КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 284 578
  • 1 422
# 540
Биляна, нямаш ли програма само тесто? Ако не, то тогава наблюдавай машината, като омеси и втаса, изключи преди д е започнало печенето, оформи козунаците и ги остави да втасат в тавите, ако ще печеш във фурната.

 Имам SadВече ме е яд, че не започнах да меся тестото на ръка.Поне вяра си имам на ръцете.Не седи като кубава твърда топка, ами като размекната кал през която е минала каруца.Как ви го обясних.....Какво ще стане, ако спра тази програма и включа програма тесто?
Виж целия пост
# 541
Биляна,мисля,че няма проблем,стига да не е започнало да се пече.Пускашна програмата за тесто да си мине цялата,сплиташ и после в тавата оставяш40 минути да втаса.
 Peace
Виж целия пост
# 542
Ами защо ползваш тогава програмата за хляб? Спри я, най-вероятно е меко тестото. Добави още брашно и пусни програма тесо. Когато тя спре, тестото ти ще е втасало и температурата у дома не и е проблем. Сплиташ и оставяш във фурната да втасат, може и да не я пускаш, там все пак е по-добре, отколкото в цялото помещение. Макар и по-бавно, но ще втасат и тогава ще печеш. Peace
Виж целия пост
# 543
Момичета дали ще ми помогните с рецепта за козуначени кифлички който обаче да издържат от четвъртък до неделя.
Т.е да не изсъхват.
На Наталина съм правила Виенските кифли.Страшно вкусни са  Peace Peace Peaceно май ще изсъхнат до неделя.Нещо като структурата на козунаците ми трябва.
Не знам дали ме разбрахте Rolling Eyes Embarassed Rolling Eyes
Освен от тестото на един от избраните козунаци да пробвам newsm78
Виж целия пост
# 544


 Джемма, благодаря! Hug

 Бъни, на мен винаги са ми харесвали най-много козуначените кифлички на Джемма.И едва ли няма да издържат два дни.

 За козунак не мога да ти кажа, защото направих голямо мазало.Гледала съм продуктите за рецепта на Пина, а съм слагала по рецепта на Лебедуна, месих по указанията на Пина, плънката видях от Тандури........Аз сама се смях в кухнята като разбрах какво съм направила.За това недей да четеш като мен цял ден, ами хващай една рецепта и действай.Все за козунак става въпрос.
Виж целия пост
# 545
Биляна,това при теб си е било цяло приключение в кухнята   bouquet Толкова рецепти  Crazy Дано крайния резултат да е превъзходен ,пухкав козунак   Hug
Виж целия пост
# 546
Билянка мерси за съвета за кифличките на Джемма.
Пък твоята история с многото рецепти заприличва на моята треска.Изкарала съм 100 рецепти в папка.Следя темата като луда #Crazy.Обещала съм на родата и приятели козунаците да са от мен.
И ако сгафя #Crazy #Crazy #Crazy.Пък мъжа ми той милия какво да каже - вика магазин нали има Heart Eyes.
Ами не може да разбере той горкия.Добре ,че отвреме на време му зачитам вашите кафъри да не мисли, че съм някакво тука изключение Hug
Виж целия пост
# 547
Биляна, какво стана с тестото, има ли напредък?

Кифличките ми са много хубави, но никога не са се задържали повечеот 2 часа у дома, затова не знам колко издържат Joy
Виж целия пост
# 548
    nani m , благодаря, но ме съмнява за крайният резултат Simple Smile

   Бъни, внимавай, вървиш по моя път.Синът ми искаше грис преди малко.Аз му направих и като хапна задиша като змей горянин.Аз вместо грис съм сложила чесново брашно, просто са ми еднакви бурканчетата FlutterГоркото дете, днес не ми е ден.

  Джемма, втаса и сега се пече.Най-отдолу във фурната сложих купичка от гювече пълна с свода по твое указание.

 По-късно ще докладвам.
Виж целия пост
# 549
Благодарение на вас направих и аз първите си козунаци. newsm44Станаха хубави,особено за начинаеща като мен,направо се гордея.Само че ми се щеше да бъдат маалко по-меки,кората им е твърдичка и ако може да ми дадете съвет как да станат по-меки.Тестото ми беше доста меко и разтегливо,но защо стават твърди отгоре незнам.
Ето ги и тях:http://media.snimka.bg/2649/011552524-thumb.jpg
http://media.snimka.bg/2649/011552449-thumb.jpg
http://media.snimka.bg/2649/011552449-thumb.jpg
Виж целия пост
# 550
Охх,не можах да кача добре снимките
Виж целия пост
# 551
Браво, Биляна. Стискаме палци да се изпекат добре. И аз не харесвам газовите фурни, направо съм на вие с тях.
Виж целия пост
# 552
....Обещала съм на родата и приятели козунаците да са от мен.
И ако сгафя #Crazy #Crazy #Crazy.Пък мъжа ми той милия какво да каже - вика магазин нали има Heart Eyes.
...

Бъни, внимавай с пренавиването, че в такива моменти най-лесно се омотава човек.

Аз като прясна и надъхана козунакоправячка преди 7-8 години станала рано, затоплила кухнята, подредила всичко на стайна температура, месила 2 часа(2 кг. тесто как се меси), а тогава бях 45 килограмова мацка, ръцете ми ги нямаше направо, тестото втасало и някъде в ъгъла на масата съзирам купичка със захар. Захарта за козунаците, претеглена и приготвена, но не добавена в тестото. Дорева ми се. Хайде наново измесване с кристална захар #Crazy , развалиха ми се и козунаци и всичко, мъжът ми още ме майтапи. На следващата година пък бях объркала сметките и бях слложила 2 пъти повече мазнина... Crazy
И се чудя защо такова гадно и тежко тестото hahaha hahaha hahaha
та така...от пренавиване...
Виж целия пост
# 553
Абе хора не ме плашете така #Crazy #Crazy #Crazy молим ви.
Ще редуцирам рецептите до две Rolling Eyes
В събота живот и здраве ще е моето фиаско.
Очаквайте кански включвания hahaha hahaha hahaha и зов за помощ с големи букви hahaha
Виж целия пост
# 554
Хайде и аз да се впиша тук като притежателка едва от вчера на хлебопекарна Moulinex 3000.Мъжа ми я купи по повод днешния ми имен ден.Видях какви вкуснотии правите в тях и ми се прииска подобна машинка.Така,днес реших да спретна едно хлебче за обяд!Резолтата беше УЖАСЯВАЩ.Написах 1 000 000 съобщения на Джемма,както и тя на мен.Направо пълно разочарование беше  ooooh!.Втория хляб който направих веднага беше доста по сполучлив,но малко като,че ли недоопечен.При първия явно грешката ми беше,че бях сложила 1/4 от жива мая кубче и нито се наду,нито се опече,а не 1/2 както направих при втория опит на 500гр. брашно.Момичета с такъв модел машина моля ви да ми помогнете със съвети за изпичане на хубав хляб-рецепта и подходяща програма ,както и за козунак-по повод предстоящия празник.Първия хляб се меси,втасва и пече общо 4 часа  на 1 програма ooooh!,втория го включих на програмата за експресен хляб и за 1.30мин. стана-е трябваше му малко повече явно да го допека на 10-та програма.Чакам съвети...моооляяяя виииии  Praynig Кажете и какво брашно използвате за хляб и за козунаци,а също така и мая(суха или жива).Ако е жива,как я приготвяте преди да я сложите в съда на машината? Outta Joint
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия