми отговори.
1. Говорите за втасване и превтасване - дайте примерно време за това - 2 часа ли? 3 часа ли? Човек без опит няма как да се ориентира във вида на тестото. Или поне какво да наблюдавам?
2. Ако сложа купичка в вода във фурната и пека на вентилатор се предполага, че няма да изсъхне, така ли?
3. През цялото време ли пека на вентилатор? Дори когато накрая се слага фолио?
Ако звуча като лаик, моля за извинение, ама аз съм си такава.
Благодаря на тези, които ще се смилят и ще отговорят на въпросите ми, без да ми кажат: "чети темата!".
Светли празници на всички!

Няма време за втасването просто трябва да го наблюдаваш да удвой обема си. Втасването зависи от много неща едно от тях е и температурата в стаята.
На фурната ми имам как да го нарека не знам , но да кажем копче за тесто и десерти. Козунака пека на тази функция, която е с вентилатор.
А за купичката с вода не пречи да си я оставиш по време на цялото печене , дори и когато е бил завит с фолио.
Дано съм ти помогнала и УСПЕХ да натриеш носа на свекървата
Виж целия пост
# 1 018
Благодаря за бързото включване  bouquet.Имам една тава от ел.тенджера, и ще сложа в кръгла иена. А 1/3-та от тавата и на ширина ли трябва да се гледа?
Виж целия пост
# 1 019
Благодаря, че ме прие насериозно и отговорът е точен и ясен. Това с втасване във фурна много ми допада, защото няма как да отоплявам стаята допълнително.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия